藍澄灣業主社群

標題: 會所服務時間 [打印本頁]

作者: musicholic_tim    時間: 2011-8-15 11:17:03     標題: 會所服務時間

可否要求會所不要星期二休館
沒理由要某一天休館,
這樣做有些放星期二的住客就永遠沒法使用會所設施
應採用輪班制讓員工分批放假
這樣各位就更方便使用設施
作者: grassman    時間: 2011-8-20 08:26:09

從前講話member唔夠可以cut day.
作者: xomama104    時間: 2011-8-23 17:24:31

其實唔係member唔夠, 只係用服務唔入會.... 因我好多時係更衣室見人一袋二袋但唔攞locker。  每個月$150其實唔算太多, 希望各位自律自重 !
作者: moonmoon    時間: 2011-8-23 18:09:01

乜有人可以唔入會而用服務嗎?會所門口不是有人登記的嗎?
作者: xomama104    時間: 2011-9-9 09:35:30

夜晚8:00后去會所焗Sauna 沖涼成日要排隊, 好多姐姐, 又沖得耐, 枧液又用哂, 又唔見佢地攞locker 直行直過入去沖涼, 都唔知有冇交會費, 令到我地有交會費既會員反而要等..... 有冇辦法令會所管理好d... 唔係話唔比姐姐去沖涼, 但係要比會費, 無免費涼沖, 咁我排隊都掛得順d....
作者: pungpung    時間: 2011-9-26 18:25:27

個人意見。其實我地已經比左management fee.係我過往嘅經驗,如果有比.. Sauna呢D..咁基本嘅野係唔駛另外比錢的。好似海欣咁,佢地唔駛另收會費個swimming pool都只係收$10,...其他野都係用先另外要收費...有部份仲係唔駛比$. 但我地已經比左管理費,又要同酒店分享個facility我都認為唔係太應該! 我地同酒店住客好似..分別唔係太大!
同時亦反對星期二休息!又要比會費又要休息...我之前住個D都會咁... 休一整日..最多游池有一段時間要洗池唔用得啫!
作者: grassman    時間: 2011-10-3 16:09:48

RC管理費無包會所member fee.

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2