藍澄灣業主社群

標題: L1公園 [打印本頁]

作者: grassman    時間: 2010-2-27 12:24:21     標題: L1公園

L1的公園工程看似7788了,希望早D有得用!
作者: JAT    時間: 2010-2-28 12:59:31

今日開始舖植物應該都係好快搞掂, 好期待
作者: 我係小忌廉    時間: 2010-3-2 23:41:59

可能本星期尾用得呱, 但係好似細左D....如果遲下壙建就好了...

由第三座可以直出公園VERY GOOD (SO 方便我)
作者: 肥度    時間: 2010-3-3 08:18:31

快d 擴建啦...
作者: JAT    時間: 2010-3-3 09:30:12

其實而家都夠玩既..不過擔心好多小朋友一齊踩單車有d危險..
作者: Ayany    時間: 2010-3-4 01:34:09

我擔心d自由神係公園煲煙多d!!!!!!!!
作者: grassman    時間: 2010-3-5 23:00:36

報警羅,香港公園內係不准食煙的!
作者: JAT    時間: 2010-3-6 09:17:46

報警羅,香港公園內係不准食煙的!
grassman 發表於 2010-3-5 23:00

係喎...希望d管理員留意.
作者: grassman    時間: 2010-3-25 13:36:09

The contruction work seems completed.  But don't know when will it open.
作者: qqtse    時間: 2010-3-25 23:04:22

excited^^
but too small
作者: grassman    時間: 2010-3-26 21:46:18

Tonight, the park has been opened.
作者: samsamlee    時間: 2010-3-27 13:10:35

今日已經同囡囡玩過,都幾好 !!!
作者: Eddy Lam    時間: 2010-3-27 22:53:22

今日都有帶細路去玩, 不過公園有好多蚊"G"...
作者: wing102    時間: 2010-3-28 18:45:25

My son and me went there last night, its quite good for all facilities are new, wish do not damage by tourist from mainland.
作者: michaeltsang    時間: 2010-3-28 20:40:13

聽日去行行先
作者: grassman    時間: 2010-3-29 14:41:33

今日都有帶細路去玩, 不過公園有好多蚊"G"...
Eddy Lam 發表於 2010-3-27 22:53

Yes! So it is better wear long pants and socks.
作者: 肥度    時間: 2010-4-6 17:07:52

其實...起左幾錢呀 ? 咁細既...
作者: 肥度    時間: 2010-4-6 17:22:15

會吾會有二期,三期工程呀 ? 起個小型足球場都好呀....
作者: JAT    時間: 2010-4-7 09:38:22

會吾會有二期,三期工程呀 ? 起個小型足球場都好呀....
肥度 發表於 2010-4-6 17:22

我諗唔會啦....之前睇到一份好似係區議會既文件.批呢個公園時都唔係咁順利架...因為呢個公園只係比藍澄灣居民(美景同長青d人段估都唔會黎呢度玩, 有都唔多) 所以唔批咁多錢...

作者: 肥度    時間: 2010-4-7 22:40:36

咁...美景嗰個又批左幾多錢....咪又係得佢地用...又有籃球場..又有網球場...仲有公園....
作者: JAT    時間: 2010-4-8 09:56:36

咁...美景嗰個又批左幾多錢....咪又係得佢地用...又有籃球場..又有網球場...仲有公園....
肥度 發表於 2010-4-7 22:40

RC係有條私家路行入來, 咁d人都唔會無端端走過來...但美景個度長青d人去都方便..人落理輪上係多d.

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2