藍澄灣業主社群

標題: 點解洗手盆成日都唔去水呀... [打印本頁]

作者: 莊生bb    時間: 2008-12-30 11:14:41     標題: 點解洗手盆成日都唔去水呀...

激死呀...連洗手盆都唔去水呀...打比管理處理都唔理吓...又勁冇禮貌...
作者: 肥度    時間: 2008-12-30 23:21:11

我係個馬桶去吾到水
作者: Ayany    時間: 2008-12-31 10:56:09

吓..冇禮貌..有冇問佢係乜水ar..投訴佢啦
作者: 維也納    時間: 2008-12-31 11:09:43     標題: Re: 點解洗手盆成日都唔去水呀...

[quote:da3f417c92="莊生bb"]激死呀...連洗手盆都唔去水呀...打比管理處理都唔理...又勁冇禮貌...[/quote]

可能係頭髮之類既物體阻塞左 你試扭開下面條喉清下d垃圾(記得先搵個盆墊底 因為一扭開就有水流出) 係個設計問題 久唔久就塞 我都清過幾次
作者: grassman    時間: 2008-12-31 11:21:23

浴缸就有試過因頭髮之類既物體阻塞左,洗手盆就無試過
作者: 莊生bb    時間: 2008-12-31 12:07:44

我都試過呀..不過用左藍泡泡好左好多...
[quote:191d65c9ec="肥度"]我係個馬桶去吾到水[/quote]
作者: 莊生bb    時間: 2008-12-31 12:10:03

真係好想投訴呀... 我知佢姓梁...果日真係好火呀...睇都未睇就話唔係佢問題...激到死呀...比管理費...一啲管理都冇...
[quote:ef61ef9770="Ayany"]吓..冇禮貌..有冇問佢係乜水ar..投訴佢啦[/quote]
作者: 維也納    時間: 2008-12-31 22:27:52

[quote:3cd66721a5="grassman"]浴缸就有試過因頭髮之類既物體阻塞左,洗手盆就無試過[/quote]

我個馬桶同埋沖涼缸都試過,要用“BOM” “BOM”
作者: 肥度    時間: 2009-1-2 08:03:16

[quote:b2dba717c1="維也納"][quote:b2dba717c1="grassman"]浴缸就有試過因頭髮之類既物體阻塞左,洗手盆就無試過[/quote]

我個馬桶同埋沖涼缸都試過,要用“BOM” “BOM”[/quote]

我bom完之後一陣無事囉...過多陣...又塞..
作者: grassman    時間: 2009-1-2 09:35:17

我用"通渠佬"的。
作者: 一家四口    時間: 2009-1-2 13:26:56

我就試過浴缸去水慢 自己清潔過用埋通渠佬都唔得 後來call管理處 佢肯同我上嚟整喎 仲好快添 我見佢用D唔知咩攪完個浴缸去水位 見唔得之後呢 就通埋廁所地下個去水位 我唔識啦 不過佢攪完地下個去水位 個浴缸就唔塞囉。
作者: Eddy Lam    時間: 2009-1-2 17:08:23

我之前都試過 跟住買左隻通渠用o既粉(唔記得個名)倒落去個去水位 加d水 第二朝通晒.
作者: 莊生bb    時間: 2009-1-3 00:00:48

佢(管理處)最終打電話比我話同我上來睇...話果日同事可能唔識處理...所以唔好意思喎...我話唔駛喇...我已自己搵人攪左喇...等你哋浸哂成間屋都未攪喇...激死...(但暫時都係唔知乜原因...)
作者: 肥度    時間: 2009-1-5 23:01:09

我都想搵人黎睇下....我個馬桶成日去吾到水...好煩呀....
作者: grassman    時間: 2009-1-6 01:32:19

[quote:dffeef1cce="肥度"]我都想搵人黎睇下....我個馬桶成日去吾到水...好煩呀....[/quote]

會否水箱太少水? :detective
作者: 肥度    時間: 2009-1-6 22:33:33

[quote:e28a6141a0="grassman"][quote:e28a6141a0="肥度"]我都想搵人黎睇下....我個馬桶成日去吾到水...好煩呀....[/quote]

會否水箱太少水? :detective[/quote]

吾會呀..交到好大啦
作者: saga    時間: 2009-3-9 18:21:44

用 bump ...

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2