藍澄灣業主社群

標題: 有無人換左抽油煙機 [打印本頁]

作者: chitsui    時間: 2009-4-24 11:05:18     標題: 有無人換左抽油煙機

原裝部無力,小巴廣告金雅典EP890 要$5888包拆及裝,有無鄰居用緊?俾D意見呀唔該 :!:
作者: grassman    時間: 2009-4-24 12:16:26

我似有人在此講過已更換,但已忘記誰說了。
作者: Eddy Lam    時間: 2009-4-24 22:51:30

我都想換 有冇好介紹?
作者: 一家大細    時間: 2009-4-25 09:16:34

我換左海洋牌抽力好,但比較吵,不知金雅典吵不吵,但兩千多元,長發買的,包安裝,但最大問題就是師傅話排氣喉無法換成鋁喉。
http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=10990
作者: Eddy Lam    時間: 2009-4-25 12:02:25

[quote:3700df1868="一家大細"]我換左海洋牌抽力好,但比較吵,不知金雅典吵不吵,但兩千多元,長發買的,包安裝,但最大問題就是師傅話排氣喉無法換成鋁喉。
http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=10990[/quote]

要唔要拆廚櫃ga?
作者: davidyu007    時間: 2009-5-18 09:41:28     標題: ocean海洋牌,點解我地知道你的需要?因為我地都系師奶咯~

其實我覺得換油煙機最麻煩就是改位,同清洗特別麻煩,見到果d油煙跡嚇死人!
所以本公司出了一款專為靚太而設,清洗方便,不用大改位的油煙機。現在購買還有重大優惠噢~
還未換的朋友不妨考慮一下~
點解我地知道你的需要?因為我地都系師奶咯~
如有查詢,請電65033099余先生查詢  :em21:
作者: 一家四口    時間: 2009-5-18 12:54:19

我換左whirpool AUTOCLEAN VC883E 有須要清洗時會有個燈著 提你係時候清潔 到時只要入水(買機時連埋一個膠壺加入埋洗潔精之類既野)按制自動清洗。
作者: 濠仔    時間: 2009-5-18 19:15:00

[quote:affc6e3e4c="一家四口"]我換左whirpool AUTOCLEAN VC883E 有須要清洗時會有個燈著 提你係時候清潔 到時只要入水(買機時連埋一個膠壺加入埋洗潔精之類既野)按制自動清洗。[/quote]

最好唔好+洗潔精呀!!!會la 爛入面條膠喉ga....我而家用緊呢部lai 到拍拍聲...
whirpool話最好就用花王有支清潔液......綠綠地色既....專係用黎洗廚房用ga....
個名真係唔記得...呢幾日落百佳見到影張相dum上黎先 :
作者: Eddy Lam    時間: 2009-5-19 09:42:04

[quote:f34693a09d="一家四口"]我換左whirpool AUTOCLEAN VC883E 有須要清洗時會有個燈著 提你係時候清潔 到時只要入水(買機時連埋一個膠壺加入埋洗潔精之類既野)按制自動清洗。[/quote]

請問幾錢呀? 裝時使唔使拆櫃呀? 可唔可以post d相睇下?

唔好意思 好似太多問題... ops:
作者: 一家四口    時間: 2009-5-19 13:41:25

[quote:f176165dce="Eddy Lam"][quote:f176165dce="一家四口"]我換左whirpool AUTOCLEAN VC883E 有須要清洗時會有個燈著 提你係時候清潔 到時只要入水(買機時連埋一個膠壺加入埋洗潔精之類既野)按制自動清洗。[/quote]

請問幾錢呀? 裝時使唔使拆櫃呀? 可唔可以post d相睇下?

唔好意思 好似太多問題... ops:[/quote]

幾錢? 我真係唔記得淨機價幾錢 因為之前舊果部 我覺得本身條喉比較細 同師傅相量過後 而家我加大左條喉 但唔整大D會唔會真係冇咁好 我又唔sure。

果時我除左換抽油煙機 仲一次過整埋個廚柜 整埋廚房隻窗 因為大雨就入水 所以唔記得條數lu。

張相唔知點解UPLOAD唔到 你有須要 歡迎你嚟我度參觀下... PM我 我比個地址你啦 我住一座。
作者: Eddy Lam    時間: 2009-5-19 22:46:07

[quote:8260a08d61="一家四口"]幾錢? 我真係唔記得淨機價幾錢 因為之前舊果部 我覺得本身條喉比較細 同師傅相量過後 而家我加大左條喉 但唔整大D會唔會真係冇咁好 我又唔sure。

果時我除左換抽油煙機 仲一次過整埋個廚柜 整埋廚房隻窗 因為大雨就入水 所以唔記得條數lu。

張相唔知點解UPLOAD唔到 你有須要 歡迎你嚟我度參觀下... PM我 我比個地址你啦 我住一座。[/quote]

哦...原來你連廚櫃都做過... 咁我同老婆再商量下先 如果有需要我就PM你啦. 麻煩晒!  
作者: DorDor    時間: 2009-5-20 07:18:15

How about GERMAN
作者: davidyu007    時間: 2009-6-5 10:30:04     標題: 大家看看我屋企果部油煙機,系海洋嘎

:zdevil:  :yeah:  h:
歡迎大家系度評論下
作者: IRISVANESSA    時間: 2009-6-11 15:18:52

我已經換左一部金雅典抽油煙機,同之前原裝個部機d吸力相差好遠,依家媽咪煮飯都唔駛成身汗同油煙,$5888又唔駛改櫥櫃,我覺得都ok呀,我用緊部機個型號係EP-890,我張單上有個網址大家可以上去睇下。www.athens.com.hk
作者: chitsui    時間: 2009-6-12 18:31:42

[quote:b060a0a13f="IRISVANESSA"]我已經換左一部金雅典抽油煙機,同之前原裝個部機d吸力相差好遠,依家媽咪煮飯都唔駛成身汗同油煙,$5888又唔駛改櫥櫃,我覺得都ok呀,我用緊部機個型號係EP-890,我張單上有個網址大家可以上去睇下。www.athens.com.hk[/quote]
唔知可唔可以post相睇下 :face13: ...Thx
作者: IRISVANESSA    時間: 2009-6-13 09:21:45

當然可以將相片同大家分享。
作者: chitsui    時間: 2009-6-13 16:16:29

THX....
作者: IRISVANESSA    時間: 2009-6-13 18:11:16

不用客氣,大家隔離鄰舍,有好野當然要分享,佢地有個網址www.athens.com.hk,你有興趣就上去睇下喇,雖然貴左d,但勝在真係專家,唔係sales講一套,做出黎係第二套,完全吻合。
作者: 我係小忌廉    時間: 2009-6-14 02:36:55

如果你想用番個廚櫃 只有買類似發展商送個款架 BUT D吸力只係好過原發展商個部 所以屋企裝修時 換晒舊業主留低個D包括雪櫃 洗衣機 抽油煙機同廚櫃 我既藍澄新居而家裝修中已有有3個幾星期 因為今次大裝 連地板換晒 厠所包括牆身 地板全部換過晒轉企缸 今次裝修已經用晒我所有積蓄 :roll:
作者: ericlaw    時間: 2009-7-10 12:02:08

[quote:b90c05db09="IRISVANESSA"]不用客氣,大家隔離鄰舍,有好野當然要分享,佢地有個網址www.athens.com.hk,你有興趣就上去睇下喇,雖然貴左d,但勝在真係專家,唔係sales講一套,做出黎係第二套,完全吻合。[/quote]

請問吸力如何? 用明火煮食吸力足夠嗎?
作者: green-e    時間: 2009-10-7 12:12:16

其實這個位有幾大。。
作者: green-e    時間: 2009-10-10 22:33:56

除了金雅典 EP-890 and 海洋牌 C7002N, 有沒有人用其他機呢??
作者: DorDor    時間: 2009-10-11 00:53:39

German德國寶
作者: green-e    時間: 2009-10-11 22:34:58

請問德國寶邊個型號啊?要不要改柜?

還有沒有人用別的牌子呢?
作者: 濠仔    時間: 2009-11-12 12:01:08

GERMANPOOL
作者: 一家四口    時間: 2009-11-12 15:44:25

我用WHIRLPOOL VC883E
作者: tiffanychan05    時間: 2010-2-20 20:02:12

我2009年問金雅典只需$4888, 今年話$5888包按和改廚櫃,其實咪加左價!!
作者: kwcha333    時間: 2021-8-11 22:47:38

我都唔知換左兩三部了

上門電腦維修

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2