藍澄灣業主社群

標題: 70人的聚會... [打印本頁]

作者: FireFire    時間: 2004-4-18 22:32:15     標題: 70人的聚會...

今晚同好多業主見面....渡過一個愉快晚上......... :mrgreen:
多謝大家...
作者: 27a    時間: 2004-4-18 22:39:49

嘩,亞火,你哋仲快過我哋返屋企,真犀利! :em14:

今晚真係好開心同興奮,可以一次過見到咁多位街坊!   

大家你一言我一語,好鬼正呀! :em19:  :em19:  :em19:
作者: Tomato    時間: 2004-4-18 22:47:12

可惜我來唔到..............
下次聚會會唔會0係藍澄呢???駛唔駛搞個盛大0既入伙宴呀???
作者: FireFire    時間: 2004-4-18 22:51:19

[quote:e991249469="Tomato"]可惜我來唔到..............
下次聚會會唔會0係藍澄呢???駛唔駛搞個盛大0既入伙宴呀???[/quote]
一定要搞個盛大0既入伙宴仲有最好0係藍澄........ :mrgreen:
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2004-4-18 22:52:49

好采無人打劫,安全回家了。
作者: FireFire    時間: 2004-4-18 22:53:08

[quote:392740e8ff="27a"]嘩,亞火,你哋仲快過我哋返屋企,真犀利! :em14:

今晚真係好開心同興奮,可以一次過見到咁多位街坊!   

大家你一言我一語,好鬼正呀! :em19:  :em19:  :em19:[/quote]
係呀係呀.....好正...heheeheeeee
我搭42號番屋企架...只係四個站.... :mrgreen:
作者: diedsee    時間: 2004-4-18 22:53:27

好羨慕~~~~~~
作者: Tomato    時間: 2004-4-18 22:57:06

如果可以0係各座lift口對出空地搞個bbq會就好lu!
最衰唔得啦! :em16:
作者: FireFire    時間: 2004-4-18 23:02:55

[quote:2c933f398b="diedsee"]好羨慕~~~~~~[/quote]
下次你一定要到... :mrgreen:
作者: matthewlee    時間: 2004-4-18 23:05:39

:em14: sorry 各位大佬 趕不及回來.甩底了 :em14:  :em14:
作者: diedsee    時間: 2004-4-18 23:06:54

[quote:4883c20124="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:4883c20124="diedsee"]好羨慕~~~~~~[/quote]
下次你一定要到... :mrgreen:[/quote]

一定一定一定一定一定一定一定一定一定一定
作者: John and Esther    時間: 2004-4-18 23:20:15

I'm so happy that can meet so many friends today and got a lot of infomration regarding the inspecion. Hope to see all of you in the near future. :
作者: bikbark    時間: 2004-4-18 23:20:37

嘩,o岩o岩11點返到,我係咪第一個香港區代表返到屋企呀?
今晚勁多街坊出o黎見面,場面熱鬧,氣氛愉快,言談甚歡 .... ....
總之就係正啦!
今次無o黎到o既街坊,下次一定要參加啦!
作者: kam1100    時間: 2004-4-18 23:23:34

今晚同好多業主見面....渡過一個愉快晚上.........  
多謝大家...

Hi 亞火

唔好意思 今晚唔可以同你地食飯 (其實我在另一個廳同屋企人食緊...). 希望下一次可以同你地食過.

Hi 其他業主 其實我都有過去你地o個便o架. 有冇人見到我ar?  (o尼 帶粗邊眼鏡幾高大o個個ar). 日後在rc撞到我又認得我o既不防同我say 聲hi ar.
8)
p.s. 今晚一見 rc o既業主全部係靚仔靚女o尼個傳聞果然係堅料! :em04:  :em11:

Good night.

Kam1100
作者: piglet    時間: 2004-4-18 23:40:59

多謝哂咁多位搞手 patrick wychan 火生 hales jeffery 等人
我們才可有這個網及有今天的聚會!!!

很開心呀 thank you
作者: 我是誰    時間: 2004-4-18 23:41:41

manpower can do anything. i guess our management office afraid us also.. : P
作者: FireFire    時間: 2004-4-18 23:47:24

[quote:4b0858745a="matthewlee"]:em14: sorry 各位大佬 趕不及回來.甩底了 :em14:  :em14:[/quote]
下次唔好甩底啦...............
作者: Ha and Kui    時間: 2004-4-18 23:55:41

Happy to meet so many nice neighbors tonight.  See you in RC soon.
作者: smallpotato    時間: 2004-4-18 23:57:55

[quote:eea570012c="kam1100"]
Hi 亞火

唔好意思 今晚唔可以同你地食飯 (其實我在另一個廳同屋企人食緊...). 希望下一次可以同你地食過.

Hi 其他業主 其實我都有過去你地o個便o架. 有冇人見到我ar?  (o尼 帶粗邊眼鏡幾高大o個個ar). 日後在rc撞到我又認得我o既不防同我say 聲hi ar.
8)
p.s. 今晚一見 rc o既業主全部係靚仔靚女o尼個傳聞果然係堅料! :em04:  :em11:

Good night.

Kam1100[/quote]

咁...你一定見唔到我...不過好多一pair pair靚仔靚女就真...  :em11:
:em04: :em12: <---好想出呢兩個表情...但係好易比人打死...哈哈哈...
作者: Agnes Henry    時間: 2004-4-19 00:04:02

好好玩咁喎.... 最衰黎唔到.....

上次見你地已經係半年前既事lu...
作者: Man and Agnes    時間: 2004-4-19 00:07:22

我都好希望可以參加你地既聚會
呢到我地係新人
下次一次要預埋我地呀!!!
作者: FireFire    時間: 2004-4-19 00:07:35

[quote:7803e87d0c="kam1100"]
Hi 亞火

8)
Good night.
Kam1100[/quote]
下次唔准約其他人啦.......... :mrgreen:
作者: Strawberry    時間: 2004-4-19 00:14:13

Very happy to meet you all!!!  It was a great dinner I got to meet so many neighbors and find out many informations.  Thank you all......
作者: FireFire    時間: 2004-4-19 00:15:09

[quote:cc8280adb8="~ Man & Agnes ~"]我都好希望可以參加你地既聚會
呢到我地係新人
下次一次要預埋我地呀!!![/quote]
哈哈~~~對藍澄...我地個個都係新人...
預定你... :mrgreen:
作者: Eric and Mandy    時間: 2004-4-19 00:17:30

Yeah...it was so nice ar!!!! Hope we can have another one really really soon!!!
作者: KS    時間: 2004-4-19 00:25:45

今晚聚會來不到真是有點可惜....因為有要事早走....
加上車上坐位不足.....故未能跟大家say goodbye
不過今日下午見到各位街坊都好nice....都係年青人.....充滿動力.....

我地都唔記得睇左幾多個街坊既單位.....由一座至五座穿梭係咁睇
最後仲可以睇到同座同室的單位....真係意外收獲..... :wink:
多謝各位街坊願意最放示範單位(包括:火生火太 hales  Dick .....有d唔記得左....不過都好想多謝你地
特別多謝貓貓....的發起 :em21:

第一次參加聚會的ks
作者: june and Fai    時間: 2004-4-19 00:29:32

the next activity at what time?
fire  u live in Lai King now?
作者: AngusZire    時間: 2004-4-19 00:48:49

Wow. It's wonderful!!
So many ppl come tonite and they're all so nice!!

Hope to see you all soon!

:em21:  :em21:  :em21:

Pls pm me the contact when ready.

Thanks again!
作者: FireFire    時間: 2004-4-19 00:54:07

[quote:72e491bd42="KS"]今晚聚會來不到真是有點可惜....因為有要事早走....
加上車上坐位不足.....故未能跟大家say goodbye
不過今日下午見到各位街坊都好nice....都係年青人.....充滿動力.....

我地都唔記得睇左幾多個街坊既單位.....由一座至五座穿梭係咁睇
最後仲可以睇到同座同室的單位....真係意外收獲..... :wink:
多謝各位街坊願意最放示範單位(包括:火生火太 hales  Dick .....有d唔記得左....不過都好想多謝你地
特別多謝貓貓....的發起 :em21:

第一次參加聚會的ks[/quote]
第日大家入住藍澄後....KS唔准你早走.......... :
作者: FireFire    時間: 2004-4-19 00:55:10

[quote:64ede2a9cd="june & Fai"]the next activity at what time?
fire  u live in Lai King now?[/quote]
我住祖堯架.................
你住附近呀...
作者: FireFire    時間: 2004-4-19 00:56:11

[quote:df69b9597c="AngusZire"]Wow. It's wonderful!!
So many ppl come tonite and they're all so nice!!
Hope to see you all soon!
em21:  :em21:  :em21:
Pls pm me the contact when ready.

Thanks again![/quote]
好呀好呀............ :mrgreen:
作者: 一言    時間: 2004-4-19 01:08:33

今晚很開心認識到大家火生火太FDJ&HalesSharon貓貓27aPatrickwychan...
因為工作關係遲到沒有時間認識其他朋友希望下次聚會快些來臨可以再與大家見面
作者: raymond Angel    時間: 2004-4-19 01:09:02

今晚好開心呀 ..認識到咁多位藍澄之友..交換左好多收樓驗樓心得...
今日真係好多節目....又可以睇到人地點樣驗樓....及可以睇到唔同座同室的單位..
今日收穫真係多喇! :em04: 希望日後攪多些唔同類型既活動大家交流交流 :em21:
作者: FireFire    時間: 2004-4-19 01:16:41

我地遲d會攪好多不同形式o既活動....
Raymond & Angel 一言 希望你地會鍾意......... :mrgreen:
作者: ROCKAN28    時間: 2004-4-19 01:21:27

我都想參加 下次預埋我WOO...    

T3/G
作者: june and Fai    時間: 2004-4-19 01:23:33

[quote:6df32f3409="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:6df32f3409="june & Fai"]the next activity at what time?
fire  u live in Lai King now?[/quote]
你住附近呀... [/quote]
noi live in Tsing Yi since 1977...i known the route #42.
作者: FireFire    時間: 2004-4-19 01:27:22

[quote:c239e35671="ROCKAN28"]我都想參加 下次預埋我WOO...    

T3/G[/quote]
好....寫低你個名先.. 8)
作者: FireFire    時間: 2004-4-19 01:28:44

[quote:7ac8cf042c="june & Fai"][quote:7ac8cf042c="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:7ac8cf042c="june & Fai"]the next activity at what time?
noi live in Tsing Yi since 1977...i known the route #42.[/quote]
真係好熟喎~~~第日冇乜唔識要問下你... :mrgreen:
作者: june and Fai    時間: 2004-4-19 01:34:25

[quote:a6f7930664="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:a6f7930664="june & Fai"][quote:a6f7930664="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:a6f7930664="june & Fai"]the next activity at what time?
noi live in Tsing Yi since 1977...i known the route #42.[/quote]
真係好熟喎~~~第日冇乜唔識要問下你... :mrgreen:[/quote]welcome la... ops:
see u...sleep la. :em02:
作者: ROCKAN28    時間: 2004-4-19 02:16:03

[quote:08f8de9fa2="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:08f8de9fa2="ROCKAN28"]我都想參加 下次預埋我WOO...    

T3/G[/quote]
好....寫低你個名先.. 8)[/quote]

Thanks!
作者: 咩咩豬    時間: 2004-4-19 09:59:10

大家好呀好開心琴日可以同幾位街坊見面雖然我好耐無上黎呢度同大家傾計(因為太多功課加上要實習對唔住呀 :wink: )不過見番你地真係好開心~~
多謝hales同bikbark借間屋屋俾豬豬豬爸爸豬媽媽同羊咩咩睇希望大家第時一齊搬左去RC之後可以多D 見面啦 :em11:

p.s. 豬爸爸和豬媽媽請我同大家講佢地好開心可以識到你地佢地話第時有咩活動記得叫埋佢地喎(especially唱k佢地會爭咪架) :em12:
作者: turbowing    時間: 2004-4-19 11:07:18

真是一個愉快的晚上啊!
多謝各位! (特別係火生同火太o既慷慨大方!!)

雖然樓宇質素真的不太好 :twisted: ,但可以有一大班o甘友好鄰居,實在難得!
作者: GM386    時間: 2004-4-19 11:16:14

有得飲 下次一定期待出席
作者: Kiliyan    時間: 2004-4-19 11:24:04

我地都係趕唔切....無黎到....不過我昨天走既時候 見到一大班人都0岩0岩走呀! 唔知係咪你地呢? 時間係差唔多6點半左右啦! 真係好想下次有機會join你地既聚會呀...
作者: alankle    時間: 2004-4-19 11:34:51

我下次都要同埋老婆黎亞~~~~
見你地今開心~~~~
ok???
作者: Jess and Burns    時間: 2004-4-19 12:33:55

我都有同感. 好鄰居. 好難得.
作者: bikbark    時間: 2004-4-19 12:42:38

[quote:7bc2e2d707="咩咩豬"]大家好呀好開心琴日可以同幾位街坊見面雖然我好耐無上黎呢度同大家傾計(因為太多功課加上要實習對唔住呀 :wink: )不過見番你地真係好開心~~
多謝hales同bikbark借間屋屋俾豬豬豬爸爸豬媽媽同羊咩咩睇希望大家第時一齊搬左去RC之後可以多D 見面啦 :em11:

p.s. 豬爸爸和豬媽媽請我同大家講佢地好開心可以識到你地佢地話第時有咩活動記得叫埋佢地喎(especially唱k佢地會爭咪架) :em12:[/quote]
豬uncle 豬auntie 咩咩豬同羊咩咩 all of you are welcome!
因為琴日第一日收樓 比較混亂同埋烏糟 希望無嚇親上過o黎參觀o既街坊啦.
PS 豬uncle 豬auntie 第日多d一齊出黎玩丫! :em19:
作者: pighome    時間: 2004-4-19 13:59:39     標題: 辛苦哂 各位

真係一個好warm聚會 大家都好nice 有機會再同大家聚聚..

特別多謝火生火太 帶我地site visit 你地真係好好人呀...

/pighome
作者: Suzuki    時間: 2004-4-19 20:56:21

I am so sorry to leave early!!!  I think last night is a wonderful night!!  All of you have a good dinner??
作者: m and e    時間: 2004-4-19 21:09:49

你地真係好開心咁woh見到你地有咁好o既鄰居關係我都好開心呀因為我係到住左好耐都唔識我d鄰居呀!希望有機會都可以參加你地o既聚會啦   
作者: FireFire    時間: 2004-4-19 22:55:09

[quote:744637ea06="turbowing"]
真是一個愉快的晚上啊!
多謝各位! (特別係火生同火太o既慷慨大方!!)

雖然樓宇質素真的不太好 :twisted: ,但可以有一大班o甘友好鄰居,實在難得![/quote]
[quote:744637ea06="pighome"]真係一個好warm聚會 大家都好nice 有機會再同大家聚聚..

特別多謝火生火太 帶我地site visit 你地真係好好人呀...

/pighome[/quote]

唔使客氣...鄰居仔嗎... :mrgreen:
作者: FireFire    時間: 2004-4-19 23:02:01

[quote:c5b9d2bfe1="alankle"]我下次都要同埋老婆黎亞~~~~
見你地今開心~~~~
ok???[/quote]
冇問題....第日有仔仔都可以一齊出黎......
作者: Patrick Cherry    時間: 2004-4-19 23:24:43

不過真系好開心可以一次過認識到咁多鄰居 昨日真系好多人 而且我又無咁嘅經驗攪尼d咁嘅聚會 如果有d嘜嘢做得唔好嘅地方煩請多多包涵 但系尼次我真系好多謝火火同wychan 無佢地今次一定無咁成功 在此感激不儘!! :em14:  :em14:
作者: FireFire    時間: 2004-4-19 23:35:41

[quote:38182ef50c="atrick & Cherry"]不過真系好開心可以一次過認識到咁多鄰居 昨日真系好多人 而且我又無咁嘅經驗攪尼d咁嘅聚會 如果有d嘜嘢做得唔好嘅地方煩請多多包涵 但系尼次我真系好多謝火火同wychan 無佢地今次一定無咁成功 在此感激不儘!! :em14:  :em14:[/quote]
Patrick & Cherry 你都做得好好呀.... thx..    :em21:
多謝大家o既支持就真....
作者: 一言    時間: 2004-4-20 00:56:57

Patrick & Cherry火火&wychan今次聚會真的攪得很好令我兩認識到一班
很好街坊朋友在此衷心說聲thank you very much!
作者: Albert and Ruby    時間: 2004-4-20 13:17:11

各位抱歉,我地無口黎到,因為病,錯過機會認識你地,真可惜
作者: leebrian    時間: 2004-4-20 22:45:17

我同我太太 (Lisa & Brian) 都有到..........經過今次聚會後我覺得住在RC會好開心...因為有好多好街坊.  我覺得RC就好像一個大家庭一樣.  你地有冇同感呀!!!...... ........真係好開心呀!!!........       :  :wink: ... :em19: .... :em11:
作者: AngusZire    時間: 2004-4-21 00:14:39

Yeah agree!!

Please help to complete the table name list:
(TABLE2 - 100% completed!!)

http://rcrest.no-ip.com/viewtopic.php?t=2212

AngusZire

:em19:  :em19:
作者: june and Fai    時間: 2004-4-24 20:00:12

我都唔得閒去呀
錯失左一個機會認識大家.
作者: 45B    時間: 2004-4-25 00:10:56

你住附近呀...

我同你好近wor我係你neighbour我住悅麗苑
作者: FireFire    時間: 2004-4-25 00:29:12

[quote:34a7d54e48="45B"]
你住附近呀...

我同你好近wor我係你neighbour我住悅麗苑[/quote]
真係....第日又係鄰居lu....

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2