藍澄灣業主社群

標題: 唔知會有咩會所設施? [打印本頁]

作者: yo and lok    時間: 2003-11-18 23:40:11     標題: 唔知會有咩會所設施?

我地買o既時候冇留意除左個200米長泳池同健身室,外重會唔會有其他設施?我見好多新樓盤都有得打網球、羽毛球、保齡球,golf等等,點都會有d,如果得個游泳池咪好悲? :em06:
作者: wicyh    時間: 2003-11-18 23:48:09

唔好意思 網球、羽毛球、保齡球,golf等等都無 反而有d靜態野!
詳情請睇官方網頁----藍澄會
http://www.ramblercrest.com
作者: yo and lok    時間: 2003-11-18 23:56:40

我都有睇過呀,不過我同時自己講可能睇漏眼,或者佢冇列出o黎.............諗住搵大家證實一下,點知係真o架................. :cry:  :cry:
作者: Ho and Serene    時間: 2003-11-19 00:23:46

樂觀d試想想如多樣設施就多樣管理及維修費到時你所交的$1.3 /ft 管理費好快就冇晒架啦而且你玩會所d 野又唔係唔洗錢o既要玩出去大把地方有得玩啦價錢又係差唔多所以我都相通左啦真係冇乜所謂不如比d 心機攪好自己間愛居好過啦..你話係咪. :mrgreen:
作者: 貓貓仔 貓貓女    時間: 2003-11-19 11:36:08

喵~
不過貓貓都覺得球類活動一d都冇o既話就真係過份o左do羅 起碼都俾張乒乓波檯同桌球檯oY!!
作者: gp    時間: 2003-11-19 12:01:46

如果要玩室內活動 你可以o係青衣中央街市(即宏福花園對面)樓上book場 地點ok 唔算太遠. :mrgreen:
作者: Ho and Serene    時間: 2003-11-19 12:10:55

[quote:329dbd8845="貓貓仔&貓貓女"]喵~
不過貓貓都覺得球類活動一d都冇o既話就真係過份o左do羅 起碼都俾張乒乓波檯同桌球檯oY!![/quote]

冇計啦..人家話會所冇我地份就算有得玩都要比月費及租場費.....冇意義o既.:twisted:
作者: dick queenie    時間: 2003-11-19 12:13:59

乜我地有會所設施咩?
其實所有設施(包括游泳池)都係酒店野來架。
我地只不過係去share來玩而已.......。
唔好咁貪心啦.....。
作者: Ho and Serene    時間: 2003-11-19 12:28:40

[quote:02caa06713="dick&queenie"]乜我地有會所設施咩?
其實所有設施(包括游泳池)都係酒店野來架。
我地只不過係去share來玩而已.......。
唔好咁貪心啦.....。[/quote]

唔係喎....泳池係公家架我地有份比維修架所以呢個設施係唔駛交月費的只需比入場費便可享用...
作者: dick queenie    時間: 2003-11-19 12:34:21

[quote:e5319630d5="Ah Ho"]唔係喎....泳池係公家架我地有份比維修架所以呢個設施係唔駛交月費的只需比入場費便可享用... [/quote]

係咩.....咁咪幾好喎。
but ...我會想當日design果個人......諗住用這個位,來造游泳池唔好浪費。
窺佢諗得到。 :em14:
作者: Ho and Serene    時間: 2003-11-19 12:46:49

[quote:6883b14a75="dick&queenie"][quote:6883b14a75="Ah Ho"]唔係喎....泳池係公家架我地有份比維修架所以呢個設施係唔駛交月費的只需比入場費便可享用... [/quote]

係咩.....咁咪幾好喎。
but ...我會想當日design果個人......諗住用這個位,來造游泳池唔好浪費。
窺佢諗得到。 :em14:[/quote]

更係啦...你知唔知個泳池o既維修費係唔平架佢唔搵我地d業主去share D費用佢都幾麻煩所以到明你都唔好客氣多d用個泳池呀.....
作者: dick queenie    時間: 2003-11-19 12:56:31

當我諗起.......自由人時......
我唔係好敢去游...........
大家知我地D同胞幾咁有禮貌,同埋幾咁守規矩啦。
你去過日本迪士尼,同埋深圳世界之窗,就有得比較架啦。
作者: 貓貓仔 貓貓女    時間: 2003-11-19 13:07:41

喵~
四海之內皆兄弟也 咪當公眾游泳o羅!!!
作者: kk and hiromi    時間: 2003-11-19 17:31:58

but I think the swimming pool is too shallow la...can walk all the way....
hope there will be tennis court beside the RC la..I like tennis alot.
作者: gp    時間: 2003-11-19 20:49:21

跟據售樓書資料 酒店二樓近一至三座應該係健身室及dining hall 等 但係近五 六座無講 唔知會唔會酒樓?
作者: diedsee    時間: 2003-11-19 20:57:58

唔游水咪坐人造沙灘晒太陽law!!
都唔錯吧!!
作者: gp    時間: 2003-11-19 21:19:48

真係有太陽可以曬到???????
作者: P女    時間: 2003-11-19 21:41:20

[quote:e9aead4c55="gp"]真係有太陽可以曬到???????[/quote]

中午時份 烈日當空咪可以晒到囉.................
作者: wicyh    時間: 2003-11-19 22:02:05

你地有冇睇kenykl d相呀? 陽光充足
作者: 我是誰    時間: 2003-12-20 02:58:12

Do anyone has the recently photos there? i wanna know our swimming pool is narrow or not.. it havn't mention 200meters x ? meters. If it is a single path swimming pool of course it will become the main page of newspaper and World Record 2004....

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2