藍澄灣業主社群

標題: 發現了1個好鍾意中傷rc既homepage [打印本頁]

作者: 小yen    時間: 2003-11-11 23:04:13     標題: 發現了1個好鍾意中傷rc既homepage

all RC friends

頭先research緊裝修資料果陣冇意中俾我找倒個好鍾意中傷rc既homepage呀 but大家睇之前請做好心理準備 :? 裡面講得rc好難聽架我唔係禁開心但係tomorrow會冇事架la 只係1陣...重有最令我唔開心既係佢地話我 "白痴小yen" :em06: 我開頭都冇為意架但係見倒入面有個人用 "白痴小yen"呢個名發表意見噤我咪八掛下law :em06: 點知佢地話我英文pool重叫我以後唔好再英文講野同打野呀 :em06: 我知我英文唔好噤咪要練law點知會噤樣俾人講重要係挖苦我果種好唔開心 :em06: 我禁大個女未試過俾人噤話我架 :cry: 我只不過係因為有1日收倒封email講rc好唔好講到好難聽好俗連禽獸都拿埋出黎講好 "肉酸"重話我白痴低能rc都好買噤... :em06: 我好angry咪用英文reply左佢law之後1直都收到好多無聊email (send by same person)我都算點知原來佢地噤講我我認唔住la :em01:  :em01:  :em01: 唔通我買rc都唔得咩我有我既choice power anyway當我bad lucky la希望你地小心佢地佢地好冇道理架 :em01:
作者: 小yen    時間: 2003-11-11 23:05:50     標題: 唔好意思呀

ops: sad得濟唔記得post佢地個homepage上黎添 ops:

http://www.gohome.com.hk/forum/display_message_v20.asp?page_no=1&language=c&mid=487351
作者: hales    時間: 2003-11-11 23:15:05

哦.....唔緊要~~唔好放響心~
其實好多個業主都有睇過咖喇 都好清楚果邊既"奇人奇事"
take it easy~
作者: 小yen    時間: 2003-11-11 23:16:19

[quote:19ee58e5e9="hales"]哦.....唔緊要~~唔好放響心~
其實好多個業主都有睇過咖喇 都好清楚果邊既"奇人奇事"
take it easy~[/quote]

hales thanks u
作者: hales    時間: 2003-11-11 23:19:56

而且都幾建議你冇乜必要既話都唔好回應果邊既文比較好
因為人地係有心作對 你點樣回應人地都有方法響你既文中"找渣"咖喇
所以呢 慳返啖氣好過~~
作者: 小yen    時間: 2003-11-11 23:24:20

[quote:9326e5bb72="hales"]而且都幾建議你冇乜必要既話都唔好回應果邊既文比較好
因為人地係有心作對 你點樣回應人地都有方法響你既文中"找渣"咖喇
所以呢 慳返啖氣好過~~[/quote]

thanks u提意我知架la ops:
作者: matthewlee    時間: 2003-11-11 23:36:08

對那邊的言論不要在意哦 有個別人是很無聊 又扮專業
有次有人和ice 爭論"誹謗" 自稱專業 卻不知香港是用 case law 和人玩咬文嚼字 看過law report 都知佢吹水..
說起那個人不得不佩服 24小時監測 作故事 又有恆心 近來沒有他 比較悶..嘻嘻..
上次專程和我們影相 很多謝他哦! 替我們找到工人拋垃圾 發展商給我們清理了
那是很久以前的事 為什麼現在才看?
作者: 小yen    時間: 2003-11-11 23:41:25

[quote:6e8a74008b="matthewlee"]對那邊的言論不要在意哦 有個別人是很無聊 又扮專業
有次有人和ice 爭論"誹謗" 自稱專業 卻不知香港是用 case law 和人玩咬文嚼字 看過law report 都知佢吹水..
說起那個人不得不佩服 24小時監測 作故事 又有恆心 近來沒有他 比較悶..嘻嘻..
上次專程和我們影相 很多謝他哦! 替我們找到工人拋垃圾 發展商給我們清理了
那是很久以前的事 為什麼現在才看?[/quote]

真的嗎 :?: 唔好意思小妹好傻成日都miss左好多野架 ops: thanks你提醒呀 ops: 依家在邊度可以睇倒個工人既相呀我真係冇睇過呀hehe好似好好笑噤
作者: H and H    時間: 2003-11-12 00:26:56

唔駛理架啦! 天下大把無聊人! 個個一句咁你咪要唔開心好多次! 唔值得!! 唔值得!!唔值得為左咁而影響自己心情 咁人地咪得逞囉!

一笑置之 happy 番啦
作者: 青衣一號    時間: 2003-11-12 00:36:27

我相信那個無聊人 應該是居住在青衣 現因藍澄灣的興建 阻礙了他觀賞藍巴勒海峽,遠眺中上環繁華璀璨景緻及維港煙花海景 現只能眺望藍澄灣的美態 當然心中有氣 於事呼........就.........  他真可憐啦........ :cry: ... :cry:  :cry: :em01:  :em01:  :em01:
作者: Patrick    時間: 2003-11-12 00:38:17

駛乜理佢地咁大個人仲咁幼稚 :em13:
作者: H and H    時間: 2003-11-12 00:42:38

所以咪只係同佢地講聲"多謝提點""多謝關心". 最緊要係自己鍾意 與人何干!
總之就~~~話之佢
作者: 小yen    時間: 2003-11-12 07:14:22     標題: thanks

hales matthewlee h&h 青衣1號& patrick

好多謝你地對小妹既安慰同support呀 ops: 其實點都好番黎rc呢度就咩唔開心都唔記得架la   so真係好希望快d收keys見倒你地呀

thanks again :em14:
作者: Simpsons    時間: 2003-11-12 10:52:13

大家都開心 hahaha ! :em17:  :em17:  :em17:
作者: yautin1    時間: 2003-11-12 14:38:55

開開心心等收樓!  
作者: gp    時間: 2003-11-12 21:04:31

小yen

其實個邊一向有人對rc有好多意見 我開頭都唔開心 但係當你發覺佢經常玩精神分裂 自己同自己講野 角色扮演等等 你就會覺得無須再為佢既說話而唔開心 否則你咪中計! 我o地應該同情一些無助 無朋友 無工作 有病而又唔睇醫生既人! 為o左幫佢從過新生 你唔好再睇佢寫既野 等佢唔會再沈淪落去 改過自生! 知未?
作者: Ice    時間: 2003-11-12 21:34:53

我呢 就係由果個英文 post 開始同某人有積怨既 到左"誹謗"事件 情況就更加嚴峻~ 不過呢 講完就算喇. 費事成日嘈啦~ (仲有 我近排忙到連上 rc 既時間都無 莫講話果邊啦~ )

matthew 俾你知道左我係吹水王添 ops:

小yen 乜果邊真係有你既同事咩? 點解係零晨既時候竟然會有另一個人同你用同一個 ip 出 post 既?
作者: hales    時間: 2003-11-12 21:46:51

果個直情係佢黎既.......=.=
果個名 就係yen想同佢講果個人囉...
作者: 小yen    時間: 2003-11-12 22:08:29

[quote:96a3482b60="gp"]小yen

其實個邊一向有人對rc有好多意見 我開頭都唔開心 但係當你發覺佢經常玩精神分裂 自己同自己講野 角色扮演等等 你就會覺得無須再為佢既說話而唔開心 否則你咪中計! 我o地應該同情一些無助 無朋友 無工作 有病而又唔睇醫生既人! 為o左幫佢從過新生 你唔好再睇佢寫既野 等佢唔會再沈淪落去 改過自生! 知未?[/quote]

知la 你講得好噤 :em11: 我依家淨係好俾心機去improve my english & think裝修既野 (只係構思咋 想親自整靚間dream house :mrgreen: ) thanks
作者: 小yen    時間: 2003-11-12 22:34:03

[quote:99ec0e53c5="Ice"]我呢 就係由果個英文 post 開始同某人有積怨既 到左"誹謗"事件 情況就更加嚴峻~ 不過呢 講完就算喇. 費事成日嘈啦~ (仲有 我近排忙到連上 rc 既時間都無 莫講話果邊啦~ )

matthew 俾你知道左我係吹水王添 ops:

小yen 乜果邊真係有你既同事咩? 點解係零晨既時候竟然會有另一個人同你用同一個 ip 出 post 既?[/quote]

講真有時間都唔好理佢地la 佢地真係有病架個病叫做 "精神思覺失調病" :em09: 我地唔好彩佢地佢地就會好番架la 係呀果個應該係我同事黎 (因為今日見親佢佢都好唔自然重唔敢望我添呀 :?: 哦妳講緊果個係唔係我黎架 我見橫店last1次過去咪同佢地玩埋最後1次law :mrgreen: thanks
作者: Amy Poon    時間: 2003-11-13 00:33:04

This is my first time to look at that website.  :em03:
Don't be so care about such nonsense wordings. Everyone has the right to talk in HK.
I will treat it as a training to my EQ.  
Let it be. :em11:
作者: yo and lok    時間: 2003-11-13 01:25:30

而且都幾建議你冇乜必要既話都唔好回應果邊既文比較好
所以呢 慳返啖氣好過~~

同意而且會留下ip的還是不要留言為妙. 8)
作者: 小yen    時間: 2003-11-13 07:34:39

amy yo & lok

thanks我上次已經係最後1次過2邊架la 因為冇興趣 & 時間 依家都係最緊要顧住自己既dream house "RC" 其他野都唔會effect倒我架la 你地都係呀俾心機儲$la :wink:

講開ip我想問下有冇人知道可唔可以用ip check倒果個人既email架 因為我果個同事重有send d stupid email to me 好煩呀
作者: stephenyeong    時間: 2003-11-13 09:06:24

[quote:77268b0993="小yen"]

講開ip我想問下有冇人知道可唔可以用ip check倒果個人既email架 因為我果個同事重有send d stupid email to me 好煩呀[/quote]

想知ip只得一個方法 就是看看個mail header.
e.g. Outlook 打開個mail 後
在 檢視 -> 選項 可以看見mail path (Received: )
最低一行 "Received :" 就是個source.

e.g.
Received: from imsp01appephk.nsc.josworld.com ([203.189.166.140]) by mailexchange.intersoft.com.hk with Microsoft SMTPSVC(5.0.2195.6713);
         Tue 11 Nov 2003 23:04:30 +0800
Received: from [203.189.172.41] ([203.189.172.41])
        by imsp01appephk.nsc.josworld.com (Mirapoint Messaging Server MOS 3.3.5-GR)
        with SMTP id ALQ11797;
        Tue 11 Nov 2003 23:04:28 +0800 (HKT)
作者: matthewlee    時間: 2003-11-13 09:49:43

ice 你沒有說自己專業呀 只是討論 那個回應的才惡心 第一句就是"專業知識"
Check ip 也好像浪費時間 他們可以24小時不睡不休 send e mail 找資料 作故事 如果我們有時間 看一下傢俱 影音設備好過...
差不多收樓的時候 就故意在那邊開始"討論"一下....
到時候 就有人替我們剪報 影相 可能send e mail 找區議員
你知啦 我們很多人是第一次置業 除了有錢供樓外 甚麼都不懂..
有時"垃圾"都可以利用 尤其是不可以填海的時候.. 應該利用那個人的過剩精力
作者: Teresa and Fai    時間: 2003-11-13 13:39:50

[quote:7f00f56de9="小yen"][quote:7f00f56de9="gp"]小yen

其實個邊一向有人對rc有好多意見 我開頭都唔開心 但係當你發覺佢經常玩精神分裂 自己同自己講野 角色扮演等等 你就會覺得無須再為佢既說話而唔開心 否則你咪中計! 我o地應該同情一些無助 無朋友 無工作 有病而又唔睇醫生既人! 為o左幫佢從過新生 你唔好再睇佢寫既野 等佢唔會再沈淪落去 改過自生! 知未?[/quote]

知la 你講得好噤 :em11: 我依家淨係好俾心機去improve my english & think裝修既野 (只係構思咋 想親自整靚間dream house :mrgreen: ) thanks[/quote]

呢d咁既人都唔駛理佢la.........佢自己都好叻咩........"your english was good!!!!!"簡直不知所謂...........

唔駛理佢地 當初我都好介意佢地講RC.........不過而家係我地買樓 又冇問佢賒又冇問佢借...........關佢地咩事................
作者: H and H    時間: 2003-11-13 13:51:46

[quote:efa13b1181="matthewlee"]有時"垃圾"都可以利用 尤其是不可以填海的時候.. 應該利用那個人的過剩精力[/quote]
heeheheeeee totally agree.
作者: saga    時間: 2003-11-13 17:21:24

唔好理佢

黎~
喎文E持tree BB焦 ~~    
作者: saga    時間: 2003-11-13 17:27:35

[quote:e8ae0aab5f="matthewlee"]有時"垃圾"都可以利用 尤其是不可以填海的時候.. 應該利用那個人的過剩精力[/quote]

matthewlee 你講野真係好到呀!  
作者: Tako and Sukie    時間: 2003-11-14 00:22:15

佢地香港的恥港恥.我好傷心香港人 變成咁.多D咁人香港真係冇希望.
我英文都好差不過我日文好國語又得每個人都有佢的優點.妳都一樣會有.唔好太在意.

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2