藍澄灣業主社群

標題: 交通大擠塞 [打印本頁]

作者: Tomato    時間: 2003-7-24 13:20:22     標題: 交通大擠塞

頭先睇電視 今日葵涌大擠塞 :em06:
每次打風落雨都係0禁 第日如遇到呢個情況 記得要提早出門或到青衣城搭地鐵! :wink:
作者: saga    時間: 2003-7-24 13:23:21     標題: Re: 交通大擠塞

[quote:d3d62c6917="Tomato"]頭先睇電視 今日葵涌大擠塞 :em06:
每次打風落雨都係0禁 第日如遇到呢個情況 記得要提早出門或到青衣城搭地鐵! :wink:[/quote]

一打風前同打完風就係咁 ...
所以為咩鐵路治線既樓會抗跌力強 就係咁
作者: Billy Chrity    時間: 2003-7-24 13:43:24

今日我都中左招 .... 諗住他他條條返工 ... 咁8:15 落左8號. 我地照計係10:15 要返到
咁我就8:45 打晒電話俾d 同事叫呇a返工...之後9點出門 去到巴士站等左40mins 巴士 先有車上到 成10:30至返到去九龍灣 ...... 返到去公司俾成班同事串我遲到 > < 慘 ..
作者: wicyh    時間: 2003-7-24 14:14:58     標題: Re: 交通大擠塞

[quote:d8349bfd95="Tomato"]頭先睇電視 今日葵涌大擠塞 :em06:
每次打風落雨都係0禁 第日如遇到呢個情況 記得要提早出門或到青衣城搭地鐵! :wink:[/quote]

次次打風落雨都係0禁....oh my god!  :em06:  :em06:  :em06:
作者: IWAT    時間: 2003-7-24 14:31:59

去葵芳係唔係都塞得好利害???

我估將來我會去葵芳多過青衣站...
作者: PL    時間: 2003-7-24 15:43:59

但係我今日0900由青衣出門口返觀塘 葵涌道都好暢通喎.
我1030前返到office d同事都好奇怪點解我咁早 :em11:
作者: saga    時間: 2003-7-24 15:52:12

[quote:bae1586f4f="Billy&Christy"]今日我都中左招 .... 諗住他他條條返工 ... 咁8:15 落左8號. 我地照計係10:15 要返到
咁我就8:45 打晒電話俾d 同事叫呇a返工...之後9點出門 去到巴士站等左40mins 巴士 先有車上到 成10:30至返到去九龍灣 ...... 返到去公司俾成班同事串我遲到 > < 慘 ..[/quote]

慘 ~~  :cry:
作者: saga    時間: 2003-7-24 15:55:50

[quote:bfe3ea9edb="IWAT"]去葵芳係唔係都塞得好利害???

我估將來我會去葵芳多過青衣站...[/quote]

打風緊係去青衣轉地鐵安全~~
作者: saga    時間: 2003-7-24 15:57:55

[quote:46ffdc2aae="L"]但係我今日0900由青衣出門口返觀塘 葵涌道都好暢通喎.
我1030前返到office d同事都好奇怪點解我咁早 :em11:[/quote]

返 kwun tong 都咁快 ?  :shock:

我都會係去葵芳多過青衣
作者: Billy Chrity    時間: 2003-7-24 16:17:26

諗住一車過可以上車再訓丫嘛 ~ 嘻嘻  架42C  last station去到長安邨先至離開青衣 ... 四架車都上唔到 .... 之後我地條龍超長個站長先至搵架44M 轉做42C 開俾我地咋 係冇車o者 都唔塞o既 .  我都知地鐵會快d ... 但係一早起身行去地鐵站好遠架我 > < 20 mins 左右先到
其實如果搬左入去之後唔係去香港果邊我就會揀去葵芳轉車 如果去香港島果面做野都係MTR 好d.
作者: diedsee    時間: 2003-7-24 19:48:43

我有一個問題....
9號貨櫃場會唔會嚮趕交收幾日造成大塞車??
作者: hales    時間: 2003-7-24 19:52:47

正常只係塞由貨櫃碼頭路出九龍方向...
如果你唔經既話唔會有問題 所以呢o的日子行北橋好o的囉...
其實呢個風...我今日聽到有人講 唔知打過8號.........=.=
呇a仲如常咁返工 變左最早返到公司
作者: Solskjaer    時間: 2003-7-24 21:14:11

[quote:c4057081a3="L"]但係我今日0900由青衣出門口返觀塘 葵涌道都好暢通喎.
我1030前返到office d同事都好奇怪點解我咁早 :em11:[/quote]
:em02: 想請教你/妳搭42c出官塘快定係出葵芳/葵興轉38快因我女友都係返官塘.   :em14:  :em14:  :em14: 謝謝指教!!!!
作者: IWAT    時間: 2003-7-25 11:06:13

[quote:4045f9efb9="L"]但係我今日0900由青衣出門口返觀塘 葵涌道都好暢通喎.

返觀唐要個半鍾???  平日要幾多時間ar???
我女友外家係將軍澳...  
作者: PL    時間: 2003-7-25 14:05:01

[quote:7e7272c352="Solskjaer"][quote:7e7272c352="L"]但係我今日0900由青衣出門口返觀塘 葵涌道都好暢通喎.
:em02: 想請教你/妳搭42c出官塘快定係出葵芳/葵興轉38快因我女友都係返官塘.   :em14:  :em14:  :em14: 謝謝指教!!!![/quote]

其實朝早返工我一定唔會搭42c 因為真係好難預時間 同埋個落車站唔近我office.
我只會放工搭42c 六時半觀塘上車 大約7時半落車 有時會早d 因為bus full 左就會"fly"站.
作者: PL    時間: 2003-7-25 14:08:29

[quote:8f498e35fe="IWAT"][quote:8f498e35fe="L"]但係我今日0900由青衣出門口返觀塘 葵涌道都好暢通喎.

我女友外家係將軍澳...  [/quote]

其實唔駛個半鐘 由我屋企到office大約一個鐘 因為我噚日驚地鐵好多人 所以搭巴士出荔枝角 再轉40號去觀塘...耐左d 不過就有位坐同無mud人. :
作者: Solskjaer    時間: 2003-7-25 18:58:48

[quote:204acba1ec="L"][quote:204acba1ec="IWAT"][quote:204acba1ec="L"]但係我今日0900由青衣出門口返觀塘 葵涌道都好暢通喎.

我女友外家係將軍澳...  [/quote]

其實唔駛個半鐘 由我屋企到office大約一個鐘 因為我噚日驚地鐵好多人 所以搭巴士出荔枝角 再轉40號去觀塘...耐左d 不過就有位坐同無mud人. :[/quote]
即係你平日搭地鐵呀?

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2