藍澄灣業主社群

標題: 新搬來想換門鐘 [打印本頁]

作者: 海翹    時間: 2009-11-17 18:21:06     標題: 新搬來想換門鐘

請問各位, 門鐘的電線在哪裡? 打開過廚房的假天花, 搵唔到.
作者: grassman    時間: 2009-11-17 19:11:02

無線門鈴來的!
作者: 海翹    時間: 2009-11-17 19:26:33

咁我都要買返無線先得. 另外我應該裝返在廚房假天花的邊度. 因為上手一早拆咗. 我都知道個位在邊度.
作者: 莊生bb    時間: 2009-11-17 23:25:18

你買一個無線就ok, 我諗你唔好再放在天花上, 會好危險. 你可放在近門嘅廚櫃內就ok.
(另要提一提, 因為門口個制好特別, 你買過新的回來係要花啲心思先可裝回舊位, 如果唔係你就只可用新的制, 不過好怪囉...我都攪左好耐呀...哈哈...)
作者: 海翹    時間: 2009-11-18 07:58:52

唔該晒大家的意見.
作者: 濠仔    時間: 2009-11-19 01:00:41

我跟住呀grassman 個教學好成功咁整好左屋企個門鐘

你出去買個無線門鐘....

拆開個鐘果個按掣.....再改裝...不過要有x雞先做到
作者: Kazeyuki    時間: 2009-11-19 23:59:46

濠仔 發表於 19-11-2009 01:00 AM

"x雞" 係指 "[辣]雞" 嗎?
作者: 濠仔    時間: 2009-11-20 01:44:27

"x雞" 係指 "[辣]雞" 嗎?
Kazeyuki 發表於 2009-11-19 23:59

冇錯
作者: Kazeyuki    時間: 2009-11-23 20:00:52

濠仔 發表於 19-11-2009 01:00 AM

請問可唔可以 quote 篇文條 link 出黎?
我都想換過個門鐘 ...
作者: grassman    時間: 2009-11-23 21:03:39

Seach "門鐘" 應該找得到!

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2