藍澄灣業主社群

標題: [討論區] - E. 酒店設計及對住戶影響 (P.5-6) [打印本頁]

作者: wychan    時間: 2003-10-17 19:03:41     標題: [討論區] - E. 酒店設計及對住戶影響 (P.5-6)

[討論區] - E. 酒店設計及對住戶影響 請在此討論
作者: H and H    時間: 2003-10-17 20:25:01

即係仲未知酒店走廊係咪玻璃窗..........佢話係開放式走廊.....冇既機會大lu
作者: gp    時間: 2003-10-17 21:41:28

其實酒店同住宅咁近 而走廊又無玻璃窗..........咁咪好易望到中層單位入面o既一舉一動? :?:
作者: Teresa and Fai    時間: 2003-10-17 22:39:47

走廊冇玻璃真係超級肉酸............但買樓時本樓書畫時係有的................
作者: wicyh    時間: 2003-10-17 23:24:36

design 明明預左位格
作者: H and H    時間: 2003-10-17 23:28:08

[quote:3e1a7d87c2="wicyh"]design 明明預左位格[/quote]進行商討嘛 即仲未final :?:
作者: wicyh    時間: 2003-10-18 00:28:46

酒店承辦商仍然係unknown
作者: LO LO    時間: 2003-10-19 13:48:17

我買咗一座C,應該同酒店的距離最近,所以打算兩間房對西店的窗都長期唔開,只會開主人房的另一邊窗。(唔想對住d 自由行)
作者: Ha and Kui    時間: 2003-10-20 00:38:39

[quote:eb362a9fe2="H&H"]即係仲未知酒店走廊係咪玻璃窗..........佢話係開放式走廊.....冇既機會大lu[/quote]

我最擔心係D自由行貪方便整到我地個200米泳池變坑渠咋!!! :evil:
作者: matthewlee    時間: 2003-10-20 10:07:32

我相信不會的自由行的人行程緊密 不會有人專程來港 花時間在香港酒店玩吧!內地酒店水準也不差啦!
作者: 貓貓仔 貓貓女    時間: 2003-10-20 11:01:38

喵~
所謂open corridor 咪好似冇冷氣公屋feel o羅 但正常最cheap 甚至大陸d 酒店都有冷氣喎 點可能冇玻璃o架??
作者: diedsee    時間: 2003-10-20 23:29:18

間酒店都唔係只做自由行
唔好咁擔心啦!!
作者: wicyh    時間: 2003-10-21 00:33:47

自由行黎到只會顧住購物 又黠會花時間酒店玩啦!就好似大家到外地旅遊一樣
作者: H and H    時間: 2003-10-21 12:41:22

[quote:668c2ab069="wicyh"]自由行黎到只會顧住購物 又黠會花時間酒店玩啦!就好似大家到外地旅遊一樣[/quote]Yes Agree 唔會好多人有時間花向酒店玩.....我出外旅遊 就算見到個池點靚都冇真係游過冇時間 最多影佢相留念咋......
作者: Teresa and Fai    時間: 2003-10-21 13:35:01

我覺得建酒店目的係用黎隔噪音.............我覺得佢好似唔想擺太多錢落酒店度.............

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2