藍澄灣業主社群

標題: 十五二十,藍澄與我真的有緣嗎? [打印本頁]

作者: dick queenie    時間: 2004-3-9 17:23:56     標題: 十五二十,藍澄與我真的有緣嗎?

這幾天,AGENT不停找我, 8)
因為和黃現在的貨尾,比起當日大家買時,貴左15-20%
好多新客都想經agent找樓花轉讓,計落我而家真係有價有市。
計埋條數都cover到之前的HKMC保險金,同埋罰息and之前的stamp。

回想舊年....為了藍澄的是是非非心力交碎 :em18: ,無數的燥音、環境、空氣問題。
令到自己與女朋友(現在的老婆),日日開片,冇哂心機。 :em06:
網上的流言,惡意的縱傷.......
認為自己做錯了一件人生最錯的事,同埋連累了老婆........
好想自己冇入過華人行........ :em01:
最後認識一班......藍澄友。 :em21:
簽個名、開個會、食個飯..............。一切一切,

唉.....各位兄弟......我心動了,我對藍澄...動遙了。 :cry:

誰明浪子心.......
作者: diedsee    時間: 2004-3-9 18:21:57

dick 兄...連你都心動ar??

不過正如你所寫 [你俾二佰粒我 我即刻賣俾你 速傍!!!]
作者: hales    時間: 2004-3-9 18:59:36

[quote:e19d9a81e3="diedsee"]dick 兄...連你都心動ar??

不過正如你所寫 [你俾二佰粒我 我即刻賣俾你 速傍!!!][/quote]

波子收唔收? :mrgreen:

阿dick哥要賣樓喇?
作者: CJ    時間: 2004-3-9 19:24:06

賣還賣 記住賣仔莫摸頭 唔好後悔...
作者: FireFire    時間: 2004-3-9 20:44:07

呀dick做乜咁感性......
作者: matthewlee    時間: 2004-3-9 21:37:30

[quote:e3c734a641="CJ"]賣還賣 記住賣仔莫摸頭 唔好後悔...[/quote]

同意! 現金落袋喎! 不過再想可能是買不回來 而且好像比想像中理想....
想清楚 決定了就不要再反思不可逆的決定 就像當時入華人行的一刻一樣 今時今日看來 你當時應該做對了 不過沒有那些討厭的流言就更理想!

...快收樓了
作者: gp    時間: 2004-3-9 22:17:11

請問dick兄 你話計埋條數都cover到之前的HKMC保險金,同埋罰息and之前的stamp......咁扣完後仲有無錢賺呀? 放完樓後 可唔可以買到平樓呀?
作者: dracula    時間: 2004-3-9 22:21:10

點都係一個好好o既經歷  :roll:
作者: Crystal    時間: 2004-3-9 23:28:03

賣冇乜真銀洛袋而且仲唔可以用咁低價買到新樓zㄕp等耐d升多d先賣!       :
作者: abo and keung    時間: 2004-3-9 23:39:42

其實我都有諗過賣唔賣架!但計過扣除開支及罰息後,都無咩錢落袋,
所以都係唔賣,等過咗罰息期再考慮啦!
作者: hales    時間: 2004-3-10 00:41:15

成世人第一次買樓.....點都要住返o下先得....
作者: saga    時間: 2004-3-10 01:12:24

[quote:ce4efd6b6a="hales"]成世人第一次買樓.....點都要住返o下先得....[/quote]

我都係咁話 ~
住下住下 等佢又開始跌時放出去 起碼賺左租 (有地方住)
作者: dracula    時間: 2004-3-10 05:45:34

[quote:40fecfc605="saga"][quote:40fecfc605="hales"]成世人第一次買樓.....點都要住返o下先得....[/quote]

我都係咁話 ~
住下住下 等佢又開始跌時放出去 起碼賺左租 (有地方住)[/quote]

等佢變o左現樓時價錢會好 d~ 順變住下先~  
作者: H and H    時間: 2004-3-10 12:59:56

其實都真係心"旭""旭"架 但最衰咁鬼死多乜費乜費 扣埋都冇咩剩 仲要貴買番第二度黎住 計落即是幫人賺錢(銀行政府agent等等) 搵自己笨(又要再比過呢D費用) 仲要比貴D呎價去買番第二度 可能向呢層所袋既都唔夠cover以上既費用....有時賬面數字以為有錢袋 其實袋向人地個袋仲多過自己個袋

所以覺得除非當初係投資入市 如果係自住又唔係想換地點 真係唔駛諗(依家).....

諗番當初大家都覺得唔負資產己經好好 咁依家有價有市咁唔係比你地心目中好好好好多咩!
作者: Teresa and Fai    時間: 2004-3-10 13:32:29

睇下你本身有冇地方住la..............如果有地方住又有錢賺.........咁緊係賣左佢.............不過住都未住過就放棄層樓...........好似浪費左呢段期間既心血...............
作者: Crystal    時間: 2004-3-10 14:54:30

我地都有樓住緊架 但因為那時見都儲到一筆首期剛好買到藍澄灣 睇下又唔錯 住既地方又大左二百幾尺 所以咪買囉 講真 現在放左出去 用咁既價錢真係買唔返咁既尺數喎.
再過多幾年就唔使諗添喇..... 現在唔換 可能住死一世四百幾尺既樓 (除非中左六合彩)...
作者: yautin1    時間: 2004-3-10 16:16:07

各位都講得好對呀!   新樓點都要睇下先 住下先... 罰息期過左先諗下點! 何況差少少就收樓啦! 現樓價一定會比以家好!
作者: 2R    時間: 2004-3-10 16:19:46

[quote:402e766593="yautin1"]各位都講得好對呀!   新樓點都要睇下先 住下先... 罰息期過左先諗下點! 何況差少少就收樓啦! 現樓價一定會比以家好![/quote]

me too you a righ  真係賣左買唔番!  ^^
作者: 我是誰    時間: 2004-3-10 16:34:32

我絕對同意[你俾二佰粒我 我即刻賣俾你 速傍!!!]
作者: dick queenie    時間: 2004-3-10 19:08:19

[quote:d56c1299fd="我是誰"]我絕對同意[你俾二佰粒我 我即刻賣俾你 速傍!!!][/quote]

嘿嘿....我改左啦....
唔見下面這句...咩 :em17:
作者: diedsee    時間: 2004-3-10 19:15:29

可喜可賀
作者: Hotcake    時間: 2004-3-11 00:11:35

要賣都賣依家住近嗰間啦!
作者: ANGELA    時間: 2004-3-11 01:06:44

[quote:92a176525f="2R"][quote:92a176525f="yautin1"]各位都講得好對呀!   新樓點都要睇下先 住下先... 罰息期過左先諗下點! 何況差少少就收樓啦! 現樓價一定會比以家好![/quote]

me too you a righ  真係賣左買唔番!  ^^[/quote]

<<<<<<絕對同意>>>>>> :em11:  :em11:  :em11:  :em11:  :em11:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2