藍澄灣業主社群

標題: 8仔高清盒 [打印本頁]

作者: kingi    時間: 2009-6-10 10:46:18     標題: 8仔高清盒

大家收到幾多訊號呢?
我用緊8仔hd2008大概收到60%咋...

另外我個8仔用三個月就日日hang機...依家拎去整...唉...可能手氣唔好...
有無街坊又係用同一隻牌子呢?情況又如何呢?
作者: FireFire    時間: 2009-6-10 11:05:15

OLIVEA 唔錯可以一用~
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2009-6-10 12:56:30     標題: Re: 8仔高清盒

[quote:8670fe05d1="kingi"]大家收到幾多訊號呢?
我用緊8仔hd2008大概收到60%咋...

另外我個8仔用鰦三個月就日日hang機...依家拎鰦去整...唉...可能手氣唔好...
有無街坊又係用同一隻牌子呢?情況又如何呢?[/quote]
據知近年既 8 號仔已經差左好多。 :dead:
作者: kingi    時間: 2009-6-15 12:07:42

我上星期二拎去整星期六拎返即晚睇"再說一次我愛你"半個鐘後又reboot!!!!
頂!!!
作者: piggy    時間: 2009-6-15 12:13:30

請問、0羊係8仔?? :?:
作者: kingi    時間: 2009-6-15 14:09:56

8仔高清盒
作者: kk-in-hk    時間: 2009-6-15 14:10:13

[quote:a2540ab6cf="piggy"]請問、0羊係8仔?? :?:[/quote]
品牌 牌子叫 "Eight".

"據網上討論區說" :idea:  其他平價牌子機芯都係由佢出 因此甚至佢Firmware同有好幾個品牌都可以互通. :?:
作者: grassman    時間: 2009-6-15 14:45:29

"Eight"  not so good I think.   I'm using this Brand now.
作者: piggy    時間: 2009-6-16 10:52:20

梳~~~!
甘各位用家、有mat推介呢?除左OLIVEA、仲有無其他?呢度用和記、我取削左now a/c、又吾想裝cable、少左野睇。  :detective
作者: kingi    時間: 2009-6-16 12:03:50

我自己因為少睇電視淨係睇高清果d台+上網睇波就已經好夠.如果多時間睇電視我覺得cable真係好源化喎.而高清盒我依家對8仔無乜信心...不過都仲係好多人話佢得可能撞手神
作者: kk-in-hk    時間: 2009-6-16 14:14:48

[quote:c45b13a7a5="piggy"]梳~~~!
甘各位用家、有mat推介呢?除左OLIVEA、仲有無其他?呢度用和記、我取削左now a/c、又吾想裝cable、少左野睇。  :detective[/quote]
MagicTV 貴但係穩定兼 user friendly! 如果你全屋想買唯一一部兼埋recording 佢至少唔會 Hang 機 一定錄到野. 可以買MTV3000外加500G hard disk.(I mean 至少要有一部可靠的 當你要買第2部比房用先至考慮價錢啦.)  Olivea 以前d人成日話勁熱 而家唔知.
要平又可以 - 大新信用卡迎新禮物係 Creation ($2800消費+換購$390).
作者: piggy    時間: 2009-6-17 09:46:49

明白、明白。吾該sai! h:
作者: Macuser    時間: 2009-10-8 01:15:23

高清盒首選MagicTV, 需然貴D, 值得ka.

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2