藍澄灣業主社群

標題: 最新跟進06-08-2009爭取泳池加燈 & 晚間開放進度跟進 [打印本頁]

作者: sjacky    時間: 2009-6-1 22:13:06     標題: 最新跟進06-08-2009爭取泳池加燈 & 晚間開放進度跟進

最新消息!06-08-2009
暫時已知已經同業主會傾過,初步同意加裝燈,
另外都有了初步價錢約七位數字費用,
跟住可能會進行招標......
其他資料應該會遲下會有人公布,我有最新消息再通知大家!

"今天剛剛收到管理處工程部嗰電話,同我講返加燈進度,佢話初步做左評估
1) 約要加70幾支燈
2) 泳池電錶火牛吾夠電壓,要向中電申請加強個電壓
3) 要向食環處申請晚間開放牌照
4) 遲少少會向居民交代呢一個計劃,同咨詢大家意見

暫時所知係咁多,未來佢話再有跟進會通知我。
到時我再上來report啦,希望大家支持啦
如果真係成事,下一個計劃就係爭取停車場收費下調!  :em12:
當場希望管理處真係做到野啦,吾係我一定會想法換左佢!:em13: 而家so far 都見佢地有做到野,但吾知係咪得個講字就真了! "
作者: kingi    時間: 2009-6-2 00:15:59

gd !!!
作者: ben    時間: 2009-6-2 00:20:09

Support !
作者: 濠仔    時間: 2009-6-2 00:30:38

停車場收費下調!!!!!!!!!!! :em13:  :em13:
作者: rcwingrc    時間: 2009-6-2 01:29:19

支持!!!! 謝謝你呀!!! 努力爭取
作者: 一家四口    時間: 2009-6-2 09:32:27     標題: Re: 爭取泳池加燈 & 晚間開放進度跟進

[quote:c27cd4adcd="sjacky"]今天剛剛收到管理處工程部嗰電話,同我講返加燈進度,佢話初步做左評估
1) 約要加70幾支燈
2) 泳池電錶火牛吾夠電壓,要向中電申請加強個電壓
3) 要向食環處申請晚間開放牌照
4) 遲少少會向居民交代呢一個計劃,同咨詢大家意見

到時我再上來report啦,希望大家支持啦
如果真係成事,下一個計劃就係爭取停車場收費下調!  :em12:
當場希望管理處真係做到野啦,吾係我一定會想法換左佢!:em13: 而家so far 都見佢地有做到野,但吾知係咪得個講字就真了![/quote]

RC個個好似你咁 我地既生活環境定必加倍進步  :yeah:
作者: grassman    時間: 2009-6-2 09:55:12

支持泳池晚間開放!

但呢句你唔好信十足!
作者: pennycmh    時間: 2009-6-2 10:23:08

支持泳池晚間開放 x 2
作者: mcwe    時間: 2009-6-2 16:47:49

停車場問題,已經問過……管業處無乜好既回覆

另外,6座樓下d有好多locker,係唔係以前租俾人果d?
點解管業處可以咁「善用」停車場?

叫佢俾番d租屋苑個基金or減管理費。
作者: buku    時間: 2009-7-31 13:59:24     標題: 爭取泳池加燈 & 晚間開放進度跟進

唔知依家緊成點呢??
好想 night time 都可以游水
平時放工返到屋企都成 7 點幾啦
作者: sjacky    時間: 2009-8-6 12:01:31

最新消息!06-08-2009
暫時已知已經同業主會傾過,初步同意加裝燈,
另外都有了初步價錢約七位數字費用,
跟住可能會進行招標......
其他資料應該會遲下會有人公布,我有最新消息再通知大家!
作者: seadoglee    時間: 2009-8-6 18:51:00

太好了. 繼續努力.
作者: ktk08b    時間: 2009-8-7 01:16:44

實在太好喇...多謝你的努力!
遲D有埋個公園, 藍澄灣就變得更好!

年底昂船洲大橋通車後, 唔知對我地的交通配套有冇幫助呢? :?:
作者: pennycmh    時間: 2009-8-7 09:50:53

如果真係可以開埋夜晚就太好la
多謝你的努力!
作者: kingi    時間: 2009-8-7 10:27:57

正正正!!!
作者: buku    時間: 2009-8-7 13:48:28

咁個 7 位 $$
邊個比呀??
係管理 $$ 收??
作者: pennycmh    時間: 2009-8-8 00:46:45

add oil
作者: 濠仔    時間: 2009-8-8 02:37:24

辛苦哂
作者: grassman    時間: 2009-8-8 11:49:44

Today Sing Tao also report this news.
作者: kingi    時間: 2009-8-10 10:25:30

[quote:04d6f312e0="grassman"]Today Sing Tao also report this news.[/quote]

咁勁!要搵黎睇吓先
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2009-8-10 19:33:21

[quote:36e00e863c="grassman"]Today Sing Tao also report this news.[/quote]

http://news.singtao.ca/toronto/2009-08-08/finance1249709385d1951899.html
作者: kingi    時間: 2009-8-11 16:17:48

[quote:bde14d8178="Jeffrey & Shirley"][quote:bde14d8178="grassman"]Today Sing Tao also report this news.[/quote]

http://news.singtao.ca/toronto/2009-08-08/finance1249709385d1951899.html[/quote]

thx
作者: penny_mh    時間: 2009-8-18 18:24:20

有無新消息....好期待
作者: Fullmoon    時間: 2009-8-21 15:46:15

支持!十分希望可以放工回來游水。
作者: annieannie    時間: 2010-1-4 23:04:55

我想問下呢,有無人知進度如何?
今個夏天係咪可以游夜水呀?
作者: gloria53427    時間: 2010-7-29 09:25:40

有無得swim啊?進度點啊?
好想夜晚可以swim

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2