藍澄灣業主社群

標題: 黎緊空中花園有bbq? [打印本頁]

作者: kingi    時間: 2010-12-18 09:46:10     標題: 黎緊空中花園有bbq?

我見管理處封信話有空中花園燒烤爐送咗黎,係咪真架?
另外,終於有得贊成晚上開泳池啦!佢地估計一晚泳池得$600收入,應該唔止啦...反而我擔心夜晚會唔會有自由行入去即.
作者: sjacky    時間: 2010-12-18 12:49:25

我見管理處封信話有空中花園燒烤爐送咗黎,係咪真架?
另外,終於有得贊成晚上開泳池啦!佢地估計一晚泳池得$60 ...
kingi 發表於 2010-12-18 09:46

嘈左咁多次終於有D 野睇到了,不過吾知吾會吾最後話吾夠人數讚成,最後又得個吉...
空中花園有BBQ 係吾錯但係住得低個D會吾會投訴架,好多屋苑吾搞都係因為環境問題,同埋D人B完會吾會執好晒先走,清潔都係好大問題,希望會處理好啦!
作者: arj39    時間: 2010-12-19 01:37:37

just take a look on the sky garden this morning... 已經裝左兩組電子bbq爐,不過電制仲未裝好。位置在五六座對面的空中花園。每組爐仲有一張台加一個洗手盤。我估訂場要$。如果平過$100我估我會用。
作者: yymau    時間: 2010-12-19 11:38:08

幾時開始
作者: grassman    時間: 2010-12-19 22:58:20

Hope not much insect there.
作者: sinyee_829    時間: 2010-12-21 10:48:15

咁又幾好喎,起碼多個設施丫,但我記得以前貪得意上呢個平台睇過,一腳蚊"冷" 落番黎,上面D蚊好餓架..哈
作者: xomama104    時間: 2010-12-21 13:56:42

我相信租用係需要收費, 所以應該可以彌補到清潔費同維修費, 只希望收費唔好太高........
作者: sinyee_829    時間: 2010-12-21 15:04:47

好期待! 有無相睇丫 ??
作者: EvaChien    時間: 2010-12-22 23:19:29

有得bbq 又幾ok 喎, 不過唔知係咪跟空中花園開放時間一樣去到晚上8點, 如果黃昏開始燒就唔多夠時間.  同埋會唔會有抽氣系統呢, 因為如果住底層聞到bbq 味真係幾受影響.
作者: chong    時間: 2010-12-23 02:29:26

Support to have BBQ service!
作者: sinyee_829    時間: 2010-12-29 10:22:21

我24號果日都聞到bbq味丫,酒店係天台搞 BBQ PARTY呀!
作者: unicorn    時間: 2011-1-5 12:11:39

有得bbq 又幾ok 喎, 不過唔知係咪跟空中花園開放時間一樣去到晚上8點, 如果黃昏開始燒就唔多夠時間.  同埋 ...
EvaChien 發表於 2010-12-22 23:19

低層長期俾泳池班大帝嘈住
美其名係空姐3點式泳池香艷景觀
之不過唔係個個都冇細路唔洗溫書唔洗訓晏覺

仲有泳池唔係成世都無d大肚腩光頭呀伯...

如果再加d bbq味隨時誘發呼吸系統問題
簡直係享受
作者: yuthomas    時間: 2011-1-5 17:44:54

我好期待bbq服務, 得2個爐夠用嗎 ?
作者: Kazeyuki    時間: 2011-1-6 04:05:21

但係見 d 野搬左黎咁耐都未拆封
係咪未拎到 approval ??
作者: xomama104    時間: 2011-1-6 16:49:47

係呀, 我都好期待... 去會所問, 答:1月啦..問 :  吓!而家已經1月啦 ! 答 : 咁... 1月中或者尾囉 !
去管理處問... 答 : 唔知呀! (即時幫我打去唔知邊度再問), 都係唔知呀, 不過叫左管業處覆架啦 ......
數天後仍未收到管業電話.....
相信仍要一段時間, 得2個爐咁少, 希望唔駛排到出年先有得用啦 !
作者: Kazeyuki    時間: 2011-1-7 17:42:50

係喎
其實空中花園都多類似o既 "空位"
放多幾個爐 & 幾張檯都 ok 呀
作者: grassman    時間: 2011-1-7 22:49:25

BBQ呢D野都係一輪輪,太多到時無人用又係浪費,再者如果我用時,我令願少D人一齊燒!
作者: grassman    時間: 2011-1-7 22:55:08

低層長期俾泳池班大帝嘈住
美其名係空姐3點式泳池香艷景觀
之不過唔係個個都冇細路唔洗溫書唔洗訓晏覺

...
unicorn 發表於 2011-1-5 12:11

選夜晚游水的人會有幾嘈?
作者: Kazeyuki    時間: 2011-1-8 03:26:08

BBQ呢D野都係一輪輪,太多到時無人用又係浪費,再者如果我用時,我令願少D人一齊燒! ...
grassman 發表於 7-1-2011 10:49 PM

當然
咁 空中花園 又未至於大到可以放得落 20 個爐
但放兩個似乎真係少左 d
(會唔會因為係試驗性質所以唔打算咁大投資?)
如果放到 5 個就 perfect 啦  XDD
作者: 肥度    時間: 2011-1-10 00:15:26

其實係邊個位攪? 係咪係所謂遙控車場改建 ?咁嗰度..放兩個真係已經好迫....
作者: Kazeyuki    時間: 2011-1-10 03:18:35

回復 20# 肥度

唔係
佢個位真係好難形容
o係第五、第六座對面
(中、低層池景o既單位會望到)
作者: xomama104    時間: 2011-1-10 13:49:34

係呀 ! 5座同6座對開空中花園... 燒烤爐旁邊冇凳, 要企係度燒 (電子爐), 不過就在旁邊有椅 及洗
作者: xomama104    時間: 2011-1-10 13:53:12

係呀 ! 5座同6座對開空中花園... 燒烤爐旁邊冇凳, 要企係度燒 (電子爐), 不過就在正隔離有椅凳 及洗 手設施, 爐與爐之間有一定距離, 幾好架。 不過始終希望做好通風將對5及6座底層茲擾減少啦 !
作者: unicorn    時間: 2011-1-13 14:50:07

選夜晚游水的人會有幾嘈?
grassman 發表於 2011-1-7 22:55

個泳池好似有水浪聲架
仲有人聲
我唔係"低層" 以前溫書都"覺"
如果正正3座對正戈d 6樓單位真係筍到爆

仲有"如果" 係住宅, 正苦口係你格離開燒烤場都要過planning 啦
呢度法理上係私人地方 commercial
不過我地當住宅住既呢
附近d "吹正晒" 單位"日日索" d燒烤味真係得得佢唔小
作者: xomama104    時間: 2011-1-14 17:11:34

Sorry Unicorn, 有d 唔明, 點解 "正正3座對正戈d 6樓單位真係筍到爆" ?
作者: grassman    時間: 2011-1-14 18:16:19

個泳池好似有水浪聲架
仲有人聲
我唔係"低層" 以前溫書都"覺"
如果正正3座對正戈d 6樓單位真係筍到爆

...
unicorn 發表於 2011-1-13 14:50

我唔係話無聲,我係問"會有幾嘈?".

要講有聲,美景有車行過,我住頂樓都聽到!
作者: 肥度    時間: 2011-1-15 01:29:48

可能...有D人日頭先瞓...咁其實係會嘈到佢既...但...日頭瞓....多數會閂廉,再加開冷氣...應該好D...

BBQ...真係會好大味...一定要做好D抽氣系統先得...抽返出酒店嗰邊出...應該會好D...
作者: unicorn    時間: 2011-1-15 09:22:09

Sorry Unicorn, 有d 唔明, 點解 "正正3座對正戈d 6樓單位真係筍到爆" ?
xomama104 發表於 2011-1-14 17:11

rc wimming pool有小小"風水"
中間3座戈個位比較多人聚集吹水(因為實際有太陽係得幾個位, 其他地方d 水都好凍)
3座低層同佢地好近架炸
最"應聲"

泳池由我地day one入伙"一人包池" 發展到而家"幾滿下"
其實對"最近" 戈d單位幾大影響

詳情你上去"空中花園"行下就會知邊個位最多泳客最嘈
作者: unicorn    時間: 2011-1-15 09:22:33

可能...有D人日頭先瞓...咁其實係會嘈到佢既...但...日頭瞓....多數會閂廉,再加開冷氣...應該好D...

BBQ.. ...
肥度 發表於 2011-1-15 01:29

唔訓都要溫書架
作者: cantonawing    時間: 2011-1-19 23:48:03

Who know when BBQ will luanch??
作者: grassman    時間: 2011-2-20 23:14:16

When will the BBQ service start?

Look forward for it.
作者: xomama104    時間: 2011-2-22 10:50:01

聖誕前出左通告話會出問卷調查座與座之間遮蓋設施設計, 又話會有大堂電子告示板, 又話會有 bbq設施 ..... 全部都冇哂影... 有冇人監察緊進度架..... 業委會幾時開會呀, 真係好想提出問題呀 !
作者: robertchui    時間: 2011-3-10 16:59:05

Support!!!

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2