藍澄灣業主社群

標題: 5樓平台地磚終於都改啦~~~ [打印本頁]

作者: sjacky    時間: 2010-11-3 10:34:51     標題: 5樓平台地磚終於都改啦~~~

上兩星期打左幾次去投訴,5樓平台地磚甩完又甩,提議佢改一改物料,同分流張D大型旅遊巴重型車輛按排返係停車場出入,吾駛等D地磚甩完又甩,甩完又有排先有人整,呢兩日有D動作,挖開晒D地,希望整得好好睇睇啦....

業主會個邊開會我都提議左加強宣傳,吾知會吾會有人做!大家留意下了
作者: PENNY    時間: 2010-11-3 11:59:01

多謝你為我地爭取權益
辛苦晒
作者: xomama104    時間: 2010-11-4 09:59:47

感激 ! 業主會下次開會一定出席支持 !
作者: sjacky    時間: 2010-11-4 12:52:45

感激 ! 業主會下次開會一定出席支持 !
xomama104 發表於 2010-11-4 09:59

我都未知佢幾時開,再吾做好D宣傳,最後又係流會收場,我所知已經有好幾次係咁...
作者: 大民    時間: 2010-11-4 16:13:14

回復 4# sjacky
今天有小業主致電(Tel:24971960)民政事務處青衣分處,向負責本區的林小姐查詢。
之後林小姐又向藍澄灣管理處了解過:

原來「業主委員會」在昨天(11月3日)已經開過會了我們卻蒙在鼓裡!

管理處稱:“大約隔兩個會開一次會,每次都會提前七天,在各座的大堂貼出通知........”
不知各位又有冇睇到?
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2010-11-4 17:49:33

回復  sjacky
今天有小業主致電(Tel:24971960)民政事務處青衣分處,向負責本區的林小姐查詢。
之後林小姐 ...
大民 發表於 2010-11-4 16:13

有!當日仲有 "看更" 叫我地去。^^
而且早一兩天已經在大堂見到告示(因為有時等 Lift 我都會望望)。
作者: sjacky    時間: 2010-11-5 11:30:51

.....頂...又係咁....大堂告示有鬼用咩...又多又亂,回家一刻邊有咁多時間睇邊D新邊D舊,過左好耐個D佢又吾會拿走....唉...我都係冇眼睇.........
作者: 大民    時間: 2010-11-5 12:00:42

sJacky也不必氣餒,今後留意大堂的告示就是了。

請其他要爭取權益的小業主,當有開「業委會」的消息,就在此告訴大家,並準時出席。

此事再次証明,現在的「業委會」,就是和黃管理公司的扯線公仔!

作者: 一家四口    時間: 2010-11-5 13:35:27

曾幾何時, 我記得開會張通告會痴個copy喺lift入面, 而家冇痴好耐啦...可能就係怕多人知開會, 怕D業主要求多? 問題多 ?
作者: xomama104    時間: 2010-11-5 17:06:45

吓, 閞左..... 其實, 我想問業委會主席係邊個選架 ? 任期有幾長呀  ? 而家業委會好似好黑箱作業, 閞會資料冇宣傳, 小業主唔知幾時開會, 根本好似少撮人決定哂大廈所有事....
作者: sjacky    時間: 2010-11-5 17:25:35

吓, 閞左..... 其實, 我想問業委會主席係邊個選架 ? 任期有幾長呀  ? 而家業委會好似好黑箱作業, 閞會資料 ...
xomama104 發表於 2010-11-5 17:06

邊個選我都答吾到你,任期我都吾知,不過最後個問題可以話你知個答案吾係你諗黑箱作業,而係包廂停業...,因為業主會吾同立案法團有權力去批准做野,每個決定都要有過半數業主批准先可以做野,但因為都冇人知幾時開會,已經有好多次流會了,所以好多事定左想去馬,但又吾夠人去同意最後又係原地踏步,咁仲吾係包廂停業!

但吾知點解冇人會去做宣傳,最簡單一人一張紙仔放信箱又好,覺得浪費最起碼都係電梯貼告示,因為你入去會有時間睇,而且告示小D你會睇到,大堂睇鬼睇馬?一來亂,二來新定舊冇人知...

最基本宣傳都未搞好,開乜鬼會呀,冇人知,你地去休會嗎?業主會個主席你睇到的自己好好檢討下,做好宣傳我吾敢保話會有過半數人去,但最小吾會流會先啦,仲有我想問冇人到好好玩嗎?咁多次開會小貓三四隻,可以做到D乜????

都係個句冇眼睇
作者: ppk2010    時間: 2010-11-25 17:00:05

yes there should be a new 業委會主席, the exiting one is rubbish!
作者: moonmoon    時間: 2010-11-29 09:43:02

5樓平台地磚是不是只是拆掉,再整,我見好似同現時用開果啲個樣差唔多。
作者: kingi    時間: 2010-11-29 12:04:23

d磚簡直係一樣呀...
作者: grassman    時間: 2010-12-4 01:00:01

Why still use the same floor design ar?
作者: 一家四口    時間: 2010-12-8 09:24:34

唔係播, 好似同以前果D有少少唔同, 但我又唔識講有咩唔同, 好似厚身左少少?
作者: kingi    時間: 2010-12-8 10:14:03

我淨係覺得淺色咗...

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2