藍澄灣業主社群

標題: 二零零八年五月二日(星期五)晚上八時,藍澄灣會所舉行之業主大會 [打印本頁]

作者: Robert    時間: 2008-4-12 12:39:28     標題: 二零零八年五月二日(星期五)晚上八時,藍澄灣會所舉行之業主大會

此大會目的在於補選兩位藍澄灣業主委員會的委員;

根據零七年新版的建築物管理修訂條例(本港法例-第344章),出席率定義訂明如下︰
出席率係計單位數目,如果單位註冊有兩個業主名,一齊出席既話,都係計一個單位數目;
如果單位註冊有四個業主名,一齊出席既話,依然係計一個單位數目;
授權書都係同一道理 (L5 大堂個座頭有得拎,記住授權書要開會前廿四小時放到 5/F 入集箱),
如果邊個網友冇時間出席,請 PM 或者打電話俾 grassman 啦!  

根據管業處數字,單位數目是 1585,所以當晚最少要有 159 個單位的業主出席
(包括授權書單位數目),才能成效, 當晚八點前要到達會所,
因為登記業戶資料需時,而大會議程預訂八點開始,如等到三十分鐘後仍未足出席人數,便會做成流會;
所以敬希各位業主一定要擁躍參與及準時到達會所!如果流會,管業處會再訂一個日子舉行業主大會,直至成功為止!
不過都係o個句,RC 大家有份,可以的話,
親身出席支持下啦!

作者: grassman    時間: 2008-4-13 01:36:56

無時間又相我的話,就交俾我啦! :mrgreen:
作者: 一家四口    時間: 2008-4-13 10:19:55

[quote:d00e354423="grassman"]無時間又相我的話,就交俾我啦! :mrgreen:[/quote]

我選擇入授權書去你信箱 一陣就去入 唔該晒
作者: Robert    時間: 2008-4-28 08:52:55

已經有兩個業主報名參選啦,記得今個禮拜五晚 o黎 支持呀!
作者: Billy    時間: 2008-4-28 12:09:26

[quote:c81c998ee7="一家四口"][quote:c81c998ee7="grassman"]無時間又相我的話,就交俾我啦! :mrgreen:[/quote]

我選擇入授權書去你信箱 一陣就去入 唔該晒 [/quote]

我都冇時間出席.

星期四放入草人信箱...
作者: grassman    時間: 2008-4-28 12:37:08

Yes sir!
作者: grassman    時間: 2008-5-2 11:18:14

各位鄰居,今天是業主大會!
作者: grassman    時間: 2008-5-2 11:20:45

各位鄰居,今天是業主大會!
作者: chitsui    時間: 2008-5-2 23:37:28

小弟一月オ搬入,今晚第一次到業主大會,可惜流會........有點失望.....點解唔到又唔授權投票?
作者: Billy    時間: 2008-5-3 15:02:49

[quote:5cd90368ee="chitsui"]小弟一月オ搬入,今晚第一次到業主大會,可惜流會........有點失望.....點解唔到又唔授權投票?[/quote]

雖然都唔係第一次.
但係我都有d失望.

我覺得今次notice係最好一次.
只怪業主唔關心啦.... :cry:
作者: grassman    時間: 2008-5-3 17:37:26

一直以來呢度業主到無團結過,只有各自各自私嚕囌。

昨天我見到很多鄰居要點要點,ask for 多D facility,但以前已有的屋苑特色、賣點,就自願放棄。現在連唯一的泳池都話會滋擾我們高貴的住戶,我建議將RC降格為廉租屋管理,會所關掉,泳池只開星期六、日9:00~5:00,大家就可減一半管理費,幾高興呀,咁平管理費,RC樓價實大升突升,5、6千蚊呎都得呀! :zdevil:
作者: turbowing    時間: 2008-5-8 17:46:33

小弟都有去流會當然失望但最失望依然係林經理D長氣、問非所答及近乎語無倫次的講話真係.......
最最最最最最失望的又係佢D理財之道簡直難頂!! 有位網友問屋苑D花成兩年冇換過會唔會換下呢?
答覆大慨係:見D花佢成兩年都唔死就[節省]D錢..........
大佬呀依家成千萬儲備換花個一萬幾千都要[節省]不如轉換膠花or唔好種花啦!仲[節省]呀!

唉......睇怕儲一億都唔名會夠......朋友...慢慢[供會仔]啦.........
作者: milk    時間: 2008-5-8 22:19:52

[quote:ed8eba7d72="Billy"]我覺得今次notice係最好一次.
只怪業主唔關心啦.... :cry:[/quote]
:em11:
作者: milk    時間: 2008-5-8 22:45:44

[quote:5f6d01c069="turbowing"]小弟都有去流會當然失望但最失望依然係林經理D長氣、問非所答及近乎語無倫次的講話真係......[/quote]
當晚都見到你單拖出席...

係呢...唔見你仔仔幅滑滑面豬相o既? :em04:
作者: grassman    時間: 2008-5-9 01:45:38

[quote:5614001259="milk"][quote:5614001259="turbowing"]小弟都有去流會當然失望但最失望依然係林經理D長氣、問非所答及近乎語無倫次的講話真係......[/quote]

係呢...唔見你仔仔幅滑滑面豬相o既? :em04:[/quote]

失敬!失敬!未介紹過,唔知邊個係你添!
作者: turbowing    時間: 2008-5-9 11:58:54

[quote:0925609f0d="grassman"][quote:0925609f0d="milk"][quote:0925609f0d="turbowing"]小弟都有去流會當然失望但最失望依然係林經理D長氣、問非所答及近乎語無倫次的講話真係......[/quote]

係呢...唔見你仔仔幅滑滑面豬相o既? :em04:[/quote]

失敬!失敬!未介紹過,唔知邊個係你添![/quote]

我當晚唔係太C服未有打招呼SORRY SORRY!
張相大耐冇轉想改一改~ 呢張頂下先~
仲有我老婆在那個流行音樂會見到ROBERT仔仔佢話佢超超超超超超超超可愛!!  :em04:

草兄我知你係邊個就可以喇~  ops:
作者: grassman    時間: 2008-5-9 12:14:50

[quote:5a3beb2c16="turbowing"]張相大耐冇轉想改一改~ 呢張頂下先~
[/quote]

實不相瞞,唔係好like你的新頭像,歐聯決賽前都唔會鍾意! :HIT:
作者: turbowing    時間: 2008-5-9 14:39:42

[quote:aefd0f40ee="grassman"][quote:aefd0f40ee="turbowing"]張相大耐冇轉想改一改~ 呢張頂下先~
[/quote]

實不相瞞,唔係好like你的新頭像,歐聯決賽前都唔會鍾意! :HIT:[/quote]

如有引起任何不安本人深表遺憾但本人仍會以這方式表達本人的意願見諒~

:  :  :
作者: milk    時間: 2008-5-13 13:38:37

[quote:f7adf36f20="turbowing"]我當晚唔係太C服未有打招呼SORRY SORRY![/quote]
大家咁話~大家咁話~

[quote:f7adf36f20="turbowing"]張相大耐冇轉想改一改~ 呢張頂下先~
仲有我老婆在那個流行音樂會見到ROBERT仔仔佢話佢超超超超超超超超可愛!!  :em04: [/quote]
多謝呀~你仔仔一樣都非常之得得得得得得得得得得得意!
有次見到佢著住校服個得意樣,真係好想過去抱o下佢~~~ ops:
作者: turbowing    時間: 2008-5-13 17:15:58

[quote:46ba57daa0="milk"][quote:46ba57daa0="turbowing"]我當晚唔係太C服未有打招呼SORRY SORRY![/quote]
大家咁話~大家咁話~

[quote:46ba57daa0="turbowing"]張相大耐冇轉想改一改~ 呢張頂下先~
仲有我老婆在那個流行音樂會見到ROBERT仔仔佢話佢超超超超超超超超可愛!!  :em04: [/quote]
多謝呀~你仔仔一樣都非常之得得得得得得得得得得得意!
有次見到佢著住校服個得意樣,真係好想過去抱o下佢~~~ ops:[/quote]

抱之餘亦歡迎你去打鑊佢~ :
作者: milk    時間: 2008-5-16 13:49:23

[quote:cf95193fdc="turbowing"]抱之餘亦歡迎你去打鑊佢~ :[/quote]
o下~~~咁可愛o既小寶貝攪乜要打鑊佢呀? :poor:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2