藍澄灣業主社群

標題: 供電系統測試 [打印本頁]

作者: Jeffrey Shirley    時間: 2008-6-16 16:52:52     標題: 供電系統測試

請問各位鄰居,測試期間雪櫃內食物如何處理? :?:
作者: kk-in-hk    時間: 2008-6-16 17:04:53

1. 盡量係早一餐唔留生口!
2. 如果真係有d好重要既食物 可以考慮買雪種(密封膠盒或膠囊果d)返來放近食物.
3. 停電前 先調低雪櫃內溫度.
4. 係無電期間 盡量唔好開雪櫃門.
作者: grassman    時間: 2008-6-16 17:25:27

如果每座測試時間不一,你可請求其他座的鄰居暫存。
作者: diedsee    時間: 2008-6-16 22:12:56

我雪左一大盒冰放下格 放工返屋企舊冰仲未溶晒 個雪櫃仲凍
冰箱就放乾冰
作者: Solskjaer    時間: 2008-6-16 23:58:40

放落去會所個雪櫃.
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2008-6-17 11:56:44

[quote:0fb55d97ce="grassman"]如果每座測試時間不一,你可請求其他座的鄰居暫存。[/quote]
已經搵左,吾該晒!
[quote:0fb55d97ce="Solskjaer"]放落去會所個雪櫃.[/quote]
乜可以咩?個個單位既野都放晒落去,咪好易爆? :
而且點樣分 D 野係邊個架? :?:
作者: 公公婆婆    時間: 2008-6-19 02:00:34

都唔明點解要測試咁耐
停電咁耐好擾民
哩幾日要食晒d雪糕 :em05:
作者: Solskjaer    時間: 2008-6-20 00:20:10

我雪櫃啲雪條無溶喎.絶對唔係溶左到有電再雪硬嗰種.
作者: 公公婆婆    時間: 2008-6-20 03:54:02

[quote:ef7da9aa00="Solskjaer"]我雪櫃啲雪條無溶喎.絶對唔係溶左到有電再雪硬嗰種.[/quote]

:shock: :em05:  真的嗎?咁究竟有冇停過電架?
同埋肯定唔係溶左再雪番?如果係,唔食得個喎 :wink:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2