藍澄灣業主社群

標題: 第一座F單位 [打印本頁]

作者: kk123kk    時間: 2010-4-19 02:37:33     標題: 第一座F單位

諗住買一個Tower 1 Flat F單位, 做準業主, 但個單位係連租買, 無得睇樓.

請問有冇住緊第一座F單位業主好心幫忙post (or email) 一d細房同廳個外景相比我看看?  想知同二座F有冇分別.

萬分感謝!
作者: JAT    時間: 2010-4-19 10:25:37

我返到屋企都天黑影比你都睇吾到..不過等我形容你聽....

大房同廳既view係一樣...向美景同長青村..留下正正係公園....好開掦.....細房向IVE...同E座細房都近如果你床頭係入門口右面都睇到人地間房,...但係如果你係左面又無乜問題.......總括..1座F室既view 係無問題..
作者: kk123kk    時間: 2010-4-19 19:37:43

多謝你回覆..

咁會細/大房唔會望到條新路 (昂船洲大橋咪有條支線迴旋去9號碼頭)?
又會唔會望到海呢?

想知條新路噪音同空氣情況如何?
好似1座影響最大.

真係好想看到個實景
作者: JAT    時間: 2010-4-20 09:17:15

大房完全睇唔到, 因為只係睇到美景同長青
細房只係睇到近停車場個邊既天橋一部份彎位
全間屋無一個地方望到海
我覺得噪音唔係多好多....(但我係住20樓以上)...你最好買高層d...因為如果你買1x樓..同個彎位好似好近架...
作者: sylvialai    時間: 2010-4-20 15:03:10

同意JAT....   我住三十樓以上的.......  
個廳景望得好開揚....   景觀同二座差不多...
天橋那邊晚上都係得私家車, 細貨車行走,
都唔係好多大車及拖頭, 唔係太嘈....
作者: kk123kk    時間: 2010-4-20 17:50:37

多謝你哋資料.

仲想問係唔係1-6座高層F同G單位都基本上會望到美景山上少少墳景呢?

1座會唔會好d? 因為好似有美景花園擋住, 定係其實一樣?
作者: JAT    時間: 2010-4-21 09:30:10

吓.....美景山有山墳咩我睇唔到喎...
作者: kk123kk    時間: 2010-4-21 18:31:44

有啊, 好似大概响美景花園後面, 有d黃泥果度呢…..

响2座大堂出面望上去就望到....

唔知我有冇睇錯…
作者: JAT    時間: 2010-4-22 09:11:26

係咪IVE後面個山, 有d黃泥又好似一層層咁個度?
作者: kk123kk    時間: 2010-4-22 22:50:42

唔係IVE後面, 係美景花園後面....

應該在地面小巴站同T3中間, 或T2同T3中間可以看到
作者: online.eric    時間: 2010-4-23 07:47:19

唔講真係唔知!
作者: JAT    時間: 2010-4-23 09:18:48

唔係IVE後面, 係美景花園後面....

應該在地面小巴站同T3中間, 或T2同T3中間可以看到
kk123kk 發表於 2010-4-22 22:50

我今朝好認真咁係細房睇好似係有喎..不過你唔講..我從來無聯想到係山墳, 只係似石頭...
作者: moonmoon    時間: 2010-4-23 09:47:45

本來我都看唔到,但入伙前找風水師看,他告訴我才留意到,但佢話無問題,不用擔心,亦不用化解。
作者: JAT    時間: 2010-4-23 10:27:44

本來我都看唔到,但入伙前找風水師看,他告訴我才留意到,但佢話無問題,不用擔心,亦不用化解。
moonmoon 發表於 2010-4-23 09:47

整體個師父話RC同埋F座向好唔好?
作者: kk123kk    時間: 2010-4-23 16:39:48

照咁講會唔會所有1-6座中高層(20樓以上)F同G單位都基本上望山墳呢?
作者: 濠仔    時間: 2010-4-25 16:50:16

我T-6 4x樓都睇得一清二楚....

c fu睇過話離咁遠影響不大....
作者: moonmoon    時間: 2010-4-26 09:38:41

整體好好。最大問題是kitchen 對toilet。

整體個師父話RC同埋F座向好唔好?
JAT 發表於 2010-4-23 10:27

作者: JAT    時間: 2010-4-26 11:03:04

我搬咗入黎半年都感覺幾好....添丁發財..haha..

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2