藍澄灣業主社群

標題: 點樣可以住得舒服D ? [打印本頁]

作者: kitty Raymond    時間: 2003-7-24 12:27:32     標題: 點樣可以住得舒服D ?

雖然買藍澄灣個時已經知道會對酒店 完全無景可言.  但唸到將來住入去ga感覺 真係有D擔心.  我唸屋內D布置會多D鏡飾 花草植物 淺色ga傢俬 令到室內光D fresh D.
作者: dick queenie    時間: 2003-7-24 12:31:50

期實我覺得最重要有主題。
可以好科幻,
可以田園氣息
又或者咩都冇好簡潔。
作者: saga    時間: 2003-7-24 12:40:06

[quote:9a9c4feaca="dick&queenie"]期實我覺得最重要有主題。
可以好科幻,
可以田園氣息
又或者咩都冇好簡潔。[/quote]

千其唔好映灣  hello mimi ...
作者: FireFire    時間: 2003-7-24 12:42:13

[quote:6228e2ba71="dick&queenie"]期實我覺得最重要有主題。
可以好科幻,
可以田園氣息
主題公園.... ops:
作者: dick queenie    時間: 2003-7-24 12:43:04

咩野映灣...hello mimi...
我冇睇過呇a示範單位.....好樣丙嗎。
我有諗過....呇a話有環保露台
作者: kitty Raymond    時間: 2003-7-24 12:44:20

[quote:7a1230e01e="saga"][quote:7a1230e01e="dick&queenie"]期實我覺得最重要有主題。
可以好科幻,
可以田園氣息

千其唔好映灣  hello mimi ...[/quote]

我女友見到映灣  hello kitty 開心到呀 :em04:  :em04:  :em04:
作者: FireFire    時間: 2003-7-24 12:44:41

[quote:fb00b4e99c="dick&queenie"]咩野映灣...hello mimi...
我有諗過....呇a話有環保露台[/quote]
好似全屋都係 d Hello Kitty....
作者: dick queenie    時間: 2003-7-24 12:49:25

點先住得最舒服?
當然with your best love 啦。
兩口子唔好成日開片,有時抱抱,又或者在床仔上輕思語。
除非你好自私,唔想同任何人分亨。
否則當兩個人活在自己的天地裡,咩環境都是最舒服的。(^o^)(^_^)
作者: Tomato    時間: 2003-7-24 12:50:39

:em12:鍾意Hello Kitty0既一定要去0下映灣園睇一睇!好迷人pink lady0架!
全屋hello kitty不特止 男仔房仲有藍色主題0既hello daniel!

我第日都諗住整個snoopy主題屋企
作者: H and H    時間: 2003-7-24 12:51:00

totally agree
作者: saga    時間: 2003-7-24 12:53:15

[quote:e985b2b5fe="kitty&Raymond"]
我女友見到映灣  hello kitty 開心到呀 :em04:  :em04:  :em04:[/quote]

開頭就開心 ...
d 親朋戚友上來 有個咁既 hello mimi 主題家居 ...
都唔知點....
作者: saga    時間: 2003-7-24 12:55:54

[quote:4bb3733a97="dick&queenie"]點先住得最舒服?
當然with your best love 啦。
兩口子唔好成日開片,有時抱抱,又或者在床仔上輕思語。
除非你好自私,唔想同任何人分亨。
否則當兩個人活在自己的天地裡,咩環境都是最舒服的。(^o^)(^_^)[/quote]

好有道理!
兩個人既小天地
無人騷擾 ~~
good!
作者: dick queenie    時間: 2003-7-24 12:57:11

哈哈,
有冇人整到間屋,成為個"圖"房咁

註:唔識有關字的倉頡碼
作者: saga    時間: 2003-7-24 12:57:44

[quote:2447ed7eaf="dick&queenie"]咩野映灣...hello mimi...
我有諗過....呇a話有環保露台[/quote]

有露台呀 ~
幾唔錯 ~
1200 呎個廚房大到 ...
睇到我雙眼發光 ~
最緊要...平!
作者: dick queenie    時間: 2003-7-24 12:58:20

sega....你有冇女朋友。or wife
作者: dick queenie    時間: 2003-7-24 13:00:34

另外我都想問問...kitty 你地買左咩單位
有咩單位係好暗架
作者: H and H    時間: 2003-7-24 13:03:16

[quote:26032bac50="Tomato"]:em12:鍾意Hello Kitty0既一定要去0下映灣園睇一睇!好迷人pink lady0架!
全屋hello kitty不特止 男仔房仲有藍色主題0既hello daniel!

我第日都諗住整個snoopy主題屋企[/quote]

me too SNOOPY  
作者: saga    時間: 2003-7-24 13:03:57

[quote:33f678b4c2="dick&queenie"]哈哈,

註:唔識有關字的倉頡碼[/quote]

奢 ?
套 ?
作者: saga    時間: 2003-7-24 13:04:45

[quote:a54c97b9cc="dick&queenie"]sega....你有冇女朋友。or wife[/quote]

差d 以為你問我生左女未 XD

有女朋友哦 ~~~~
作者: Tomato    時間: 2003-7-24 13:06:15

[quote:40b79d01c9="H&H"][quote:40b79d01c9="Tomato"]:em12:鍾意Hello Kitty0既一定要去0下映灣園睇一睇!好迷人pink lady0架!

我第日都諗住整個snoopy主題屋企[/quote]

me too SNOOPY  [/quote]

:em02: 我5座G 0架!0禁0岩又鍾意snoopy!
作者: H and H    時間: 2003-7-24 13:09:17

:em02: 我5座G 0架!0禁0岩又鍾意snoopy! [/quote]
我5F 我勁鍾意呀
作者: kitty Raymond    時間: 2003-7-24 13:09:21

[quote:f8837ea33e="dick&queenie"]另外我都想問問...kitty 你地買左咩單位
有咩單位係好暗架[/quote]

1H.
有咩單位係好暗...我唸要問阿ken先得 :roll:
作者: saga    時間: 2003-7-24 13:13:20

[quote:3de693eb86="kitty&Raymond"]
1H.
有咩單位係好暗...我唸要問阿ken先得 :roll:[/quote]

問妘ㄔ憧盛o ...
坉曮Y長時間係o個度既任何單位  :
作者: Sharan    時間: 2003-7-24 13:15:30

如果你o地間屋裝修到好似映灣園的示範單位,就唔好請我上去坐喇,因為原先我都幾鍾意Hello Kitty,但睇完示範單位後有想嘔的感覺 :em07: ,我一定唔會用同一樣東西佈置整間屋,大多會好膩!
作者: kitty Raymond    時間: 2003-7-24 13:16:15

不如影低維港日景夜景 整落窗帘度 嘩幾毫呀 :em12:
好過對住酒店pat pat  
作者: saga    時間: 2003-7-24 13:16:37

[quote:64d5477ad3="Sharan"]如果你o地間屋裝修到好似映灣園的示範單位,就唔好請我上去坐喇,因為原先我都幾鍾意Hello Kitty,但睇完示範單位後有想嘔的感覺 :em07: ,我一定唔會用同一樣東西佈置整間屋,大多會好膩![/quote]

呇a自己整 唔會整到咁誇
作者: H and H    時間: 2003-7-24 13:23:24

[quote:c0d020eea4="saga"][quote:c0d020eea4="Sharan"]如果你o地間屋裝修到好似映灣園的示範單位,就唔好請我上去坐喇,因為原先我都幾鍾意Hello Kitty,但睇完示範單位後有想嘔的感覺 :em07: ,我一定唔會用同一樣東西佈置整間屋,大多會好膩![/quote]

呇a自己整 唔會整到咁誇[/quote]
咁梗係啦
作者: hales    時間: 2003-7-24 19:43:44     標題: Re: 點樣可以住得舒服D ?

[quote:fefa33258c="kitty&Raymond"]雖然買藍澄灣個時已經知道會對酒店 完全無景可言.  但唸到將來住入去ga感覺 真係有D擔心.  我唸屋內D布置會多D鏡飾 花草植物 淺色ga傢俬 令到室內光D fresh D.[/quote]

嗯....保持一個樂觀既心態 除去打算以小價得到高級單位的框框...
自然就會住得舒服~ :em11:
作者: kitty Raymond    時間: 2003-7-24 21:32:25     標題: Re: 點樣可以住得舒服D ?

[quote:c7c285616b="hales"][quote:c7c285616b="kitty&Raymond"]雖然買藍澄灣個時已經知道會對酒店 完全無景可言.  但唸到將來住入去ga感覺 真係有D擔心.  我唸屋內D布置會多D鏡飾 花草植物 淺色ga傢俬 令到室內光D fresh D.[/quote]

嗯....保持一個樂觀既心態 除去打算以小價得到高級單位的框框...
自然就會住得舒服~ :em11:[/quote]

高級單位....
希望ck有良心啦.... :|
其實樓書上有好多唔清楚嘅地方...
如無註明家電brand&model等等... :x
作者: wicyh    時間: 2003-7-24 21:41:47

自我催眠
作者: hales    時間: 2003-7-24 21:45:36

[quote:cd43cf489f="wicyh"]自我催眠[/quote]
哈~你可以咁講既
不過凡事兩面睇 唔鐘意咪賣左岒o...
既然都係要入去住 點解唔放開一點 換一個好既角度去睇呢
反正你成日諗到岈I衰點衰都好 又唔可以改變已經買左既事實呢
都冇幾多個選擇呢 一係賣 一係租出去 一係住 三條路都無乜必要
終日諗住岈I差點差呢
作者: saga    時間: 2003-7-24 22:08:34

[quote:687a2d5d2a="kitty&Raymond"]不如影低維港日景夜景 整落窗帘度 嘩幾毫呀 :em12:
好過對住酒店pat pat  [/quote]

影定幾 set ...
睇悶左又可以換~~~~
作者: saga    時間: 2003-7-24 22:12:40     標題: Re: 點樣可以住得舒服D ?

[quote:c8fd685387="kitty&Raymond"]
高級單位....
其實樓書上有好多唔清楚地方...
如無註明家電brand&model等等... :x[/quote]

air con - toshiba
wash machine - fortress
refrigator - samsung
microwave - samsung
gas - rinnai
爐頭 - italgas
水喉 - iataree

跟據 ken 既相 已經放左好多 toshiba air con 係度
作者: kitty Raymond    時間: 2003-7-24 22:27:14     標題: Re: 點樣可以住得舒服D ?

[quote:9f58c39c75="saga"][quote:9f58c39c75="kitty&Raymond"]
高級單位....
如無註明家電brand&model等等... :x[/quote]

air con - toshiba
wash machine - fortress
refrigator - samsung
microwave - samsung
gas - rinnai
爐頭 - italgas
水喉 - iataree

跟據 ken 既相 已經放左好多 toshiba air con 係度[/quote]

哈哈...
以上嘅list係我寫ga 我梗知啦.

不過我唔抵得ck無寫出來之嗎  :x
可能呇a都覺得牌子cheap 所以無寫出來啦  :|
作者: Solskjaer    時間: 2003-7-24 22:42:12

[quote:99863dbf66="dick&queenie"]哈哈,

註:唔識有關字的倉頡碼[/quote]
屠=skja
套=ksmi
係邊個呀!
仲有可以在速成狀態時指住個速/半字left click在內容內right click 倉頡y就會有全碼出現.
作者: saga    時間: 2003-7-24 22:46:55     標題: Re: 點樣可以住得舒服D ?

[quote:d6026a76c7="kitty&Raymond"]
哈哈...
以上list係我寫ga 我梗知啦.

不過我唔抵得ck無寫出來之嗎  :x
可能呇a都覺得牌子cheap 所以無寫出來啦  :|[/quote]

cheap 呀
人地將廣有德國西門子電器 ...  :em01:
作者: Solskjaer    時間: 2003-7-24 23:00:02     標題: Re: 點樣可以住得舒服D ?

[quote:02fe221690="kitty&Raymond"][quote:02fe221690="hales"][quote:02fe221690="kitty&Raymond"]雖然買藍澄灣個時已經知道會對酒店 完全無景可言.  但唸到將來住入去ga感覺 真係有D擔心.  我唸屋內D布置會多D鏡飾 花草植物 淺色ga傢俬 令到室內光D fresh D.[/quote]

高級單位....
其實樓書上有好多唔清楚嘅地方...
有喎!你睇真d.
作者: diedsee    時間: 2003-7-24 23:01:55     標題: Re: 點樣可以住得舒服D ?

[quote:00849fdf8f="Solskjaer"][quote:00849fdf8f="kitty&Raymond"][quote:00849fdf8f="hales"][quote:00849fdf8f="kitty&Raymond"]雖然買藍澄灣個時已經知道會對酒店 完全無景可言.  但唸到將來住入去ga感覺 真係有D擔心.  我唸屋內D布置會多D鏡飾 花草植物 淺色ga傢俬 令到室內光D fresh D.[/quote]

高級單位....
有喎!你睇真d.[/quote]

where???????
作者: diedsee    時間: 2003-7-24 23:02:49     標題: Re: 點樣可以住得舒服D ?

[quote:8ba74b6b15="Solskjaer"][quote:8ba74b6b15="kitty&Raymond"][quote:8ba74b6b15="hales"][quote:8ba74b6b15="kitty&Raymond"]雖然買藍澄灣個時已經知道會對酒店 完全無景可言.  但唸到將來住入去ga感覺 真係有D擔心.  我唸屋內D布置會多D鏡飾 花草植物 淺色ga傢俬 令到室內光D fresh D.[/quote]

高級單位....
有喎!你睇真d.[/quote]

where???????

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2