藍澄灣業主社群

標題: 6座出面 [打印本頁]

作者: bobo    時間: 2004-4-10 18:37:17     標題: 6座出面

今日3點幾去睇示範單位
走o既時候係6座出面,有架shuttle駛過
bom一聲,d磚就變成咁
作者: bobo    時間: 2004-4-10 18:39:32

圖2
作者: FireFire    時間: 2004-4-10 18:58:46

嘩~~~~乜咁化學................ :shock:
作者: Ho and Serene    時間: 2004-4-10 19:06:22

呢d就真係叫做空心磚啦 :em18: 不過早發現好過遲發現. :em01:
作者: Sharon Brian    時間: 2004-4-10 20:06:38

It seems as structural movement (adjacent to expansion join)  :roll:
作者: 小yen    時間: 2004-4-10 20:25:31

wa...攪成噤 :em05: 俾d睇試範單位人睇倒咪fun fun鐘影響 "銷售額" :em12: 講真淨係睇上面d相都睇倒佢個地面跟本 "唔平" :em16:
作者: FireFire    時間: 2004-4-10 20:43:00

會唔會係冷縮熱脹問題......個地下脹起左... :?
作者: Sharon Brian    時間: 2004-4-10 20:50:22

[quote:3a56d98e35="Mr. & Mrs. FireFire"]會唔會係冷縮熱脹問題......個地下脹起左... :?[/quote]I guess so la also...

may be have another reasons ...
作者: cute    時間: 2004-4-10 22:18:57

酒店開張後 將有更多大型旅遊巴出入 路面會唔會更易損壞?? :?:  :?:
作者: dracula    時間: 2004-4-10 22:27:06

[quote:7c3572ec0f="cute"]酒店開張後 將有更多大型旅遊巴出入 路面會唔會更易損壞?? :?:  :?:[/quote]

我唔想 rc 入面o既馬路變成 rally o既場地......  :em01:
作者: GM386    時間: 2004-4-10 23:55:42

[quote:ba7f7860fa="cute"]酒店開張後 將有更多大型旅遊巴出入 路面會唔會更易損壞?? :?:  :?:[/quote]

酒店應該有自己的門口 不用駛入RC.
作者: 貓貓仔 貓貓女    時間: 2004-4-10 23:58:50

喵~
乜爛o既方向咁古怪o既 唔似俾車壓爛喎?!
作者: Tomato    時間: 2004-4-11 00:19:34

好似地震0禁!!!
作者: cute    時間: 2004-4-11 17:26:50

[quote:7e7ed5b156="GM386"][quote:7e7ed5b156="cute"]酒店開張後 將有更多大型旅遊巴出入 路面會唔會更易損壞?? :?:  :?:[/quote]

酒店應該有自己的門口 不用駛入RC.[/quote]

酒店入口就在L5向海那方 旅遊巴要先經RC住宅道路 才到酒店大門.
作者: dick queenie    時間: 2004-4-11 18:01:43

嘩,好似比關羽隻<赤兔 >...踏過 :em01:
:em07: 四個洞
作者: freshwit    時間: 2004-4-11 23:18:34

咁好似比哥C拉個仔..哥B拉踩過咁。
好傷WOO.. :em03:
作者: Jason    時間: 2004-4-12 12:00:55

有冇人留意到出事的一面鋪得好求其
作者: Teresa and Fai    時間: 2004-4-12 16:55:40

點解佢地唔阻止你影相既?????????

係呢個時候佢地應該會走黎拆你菲林....................
作者: freshwit    時間: 2004-4-12 20:43:34

未來的米飯班主woo....唔敢亂夾o既
作者: hales    時間: 2004-4-13 16:13:08

[quote:179a8dcfb4="Mr. & Mrs. FireFire"]會唔會係冷縮熱脹問題......個地下脹起左... :?[/quote]
nono~~
這就是空心磚的後果...
所以收樓時要每一塊都check一o下
如果有一塊出事.又無去理既話就會突然好似燒炮杖咁霹靂啪勒谷起哂成行既磚
我有親戚試過了訓訓o下覺啪啪聲..成行磚谷起哂
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2004-4-13 16:39:38

於4月10日拍攝之維修情況。
作者: dick queenie    時間: 2004-4-13 16:57:30

下次會否...赤兔....大戰...火(祺)麟
作者: bobo    時間: 2004-4-13 23:03:16

[quote:642eacc45f="Teresa&Fai"]點解佢地唔阻止你影相既?????????

係呢個時候佢地應該會走黎拆你菲林....................[/quote]

初初阿權行理去影相
管理員問佢係咪o係度做野o既師傅
佢話唔係,佢繼續影
管理員叫佢delete左d相
佢話如果我係業主咁影唔影得呀?
跟住管理員就唔出聲lu
作者: FireFire    時間: 2004-4-13 23:09:10

[quote:a830c83135="bobo"][quote:a830c83135="Teresa&Fai"]點解佢地唔阻止你影相既?????????

係呢個時候佢地應該會走黎拆你菲林....................[/quote]

初初阿權行理去影相
管理員問佢係咪o係度做野o既師傅
佢話唔係,佢繼續影
管理員叫佢delete左d相
佢話如果我係業主咁影唔影得呀?
跟住管理員就唔出聲lu[/quote]
好講得好.........................

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2