藍澄灣業主社群

標題: 請問有冇人試過將洗衣機搬去廁所? [打印本頁]

作者: siukwai    時間: 2010-12-7 15:03:48     標題: 請問有冇人試過將洗衣機搬去廁所?

我諗住將個浴缸轉做企缸, 多出來O既位就用來放洗衣機, 咁廚房就可以鬆動D. 請問有冇人試過咁做? 工程複雜嘛?
作者: kyjwong1    時間: 2010-12-7 23:38:06

我哋之前搵長青間五金舖做 喺洗手盆個櫃側邊開個窿駁來去水 $600左右 但係間舖冇做嚕
作者: grassman    時間: 2010-12-11 00:16:37

我諗住將個浴缸轉做企缸, 多出來O既位就用來放洗衣機, 咁廚房就可以鬆動D. 請問有冇人試過咁做? 工程複雜嘛 ...
siukwai 發表於 2010-12-7 15:03

"將個浴缸轉做企缸" I want do that too.  Any source you have got?
I want make it before chinese new year.
作者: siukwai    時間: 2010-12-20 10:03:26

之前長青個黃生嘛, 係啦, 而家冇左好唔方便
但我係全屋裝修, 所以會叫埋師父一次過成個toilet整過晒, 不過出面d師父好多都話cny前搞掂係冇可能啦, 因為full晒架啦
作者: omt0001    時間: 2011-1-2 21:46:22

長青街市要小心, 有一間接(近茶餐廳)收好Q貴...同人相差50%...明明好小事佢講到好大件
浴缸轉做企缸, easy job..不過一定會搞到沙塵滾滾...(1)折舊浴缸 (2)造防水+加高地台 (3)買企缸 / 做一個企缸 (個人喜歡買企缸, 較durable) (4) 要幾塊地磚+wall磚
作者: grassman    時間: 2011-1-3 13:39:10

Quote幾錢呀?
作者: siukwai    時間: 2011-1-4 20:18:59

我係成間屋裝修, 所以唔知齋廁所幾錢
作者: grassman    時間: 2011-1-4 21:22:31

新年前攪掂?
作者: omt0001    時間: 2011-1-4 21:48:21

..手工好既師傅, 你要等佢, 一個月內一定ok
價錢呢:
只係企缸工程, ....人工包料5000左右啦...
洗衣機煩的啦, 要加出入水位, 要加electric plug....
作者: siukwai    時間: 2011-1-4 22:30:47

我一月底先收樓,過埋年先開工lu
作者: grassman    時間: 2011-1-7 22:59:53

..手工好既師傅, 你要等佢, 一個月內一定ok
價錢呢:
只係企缸工程, ....人工包料5000左右啦...
洗衣機煩的 ...
omt0001 發表於 2011-1-4 21:48

有無介紹,做過RC的就最好,我只想做企缸工程咋!
作者: unicorn    時間: 2011-1-13 14:55:34

長青街市要小心, 有一間接(近茶餐廳)收好Q貴...同人相差50%...明明好小事佢講到好大件
浴缸轉做企缸, easy  ...
omt0001 發表於 2011-1-2 21:46

rc難d架
因為我地d喉"隊"晒落樓下
改位好大鑊

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2