藍澄灣業主社群

標題: 其實邊個話您知個酒店係玻璃幕牆ga??? [打印本頁]

作者: IWAT    時間: 2003-7-23 14:50:51     標題: 其實邊個話您知個酒店係玻璃幕牆ga???

我唔記得邊個講過...  但根據我地d相...  間酒店好似唔係玻璃幕牆...
作者: saga    時間: 2003-7-23 15:16:10     標題: Re: 其實邊個話您知個酒店係玻璃幕牆ga???

[quote:2aef6d17b5="IWAT"]我唔記得邊個講過...  但根據我地d相...  間酒店好似唔係玻璃幕牆...[/quote]

(地產吹水 sales 講)

d 相影落去好似石屎實牆 ...
作者: wicyh    時間: 2003-7-23 16:01:50

我唸呢間酒店將來唔會好多人住
作者: saga    時間: 2003-7-23 16:20:11

[quote:80f22b0d2f="wicyh"]我唸呢間酒店將來唔會好多人住[/quote]

說話都唔係咁講~

外國有地方將貨櫃碼頭列為旅遊景點之一架~
香港個貨碼全球吞吐量 No. 1
香港人就梗係覺無野睇...
你住威呢斯 日日係條河隔離住 夠覺無咩野咁好睇啦 ...

機場酒店貴
想近近地 airport disney 又去到油尖旺 過中環上山頂 ...
青衣 RC 個酒店叫係幾就腳
作者: dick queenie    時間: 2003-7-23 16:31:01

不過話時話,間酒店到今日都未拆棚,包到實哂。荒比人知岈I樣。
總係覺得長和有鬼計。藍澄灣就現哂眼,但間酒店名點冇,都唔知是不是集中營來。
作者: wicyh    時間: 2003-7-23 16:46:35

其實間酒店都係用黎遮遮掩掩 未必有用
作者: dracula    時間: 2003-7-23 18:19:54

酒店 d 窗同我地 d 窗差唔多 即係 "唔係玻璃幕牆
作者: saga    時間: 2003-7-23 20:44:54

[quote:3266444015="dracula"]酒店 d 窗同我地 d 窗差唔多 即係 "唔係玻璃幕牆[/quote]

酒店真係會行中央冷氣 ...
d 窗同我地一樣 如果隔唔到音 真係搵鬼住 ... 嘈死

個樣真係唔似隔音窗...
作者: dracula    時間: 2003-7-23 20:53:19

係呀~ 我出去睇過~ 有 d 窗仲打開o左~ 所以我先知道原來同我地o個地差唔多
作者: wicyh    時間: 2003-7-23 20:55:57

[quote:1d6362e960="saga"][quote:1d6362e960="dracula"]酒店 d 窗同我地 d 窗差唔多 即係 "唔係玻璃幕牆[/quote]

酒店真係會行中央冷氣 ...
d 窗同我地一樣 如果隔唔到音 真係搵鬼住 ... 嘈死

個樣真係唔似隔音窗...[/quote]

酒店通常都唔駛開窗既 但係住宅唔同嘛
作者: saga    時間: 2003-7-23 20:58:52

[quote:eeaf3787cf="wicyh"]
酒店通常都唔駛開窗既 但係住宅唔同嘛[/quote]

我講緊係兩重o個d隔音窗...
如果嘈到拆天 普通窗就算閘埋都無用
作者: wicyh    時間: 2003-7-23 21:02:36

[quote:9ad6577d84="saga"][quote:9ad6577d84="wicyh"]
酒店通常都唔駛開窗既 但係住宅唔同嘛[/quote]

我講緊係兩重o個d隔音窗...
如果嘈到拆天 普通窗就算閘埋都無用[/quote]

咁就唔知喇
作者: bunnud    時間: 2003-7-23 22:10:16

據消息人士透露酒店向住宅的一邊是會採用像寫字樓般的半反光大玻璃.不過CK d野日日都變總之未發生的事聽完就算.
作者: saga    時間: 2003-7-23 22:14:16

[quote:13dd2581a1="bunnud"]據消息人士透露酒店向住宅的一邊是會採用像寫字樓般的半反光大玻璃.不過CK d野日日都變總之未發生的事聽完就算.[/quote]

因為酒店唔係 RC 一部份 ?up 下 最終岈I搞都係妐雰?
作者: dracula    時間: 2003-7-23 22:17:04

[quote:35244797a3="bunnud"]據消息人士透露酒店向住宅的一邊是會採用像寫字樓般的半反光大玻璃.不過CK d野日日都變總之未發生的事聽完就算.[/quote]

又有道理喎~ 如果唔係酒店 d 住客咪好似比人睇住訓咁囉~
作者: wicyh    時間: 2003-7-23 22:22:18

我地咪一樣
作者: Solskjaer    時間: 2003-7-23 22:36:44

:em02:  :em02: 有冇街坊知道間酒店係咩級數??
作者: bunnud    時間: 2003-7-23 23:31:27

基本上你唔好當果間係酒店我相信好大機會或好大部份都會是月租服務式住宅.
你細心留意下CK的所謂酒店其實大部份都係服務式住宅!
作者: Solskjaer    時間: 2003-7-23 23:48:25

:em02: 係唔係酒店唔緊要我最怕囥菪G埋d老土國內客有d老土到著住條某部份已黃黃地既內褲當泳褲我自己在澳門見過啦.人地話唔可以咁妠N死都話係泳褲最後無吤G.
作者: dracula    時間: 2003-7-24 00:30:08

[quote:3ca3e41843="Solskjaer"]:em02: 係唔係酒店唔緊要我最怕囥菪G埋d老土國內客有d老土到著住條某部份已黃黃地既內褲當泳褲我自己在澳門見過啦.人地話唔可以咁妠N死都話係泳褲最後無吤G.[/quote]

唔怕~ 講坉躠平羉糬n~
只需要一個麻包袋 + 1個拳頭1隻腳 = 以後都唔敢著 under 游水  :twisted:  :twisted:  :twisted:
作者: saga    時間: 2003-7-24 00:52:07

[quote:9fa37eff5a="Solskjaer"]:em02: 係唔係酒店唔緊要我最怕囥菪G埋d老土國內客有d老土到著住條某部份已黃黃地既內褲當泳褲我自己在澳門見過啦.人地話唔可以咁妠N死都話係泳褲最後無吤G.[/quote]

咁過份??
叫管理員唔好放d咁既人入泳池好喎...

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2