藍澄灣業主社群

標題: 泳池縮水等於騙財 [打印本頁]

作者: frankiesuen    時間: 2009-10-12 16:38:42     標題: 泳池縮水等於騙財

泳池應於10月31日先關閉,哪為可把泳池縮完一次又一次呢,我買票的時候是應該用盡200米的,一係管理處你出MEMO提早關閉,你們管理處現在是剝削我們呢班小業主權益。
作者: 一家四口    時間: 2009-10-12 18:10:31

冇人游, 縮細左泳池範圍??

唔係而家啦, 暑假期間我都見過, 呀女WEEK DAY下午去游水, 我想上會所"裝"下佢上堂都唔得, 因為縮左近會所果部份。
作者: frankiesuen    時間: 2009-10-12 20:41:48

現在縮得仲多呢
作者: 濠仔    時間: 2009-10-12 21:51:58

點縮???
作者: frankiesuen    時間: 2009-10-12 22:39:06

欄左D浮波,唔比人游,又唔係維修喎,早排縮短大約25米,前幾天又縮短大約25米,總共係大約50米
對操開水的泳客絕對有影嚮。
作者: Hayliemom    時間: 2009-10-12 23:55:40

投訴啦, 呢d野要提出意見先得
作者: qqtse    時間: 2009-10-13 14:43:23

投訴投訴!!!
作者: kk-in-hk    時間: 2009-10-14 14:07:21

會唔會係上面有工程所以要封? 試過去年某一兩日都封左2座個邊, 當時酒店方面有高空工程.
其實入秋之後水都幾涼, 泳客可能會少左, 為慳成本(可以少d救生員)而封場機會都幾大. L1停車場遲d都會關閉一部份(慳些電).
作者: 濠仔    時間: 2009-10-15 12:34:02

會唔會係上面有工程所以要封? 試過去年某一兩日都封左2座個邊, 當時酒店方面有高空工程.
其實入秋之後水都幾涼, 泳客可能會少左, 為慳成本(可以少d救生員)而封場機會都幾大. L1停車場遲d都會關閉一部份(慳些電). ...
kk-in-hk 發表於 2009-10-14 14:07

L1 停車埸熄燈真係一個低能既做法......

佢話慳電...我個個月交停車場既月費係咪又有得減番d 先
作者: grassman    時間: 2009-10-15 12:49:58

L1 停車埸熄燈真係一個低能既做法......

佢話慳電...我個個月交停車場既月費係咪又有得減番d 先
濠仔 發表於 2009-10-15 12:34

I heard before.  The monthly car park suppose to located at 2/F.
作者: sjacky    時間: 2009-10-15 12:58:17

收入問題,200M 要養多好多救生員,但使用率又吾夠養呢班人,咪只有CUT 池LAW,停車場一樣,太貴冇人租於是咪又加租LAW,之後都仲係蝕咪要CUT 燈SAVE 電LAW,唉~~~~呢D 問題要解決吾難,但管理公司太過機構化,冇人出頭改善一直下去咪同以前有藍澄灣特有的租LOCKER 服務同租車服務命運一樣LAW ,最後只有OUT.....
作者: JAT    時間: 2009-10-15 13:05:57

咁泊係2/f都要開燈架...咁有咩分別呢
作者: sjacky    時間: 2009-10-15 13:31:41

咁泊係2/f都要開燈架...咁有咩分別呢
JAT 發表於 2009-10-15 13:05

分別就係佢用少左一層的燈~~~
不過其實有其他問題出左來,CLOSE 左燈的確係慳到電,但係同時會出現左保安問題,L1始終都有個出入口,除非佢係晚上LOCK晒L1的出入口,否則冇燈時如果有小偷入來,只有任人入了,冇晒燈方便佢做野,雖然有電眼但有乜用,都係得個睇字,只要一吾留神入左來都冇人知.....唉~~~~~
如果可以換我會先換左間管理公司,真係好吾得!
作者: JAT    時間: 2009-10-16 09:40:52

分別就係佢用少左一層的燈~~~
不過其實有其他問題出左來,CLOSE 左燈的確係慳到電,但係同時會出現左保安問題,L1始終都有個出入口,除非佢係晚上LOCK晒L1的出入口,否則冇燈時如果有小偷入來,只有任人入了,冇晒 ...
sjacky 發表於 2009-10-15 13:31

停車場管理公司係咪都係和記地產自己做番?
作者: sjacky    時間: 2009-10-17 10:49:09

停車場管理公司係咪都係和記地產自己做番?
JAT 發表於 2009-10-16 09:40

真係吾知,佢地又吾覆我,我呢排又忙冇時間係咁吹佢地,唉搞左村巴先.... 成功左再算
作者: JAT    時間: 2009-10-19 15:20:20

係係..人生大事最緊要呀...

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2