藍澄灣業主社群

標題: 屋企最近整/換左好多野 [打印本頁]

作者: kingi    時間: 2013-8-30 12:47:59     標題: 屋企最近整/換左好多野

1. 煤氣爐
換左個唔駛加錢改廚櫃既三頭爐,暫時都OK好用,但見到粒電係個爐下面,唔知到時無電時點算...

2. 整左隻窗
廳之前有隻窗個較彎左,關唔到,叫左長青C傳黎整,1500成交,當日有三個落手整既人+一個監工既老闆上黎,咁多人黎整,覺得都算抵

3. 裝返窗花
前幾年拆左落黎,因為細路出左世,所以裝返上去.自己裝,免費.

其實都想大執下間屋D家電,好似換燈飾、冷氣等,但細路仲細,洗好多錢,所以忍下先.
作者: sjacky    時間: 2013-9-10 12:52:41

係啦隻窗同你一樣命運....又係死左...去問又係1500
不過最後搵親戚同自己夾手夾腳換左....

我想問佢地換時有冇成隻窗MOVE 入HOME
作者: kingi    時間: 2013-9-10 12:58:53

無搬到.
果兩個C傅只以強勁臂彎捉住,嚇死人...
作者: winsim    時間: 2013-9-17 22:32:22

kingi 發表於 2013-9-10 12:58
無搬到.
果兩個C傅只以強勁臂彎捉住,嚇死人...

Hi, Can u tell me the model of town gas ? thx
作者: kingi    時間: 2013-9-27 10:18:09

返去CHECK下俾你
作者: winsim    時間: 2013-9-27 23:14:52

kingi 發表於 2013-9-27 10:18
返去CHECK下俾你

Noted with thx
作者: kingi    時間: 2013-10-3 10:50:29

密封爐頭嵌入式平面爐
TGC TRTB53ST-G

http://www.towngasappliance.com/ ... eries=40&Other=
作者: kingi    時間: 2013-10-3 10:53:02

因為有D PROMOTE,佢實際收既價錢會平過網址度少少
作者: ringo418    時間: 2013-11-15 12:27:51

2. 整左隻窗
廳之前有隻窗個較彎左,關唔到,叫左長青C傳黎整,1500成交,當日有三個落手整既人+一個監工既老闆上黎,咁多人黎整,覺得都算抵

我都想換窗 (定係可以較番緊 ? ) , 隻窗成日扯左出去, 開到好大....
作者: kingi    時間: 2014-1-6 17:41:24

ringo418 發表於 2013-11-15 12:27
2. 整左隻窗
廳之前有隻窗個較彎左,關唔到,叫左長青C傳黎整,1500成交,當日有三個落手整既人+一個監工既老 ...

我以前聽過D街坊會買舊野綁住隻窗
作者: cindymokoto    時間: 2014-6-9 12:19:59

TGC 款爐大火個爐頭位係右邊, 但原裝係左邊.....係咪都OK呀? 我雪柜位係右邊~唔知會唔會過熱呢....

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2