藍澄灣業主社群

標題: 點解大家唔去空中花園 [打印本頁]

作者: moonmoon    時間: 2010-4-8 09:57:26     標題: 點解大家唔去空中花園

我早排第一次行個空中花園,原來好大,大過個新公園幾倍,亦都有小朋友玩的東西,有金魚看,但點解無家長帶小朋友去玩呢?

有蓋,raining都可以玩,如果果度可以有啲空間做個BBQ的地點就好啦。
作者: kwanhoho    時間: 2010-4-9 21:11:22

因為空中花園要經酒店進入
作者: grassman    時間: 2010-4-10 10:38:10

如果可以由L5直接到空中花園,就會方便D!
作者: Thomas100    時間: 2010-4-10 12:39:32

請問係唔係入左會(每月150元)後就可以入去玩呀?內面有甚麼設施呢?心急人。
作者: moonmoon    時間: 2010-4-10 23:13:36

空中花園不用付款都可以入去,大就好大,有少少兒童設施、熱帶魚咁啦,小朋友可以有地方跑吓咁啦,大個新公園好多。
作者: Thomas100    時間: 2010-4-11 20:40:18

唔該晒!
作者: 濠仔    時間: 2010-4-12 05:10:00

想問下點樣行過去
作者: grassman    時間: 2010-4-12 11:06:40

商場酒店升降機(Park'n 對面)上L7!
作者: Billy    時間: 2010-4-12 11:10:04

最方便係商場百佳對面(報紙檔側面)搭酒店lift上去.
再唔係L5過酒店直接搭酒店lift.
我個女以前都好鍾意去,不過期實冇咩人去.
重好多蚊.夜晚又早關門.去又唔係好方便.
作者: JAT    時間: 2010-4-12 13:57:11

空中花園不用付款都可以入去,大就好大,有少少兒童設施、熱帶魚咁啦,小朋友可以有地方跑吓咁啦,大個新公園好多。
moonmoon 發表於 2010-4-10 23:13

點解我去咗2次都唔見你講既兒童設施同熱帶魚既.
作者: siukwai    時間: 2010-4-12 16:02:51

請問幾點關門架?
作者: 濠仔    時間: 2010-4-13 02:27:20

8# grassman

THANKS
作者: L and S    時間: 2010-5-2 19:40:12

我早排第一次行個空中花園,原來好大,大過個新公園幾倍,亦都有小朋友玩的東西,有金魚看,但點解無家長帶小朋友去玩呢?
...
moonmoon 發表於 2010-4-8 09:57

一字寄之曰 "懶" + 貪方便。
作者: michaeltsang    時間: 2010-5-2 19:57:13

試過有日夏天去,又熱又有蚊,之後都冇再去
作者: xomama104    時間: 2010-5-10 14:43:56

其實空中花園可唔可以加建做bbq場, 管理公司只係提供爐, 檯椅 同清潔服務, 然後收取爐費 ($50-100半日) 及book爐需要用住戶証。 一來管理公司可以有收入, 又唔會浪費左長長既空中花園, 住戶又多一個地方消遣。 不過我唔知會唔會有消防條例要配合......
作者: online.eric    時間: 2010-5-10 19:58:02

其實bbq太多油煙,及骯髒會(野)老鼠曱甴,酒店及住客一定唔會同意。老實說我是反對的!

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2