藍澄灣業主社群

標題: Christmas Party~ [打印本頁]

作者: 咩咩豬    時間: 2003-11-17 02:44:22     標題: Christmas Party~

咩咩豬想攪個christmas party等大家又有機會出黎gathering大家對時間地點形式等等有咩idea呀?? :roll:
作者: Ho and Serene    時間: 2003-11-17 09:01:34

Good idea  :em11:  我一定到.
作者: dick queenie    時間: 2003-11-17 11:46:48

我第二個報名........
正所謂養兵千日,用在一蕉......
wicyh.....我們抽過吧........我派saga......來同你Fight。
作者: saga    時間: 2003-11-17 12:50:06

[quote:d544838c30="dick&queenie"]我第二個報名........
正所謂養兵千日,用在一蕉......
wicyh.....我們抽過吧........我派saga......來同你Fight。[/quote]

你應該身先士卒架!  :shock:
作者: dick queenie    時間: 2003-11-17 12:57:01

聖誕開party...好....
but ...最大問題就係.....地方...
who can....提供地方。
如果唔係.....去食聖誕大餐都好。
不過又唔知難唔難訂位,同埋會幾貴。........
作者: dick queenie    時間: 2003-11-17 12:59:10

去hales...屋企...打邊爐都好。
佢屋企有"海鮮" :em12:
作者: FireFire    時間: 2003-11-17 13:04:46

[quote:c268547788="dick&queenie"]去hales...屋企...打邊爐都好。
佢屋企有"海鮮" :em12:[/quote]
係乜野海鮮...? 同點解會有 >  :?:
作者: Sharan    時間: 2003-11-17 13:41:24

有冇人宜家住僅屋苑有party/function room book呀?
作者: FD    時間: 2003-11-17 13:46:45

好呀...開PARTY
幾時好呢....係咪BOOK 間 K 房最方便呢? ...但係就無"海鮮"喇!
有無其他好提意呢 :roll:
作者: 小yen    時間: 2003-11-17 13:58:31

[quote:970bd9ba51="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:970bd9ba51="dick&queenie"]去hales...屋企...打邊爐都好。
係乜野海鮮...? 同點解會有 >  :?:[/quote]

果然係個good idea喎 我都好想join你地呀 but x'mas果個week我要同班friend1齊去camp呀 最衰佢地上個月已經book左位) anyway hope你地玩得開心d la :mrgreen:

Mr. & Mrs. Fire Fire佢地講緊既 "海鮮"係話hales屋企魚缸既魚呀     
作者: bikbark    時間: 2003-11-17 14:13:59

[quote:c0b69b1873="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:c0b69b1873="dick&queenie"]去hales...屋企...打邊爐都好。
係乜野海鮮...? 同點解會有 >  :?:[/quote]
鹹水魚兩條 點睇都唔似放得入口  :em05:
作者: wicyh    時間: 2003-11-17 15:26:52

[quote:906c193a4a="bikbark"][quote:906c193a4a="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:906c193a4a="dick&queenie"]去hales...屋企...打邊爐都好。
鹹水魚兩條 點睇都唔似放得入口  :em05:[/quote]
用黎拌碟 :em12:
作者: gp    時間: 2003-11-17 18:44:29

幣啦 我又o黎唔到啦! 我個老頂係年底要考試 我要做書童陪佢溫書同打氣 唔可以私自去玩呀! :em01:

p.s. sega 你今次個"美少女"做型好唔襯你喎 有小小誤導成份!
作者: Emily    時間: 2003-11-18 00:04:44

:? ..................................... ops: 唔知我可唔可以報名先呢?

:cry: 我已經錯失咗2次機會參與大家嘅活動,希望大家唔好bad list 我啦! :em14: 我都唔想放飛機z@  :em01: 唔好留低我吖........  :em06: ( :em14:  :em14: 希望各位大人不記小妹過 :em14:  :em14: )

:em12: 希望到時可以就啱時間,希望到時可以見到大家 :em19:
作者: diedsee    時間: 2003-11-18 00:47:06

我都好想去~~暫時覆唔到...SORRY

p.s. saga 最舊既做型就已經誤導我...........以為佢係女仔~~hehe~~閃!!
作者: FireFire    時間: 2003-11-18 01:52:24

你地金魚都想食... :shock:
今次好希望多d人參與................... :mrgreen:
作者: 咩咩豬    時間: 2003-11-18 23:44:42

不如去唱k丫~~
大家係咪都係要揀星期六日呀??

:em21: 我愛咩咩~~
作者: saga    時間: 2003-11-19 19:48:33

[quote:f42d4811e7="diedsee"]
p.s. saga 最舊既做型就已經誤導我...........以為佢係女仔~~hehe~~閃!![/quote]

肥虫係男仔喇架  8)

http://kids.yam.com/comic/film_list.php?totalrows=35&p=5&orderrow=0&area_id=yamie
作者: leebrian    時間: 2003-11-20 01:03:57

I want to join the party too if I am available.  Please remember to inform me...la...
作者: leebrian    時間: 2003-11-28 13:28:54

I want to join with my wife.  Have you decide the place and time of gathering.  I am now living in Tsing Yi.  Can I do a favour for you?
作者: saga    時間: 2003-11-28 14:22:28

[quote:1edfab9262="leebrian"]I want to join with my wife.  Have you decide the place and time of gathering.  I am now living in Tsing Yi.  Can I do a favour for you?[/quote]

未有定案~
咩咩豬 你想點搞?
諗定差唔多喇...
作者: kk and hiromi    時間: 2003-11-29 01:12:11

lets go to BBQ la....Sai Keung has a lot of BBQ  area which provide food and place ga....normally costed around 70h.k. per head.
作者: bikbark    時間: 2003-11-29 22:22:09

[quote:909c1b64bf="kk&hiromi"]lets go to BBQ la....Sai Keung has a lot of BBQ  area which provide food and place ga....normally costed around 70h.k. per head.[/quote]
we've had bbq gathering in november already......
作者: 小yen    時間: 2003-11-30 18:14:33

everybody 雖然我唔可以join你地but我有d d suggest:-

在tst east既 "香格里拉"入面依家buffet興緊個 "朱古力噴泉"呀好正架 :em11: 有士多啤梨同綿花糖黎點d朱古力 真係好好味架 而其他既food食好好味架 :em11: 早幾個禮拜我地個dept.1齊走左去食 (亞頭俾$ lucky ops: )真係回味無窮架 :roll: 我地公司今年既x'mas buffet就簡左去呢喥啦 (好o野 :mrgreen: 今次係公司俾$ lucky too )其實你地可以簡平日去食噤就唔駛太貴law 你地都知1到假期d價就會勁升架la :em06: 唔知你地會簡邊到呢? 希望到時有機會見倒你地la   :em02:
作者: FireFire    時間: 2003-12-2 11:35:46

想問一問......我地聖誕節係唔係會有聚會.....因為唔夠一個月就到X"mas....
要安排一下節目..............
作者: Ho and Serene    時間: 2003-12-2 11:52:46

其實現在係個場地問題呀 :em06: ...請問大家有冇辨法可以找到個平靚正o既場地呀?
作者: bikbark    時間: 2003-12-2 12:22:32

[quote:f5e83f64ae="Mr. & Mrs. FireFire"]想問一問......我地聖誕節係唔係會有聚會.....因為唔夠一個月就到X"mas....
要安排一下節目.............. [/quote]

咩咩豬搞手 要諗下安排節目啦
作者: 咩咩豬    時間: 2003-12-3 23:45:13

Sorry呀功課實在太多so而家先reply :evil:
大家除左唱k之外仲有乜野想玩架??? :em12:
作者: Ho and Serene    時間: 2003-12-13 15:45:21

不如考慮下搞多鑊BBQ呀 又可以再次成大班人坐晒係到傾O下計說O下笑及分響第一次買樓心得講 和x 同 恒x d野有幾正都幾enjoy呀價錢又平適合我地現在需要供樓o既人事而霸爐都係先到先得o既都唔係大問題呀......大家話有冇得傾呀?
作者: saga    時間: 2003-12-13 21:02:39

[quote:fde28445f1="Ah Ho"]不如考慮下搞多鑊BBQ呀 又可以再次成大班人坐晒係到傾O下計說O下笑及分響第一次買樓心得講 和x 同 恒x d野有幾正都幾enjoy呀價錢又平適合我地現在需要供樓o既人事而霸爐都係先到先得o既都唔係大問題呀......大家話有冇得傾呀? [/quote]

bbq 無問題  
作者: hales    時間: 2003-12-13 23:22:09

搵個搞手先.... :em12:
作者: Ho and Serene    時間: 2003-12-14 12:12:34

[quote:205ec6078b="hales"]搵個搞手先.... :em12:[/quote]

緊係搵Bikbark啦 :em17: 話晒佢都係吃喝玩樂版主呀 :em11:
作者: bikbark    時間: 2003-12-14 23:31:44

[quote:7411ac50bd="Ah Ho"][quote:7411ac50bd="hales"]搵個搞手先.... :em12:[/quote]

緊係搵Bikbark啦 :em17: 話晒佢都係吃喝玩樂版主呀 :em11:[/quote]
忙私事呀!
25/12 行山,ok唔ok?
作者: 咩咩豬    時間: 2003-12-16 00:46:03

sorry呀咁多位...本來我提議既應該我攪...但係好多功課呀...唔好意思呀
作者: 咩咩豬    時間: 2003-12-16 00:48:52

如果去bbq....去龍鼓灘好唔好????
唔駛拎咁多野而且鍾意食乜可以攞多d唔鍾意食既就攞少d:-)
作者: Ho and Serene    時間: 2003-12-17 00:06:53

咩咩豬

可能個個都找到自己的節目關係所以冇乜人參與不過唔緊要啦將呢次聚會留返過年再搞過吧到時不如整返過rc 團年飯聚會好嗎?
作者: leebrian    時間: 2003-12-17 00:24:15

Why?..............I'm so disappointed......... :em07:
作者: Wing and Eva    時間: 2003-12-17 00:46:44

睇怕我地都要第時響我地個大廚房先可以膂人o羅
作者: dick queenie    時間: 2003-12-17 09:15:17

十二月廿六日.....
BBQ  ....但有冇地方唔使派人去爭爐先。
約好哂,一齊去買野。
西貢.....石澳.....香港仔水塘......
作者: saga    時間: 2003-12-17 15:55:23

[quote:e2c071cb2a="dick&queenie"]十二月廿六日.....
BBQ  ....但有冇地方唔使派人去爭爐先。
約好哂,一齊去買野。
西貢.....石澳.....香港仔水塘......[/quote]

上次o個度?
今次出來吹水吹大家點買家俬  
作者: Ho and Serene    時間: 2003-12-17 18:59:20

係咪搞BBQ先?如果係搞O既話我最多幫手買野因為我26號都要返工所以幫唔到你霸爐.
作者: kk and hiromi    時間: 2003-12-17 20:10:25

good idea ar...can go to those place where don't need to prepare anything la...like "Sai Kung Hotel"...where "FEI SHEUNG WANG SIU" always have a shot there...
作者: leebrian    時間: 2003-12-17 22:07:55

Do you want to go to Tsing Yi?  I live in Tsing Yi and my current home have a place for BBQ for $300 for every 3 hour and $300 for food.  If you want I would try to book the place.  It must at least 7-8 person.
作者: Ho and Serene    時間: 2003-12-18 12:40:29

$300 一位 :em07: 好似貴左d喎... :!:
作者: dick queenie    時間: 2003-12-18 14:28:52

[quote:e5ce8fff7b="saga"]上次o個度?
今次出來吹水吹大家點買家俬  [/quote]

上次係邊度,人數多少,要唔要事先爭爐架.....
可以再來一野嗎???去個上次既兄弟....點睇???

肯定到地址.....如果廿六號ok的話....咁要開始報名啦!

wicyh.....saga....hale.......ice.....fire........小yen.....many many...
作者: wychan    時間: 2003-12-18 16:32:59

OK I will go if more guys with car we can go far away!!!
作者: saga    時間: 2003-12-19 17:22:45

[quote:a565831385="dick&queenie"][quote:a565831385="saga"]上次o個度?
今次出來吹水吹大家點買家俬  [/quote]

上次係邊度,人數多少,要唔要事先爭爐架.....
可以再來一野嗎???去個上次既兄弟....點睇???

肯定到地址.....如果廿六號ok的話....咁要開始報名啦!

wicyh.....saga....hale.......ice.....fire........小yen.....many many... [/quote]

上次?
問 hales 啦  :em12:
作者: wicyh    時間: 2003-12-19 17:43:02

26號唔得呀....sorry :em14:
作者: 我是誰    時間: 2003-12-19 18:24:10

good idea.. but... i can't join.
anyway be happy.
作者: P女    時間: 2003-12-19 21:34:05

我上次冇去到 今次好想去呀 但係我廿六號約左班朋友去玩呀
你地多數會係乜野時間燒架 如果係下午 我諗我會黎唔到........ :em01:
夜d都ok架.........
作者: 小yen    時間: 2003-12-19 21:45:15

我上次好冇join到你地bbq喎 :?: sorry呀今次要去camp呀 (1早book左同埋約左好耐先齊到班old classmate & teacher呀 :em14: )
作者: kk and hiromi    時間: 2003-12-19 22:52:11

aiya....seems everybody busy bor.....anyway i'm free on that day if BBQ after 1600hrs...thks..
作者: 咩咩豬    時間: 2003-12-19 23:05:00

26號下午咩咩豬要學魔術~~~~ :em16:
作者: bunnud    時間: 2003-12-20 01:10:17

我25號同26號都唔得閒呀不如揀27或28丫
作者: yo and lok    時間: 2003-12-20 02:41:37

石澳的沙灘有爐租約百幾蚊租一個人多可以租兩個約$250唔駛霸爐咁煩.搭巴士來回筲箕灣約20分鐘比西貢近少少我上次同朋友去每人夾左幾十蚊已經可以買齊食物同飲品筲箕灣巴士站有幾間燒烤食品店飲品入到石澳先買好多士多約$4一罐.
我遲d都會同d朋友入去燒.
作者: FireFire    時間: 2003-12-20 11:29:27

對唔住...我26號要過macau.... :?
作者: P女    時間: 2003-12-21 00:13:29

咁多人26號都唔得 不如27號啦.............
石澳交通仲好方便添呀...........
作者: 咩咩豬    時間: 2003-12-21 00:20:49

27號咩咩豬都要BBQ... ops:
作者: Golden Pool    時間: 2003-12-22 00:23:18

去太子警察會BBQ如何呢???!!
作者: saga    時間: 2003-12-22 14:17:22

[quote:1a134746c3="yo & lok"]石澳的沙灘有爐租約百幾蚊租一個人多可以租兩個約$250唔駛霸爐咁煩.搭巴士來回筲箕灣約20分鐘比西貢近少少我上次同朋友去每人夾左幾十蚊已經可以買齊食物同飲品筲箕灣巴士站有幾間燒烤食品店飲品入到石澳先買好多士多約$4一罐.
我遲d都會同d朋友入去燒.[/quote]

我都同小學同學仔去燒過   
作者: saga    時間: 2003-12-22 14:19:35

[quote:9956e50af8="Golden Pool"]去太子警察會BBQ如何呢???!! [/quote]

我同冰都有傾過..

有無人係警隊既人?
book 大子 or 銅鑼灣警察會 bbq 丫..  
作者: bikbark    時間: 2003-12-22 20:33:20

[quote:42ae728cc1="saga"][quote:42ae728cc1="Golden Pool"]去太子警察會BBQ如何呢???!! [/quote]

我同冰都有傾過..

有無人係警隊既人?
book 大子 or 銅鑼灣警察會 bbq 丫..  [/quote]
我去過太子警察會bb焦,$78一位,要預先訂
但係d食物就......口味o既o野好個人o既  :em12:
作者: bunnud    時間: 2003-12-23 00:22:56

無所謂啦志在搵個地方傾下計啫一係去打邊爐丫
作者: bunnud    時間: 2003-12-23 00:23:29

無所謂啦志在搵個地方傾下計啫一係去打邊爐丫
作者: P女    時間: 2003-12-25 00:09:53

今日都到左聖誕節 都仲未有決定呀?................. :roll:
攪手 你去左邊呀?
作者: diedsee    時間: 2003-12-25 00:37:03

我識人做police 可以代訂...不過要唔要佢都出現ga???

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2