藍澄灣業主社群

標題: 琴晚半夜既woowoo聲音 [打印本頁]

作者: JAT    時間: 2009-10-28 12:21:08     標題: 琴晚半夜既woowoo聲音

好嘈下..係咩聲呀...
作者: kingi    時間: 2009-10-28 16:09:50

我估係大船,之前未聽過...我覺得長康隨時都聽到...真係好大聲
作者: grassman    時間: 2009-10-29 01:26:23

I_like_this_feel!
作者: kingi    時間: 2009-10-29 12:35:06

講個小秘密大家聽,果吓響醒咗我後.我第一件事諗:
外星人打到黎啦終於...
然後覺得無俾人捉走喎,就諗係咪有空襲警佈呢...
又發現無可能之後先覺得佢係船聲...
講俾太太聽,俾佢係咁話我亂諗野...
作者: kk-in-hk    時間: 2009-10-29 14:50:45

FYI 各位新來的朋友: 船隻警號聲, 在春季大霧日子會特別多特別密.
作者: JAT    時間: 2009-10-29 15:37:22

kingi... 你咁好想像力既...

我c6瞓到隻豬咁完全聽唔到...我開頭都有d點驚唔知咩事, 但係過咗幾秒發覺佢d聲一路細..咁都安心再瞓...
作者: JAT    時間: 2009-10-29 15:37:46

kk-in-hk....多成點呢?一個星期有幾多日呀?
作者: kk-in-hk    時間: 2009-10-30 10:56:47

kk-in-hk....多成點呢?一個星期有幾多日呀?
JAT 發表於 2009-10-29 15:37
好難講,depends on船隻開航時環境, 應該係話一天之內會有多次發生, 而由於太陽一出, 霧才會散去. 因此春天晚上及早上6am~9am較嘈. 整體都只係間中嘈一嘈(但大聲), 不像行車噪音般吵過不停.
作者: 肥度    時間: 2009-10-31 15:32:46

講個小秘密大家聽,果吓響醒咗我後.我第一件事諗:
外星人打到黎啦終於...
然後覺得無俾人捉走喎,就諗係咪有空襲警佈呢...
又發現無可能之後先覺得佢係船聲...
講俾太太聽,俾佢係咁話我亂諗野... ...
kingi 發表於 2009-10-29 12:35

乜香港...有空襲警佈架咩 ?
作者: kingi    時間: 2009-11-3 10:44:39

所以咪發現無可能囉...

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2