藍澄灣業主社群

標題: 起公園一問? [打印本頁]

作者: ALAN    時間: 2009-6-22 14:19:22     標題: 起公園一問?

又話藍澄灣會起公園,點解好似無曬聲氣咁。請問有無人知道呀? :?:
作者: 海翹    時間: 2009-6-23 13:59:59

我都想知呀. 究竟幾時先至有公園 :zdevil:
作者: saga    時間: 2009-6-23 21:03:33

等左好耐  ~
:cry:
作者: BabyTT    時間: 2009-7-7 14:33:03

[quote:ebada732e6="saga"]等左好耐  ~
:cry:[/quote]

我問過..一切順利七月開工, 2010頭就完成
作者: grassman    時間: 2009-7-7 15:40:36

[quote:56f6e95138="BabyTT"][quote:56f6e95138="saga"]等左好耐  ~

我問過..一切順利七月開工, 2010頭就完成[/quote]

Ask who ar?
作者: kk-in-hk    時間: 2009-7-7 17:10:12

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=11181
作者: kingi    時間: 2009-7-7 17:13:08

有無得睇個設計藍圖架?我想知有乜野係度呀
作者: grassman    時間: 2009-7-7 17:59:35

[quote:e1849807ed="kingi"]有無得睇個設計藍圖架?我想知有乜野係度呀[/quote]

早排L5有貼出黎!
作者: grassman    時間: 2009-7-7 18:01:32

好似有一個兒童攀爬架、一條緩跑徑。
作者: 肥度    時間: 2009-7-7 22:23:19

起碼個足球or籃球場就好啦...大家樂對出咁多吉地....
作者: BabyTT    時間: 2009-7-7 22:30:18

[quote:d12898d945="grassman"][quote:d12898d945="BabyTT"][quote:d12898d945="saga"]等左好耐  ~

我問過..一切順利七月開工, 2010頭就完成[/quote]

Ask who ar?[/quote]

我問康文署架...佢話有單車徑..但詳呈我無問喎
作者: saga    時間: 2009-7-7 22:56:41

tennis court or table tennis table is better
作者: kk-in-hk    時間: 2009-7-8 10:20:51

對面長青村都有區議員掛D banner 出來, 個公園叫什麼 "青鴻路公園".
According to 之前L5張草圖介紹, 係有單車徑, 不過係兒童單車徑, 比較窄同短, 比盡得三四百米長.
作者: kingi    時間: 2009-7-8 10:51:01

3/400米啱跑步多d喎...不過有仲好過無既...
作者: Tomato    時間: 2009-7-10 16:25:30

希望起好之後, d小朋友真係會去單車徑踩單車, 唔好再0向L5踩喇, 一來危險, 咁多車, 二來我成日差d比小朋友撞, 好彩我閃得快!
作者: kavinxp    時間: 2009-7-10 18:36:27

之前又話 3 月就動工, 而家都七月啦 :em20:
作者: BabyTT    時間: 2009-7-20 15:05:51

請問有沒有人留意到個公園開工未呀?
作者: Billy    時間: 2009-7-20 18:34:07

重未開工!!!!!
作者: 一家四口    時間: 2009-7-21 17:53:10

以我記憶, 好耐之前大家都喺度講過呢個問題, 個結論好似係 : 我地D仔女大晒可能佢都未起好個公園之類。

都預左佢要起咁耐啦  :em05:
作者: 維也納    時間: 2009-8-11 11:38:37

[quote:3fe9f14bd6="kk-in-hk"]對面長青村都有區議員掛D banner 出來, 個公園叫什麼 "青鴻路公園".
According to 之前L5張草圖介紹, 係有單車徑, 不過係兒童單車徑, 比較窄同短, 比盡得三四百米長.[/quote]

我都見過張banner, 掛係上完蛇仔路, 紅綠燈之前既欄杆
作者: FireFire    時間: 2009-8-11 13:06:17

前幾日見到有幾個工人係公園清樹同草...唔知係唔係前期工程...
作者: aj.dada    時間: 2009-8-11 13:28:01

宜家都係到清理緊呀...

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2