藍澄灣業主社群

標題: 新界專線小巴第 88F, 88G 號線調整車費 [打印本頁]

作者: hBx219xFz    時間: 2010-3-19 22:14:41     標題: 新界專線小巴第 88F, 88G 號線調整車費

88F (藍澄灣至青衣站)由$2.8->$3.0
88G (藍澄灣至葵芳站)由$3.2->$3.4
將於2010年3月28日(星期日)起調整收費
支出增加.....
資料來源:運吉署
http://www.td.gov.hk/tc/traffic_notices/index_id_20916.html
作者: frankiesuen    時間: 2010-3-19 22:28:56

服務咁差,車的數目又少,日日早上就排長龍,要等成十幾廿十分鐘先上到車,車又舊.真係想#$%^&*()!@#$%
真係比多少少錢搵個第間村巴冇咁嬲
作者: 肥度    時間: 2010-3-21 11:15:03

好呀..攪shuttle !!
作者: Thomas100    時間: 2010-3-22 07:23:49

絕對贊同搞住戶專車!小巴服務咁差,車的數目又少,日日早上就排長龍。每朝早我於宿舍落車,見個司機不太願意似的!
作者: eric仔    時間: 2010-3-22 22:14:00

態度真的不好呀
作者: klmandy    時間: 2010-3-23 13:23:17

我都贊成, 而家RC有足夠人流搞shuttle 啦!  只限住戶使用, 係L1上車, 每日早上繁忙時間走幾轉就掂.
作者: LeAnn    時間: 2010-3-23 13:28:46

我都好想 RAMBLER CREST 搞住戶專車!BUT,,,點搞呢?
有無人知道個程序係點?會唔會有咩部門可以幫到我哋?

作者: klmandy    時間: 2010-3-23 13:34:26

當然找管業處搞啦, 佢地應該做番D野, RC係service apartment嚟嗎 ......  shuttle bus是屋苑基本野.....
作者: LeAnn    時間: 2010-3-23 13:54:46

咁我哋各自各打電話同管業處提出還是大家約埋一齊去管業處果邊講好啲呢?
作者: klmandy    時間: 2010-3-23 16:11:08

整個 Email 去管業處反映下先, 睇佢點覆......  如果收到好多住戶要求的話就唔到佢 say NO, 對嗎
作者: BonSam    時間: 2010-3-23 20:41:23

之前有做過份問卷, 但最後又好似冇follow up...
作者: LeAnn    時間: 2010-3-24 13:13:26

噢~~~點解會咁架?

希望其他住戶見到我哋啲到既留言,可以再一次喚起大家。。。我哋想有SHUTTLE BUS呀!!
請大家有時間就打個電話俾管業處提出啲項SERVICE啦!

作者: klmandy    時間: 2010-3-24 13:25:27

其實我見到Rambler Crest係有酒店專車, 仲好少人搭, 不如叫佢客串下, 早上走幾轉仲實際, 橫掂擺係到都要皮費. 一齊提議下好喎  

聽講屋苑最初係有shuttle bus服務, 不過因為住客少而停止服務, 但係而家情況唔同, 應該恢復行走才對.
作者: kk-in-hk    時間: 2010-3-24 14:00:29

... 聽講屋苑最初係有shuttle bus服務, 不過因為住客少而停止服務, 但係而家情況唔 ...
klmandy 發表於 2010-3-24 13:25

事實係運豬署唔發牌(無牌=無保險+不合法=無法開辦), 豬署話正苦政策係想大家多用鐵路, 減少路面負荷 - 少D車少塞車少廢氣少廄話喎.
作者: annieannie    時間: 2010-3-24 16:24:06

咁佢叫在藍澄灣開多個地鐵站啦!
日日在下面等小巴真係人都癲!
作者: DorDor    時間: 2010-3-24 21:22:38

最近每天早上排長龍人都癲

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2