藍澄灣業主社群

標題: E及F單位可否打通? [打印本頁]

作者: josyuen    時間: 2009-10-12 09:19:38     標題: E及F單位可否打通?

本人現住E單位,想問一下E及F單位可否打通,但看floor plan就好似兩個單位是不相連的.....那麼E及D單位又可否打通.....各業主有沒有打通單位的經驗可供參考
作者: unicorn    時間: 2009-10-12 10:12:56

冇記錯係可以
其實rc 好多"成功打通"既case
你問下地產佬就有"case study"
作者: JAT    時間: 2009-10-12 13:41:58

就算E同F打得通..都係廚房一小幅牆打通..咁咪好怪?

F+G, E+F, B+C就好好多喎..
作者: 一家四口    時間: 2009-10-12 18:00:17

本人現住E單位,想問一下E及F單位可否打通,但看floor plan就好似兩個單位是不相連的.....那麼E及D單位又可否打通.....各業主有沒有打通單位的經驗可供參考 ...
josyuen 發表於 2009-10-12 09:19

D、E唔可以, 我問過。
作者: 肥度    時間: 2009-10-12 19:23:53

D-E 打通..咪..4個洗手間 ??
作者: 肥度    時間: 2009-10-16 14:07:29

e f 可以打通架咩 ?? 咁c d 呢 ?
作者: 一家四口    時間: 2009-10-16 15:18:03

C、D 打唔通, 完全連接唔到
作者: grassman    時間: 2009-10-16 18:48:09

Buy all A~H, whole flat can 打通!
作者: ada.fish    時間: 2012-10-12 06:36:11

回復 4# 一家四口

係咪低過某層 D、E 唔可以打通?? (承重問題?)

因為我親身睇過某 1900' 尺單位
作者: rstfung    時間: 2012-10-12 12:13:15

E+F 未聽過.

B+C (680+683), D+E (957+957), F+G (683+680)就有好多.
作者: arj39    時間: 2012-10-13 23:05:11

B+C; D+E; F+G 上下層 打通都有實例
其中B+C, F+G 做雙連打通最多 打通後間格亦好多变化, 多数係間三至四房
至於D+E 據我所知好似有至少兩間, 其中一間係 某座 50楼DE, 呢間聽講成屋得一房
上下層打做復式至少有一間, 好似係某座49-50楼A室連天台, 呢個单位改動係有入则的, 本來業主好似想連夭台都打通埋, 但屋宇署淨係批准49-50打通, 但係就唔俾打通天台
作者: ada.fish    時間: 2012-10-26 11:15:08

B+C; D+E; F+G 上下層 打通都有實例
其中B+C, F+G 做雙連打通最多 打通後間格亦好多变化, 多数係間三至四房 ...
arj39 發表於 2012-10-13 23:05

http://cablenews.i-cable.com/web ... hp?video_id=1006213

你話某座 50 樓 DE 打通係咪呢間?? 3 座 50 樓 DE 連天台 (3 房) 7 月賣咗 12.8M
作者: arj39    時間: 2012-10-28 11:08:35

你話某座 50 樓 DE 打通係咪呢間?? 3 座 50 樓 DE 連天台 (3 房) 7 月賣咗 12.8M ...
ada.fish 發表於 2012-10-26 11:15

呢個應該係另一個
作者: ihzq2bSs    時間: 2013-3-16 03:58:09

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2