藍澄灣業主社群

標題: RC租金 [打印本頁]

作者: Tomato    時間: 2007-11-20 11:57:49     標題: RC租金

大家知唔知而家RC 638-683呎單位大約租多錢呢?
有無朋友仔諗住放租? :em12:
作者: chicken    時間: 2007-11-20 18:35:01

我諗8000 左右掛
我想放租呀,你係咪有朋友想租呢

如果有人介紹,我願意平一點呀,但求安心,有個好租客,平d 都冇所謂
作者: RangerX    時間: 2007-11-21 10:30:56

638 around $6500 - $7500
683 around $7000 - $8000
作者: Jess and Burns    時間: 2007-11-21 16:58:23     標題: Re: RC租金

[quote:690debc1bc="Tomato"]大家知唔知而家RC 638-683呎單位大約租多錢呢?
有無朋友仔諗住放租? :em12:[/quote]

你放盤呀?
作者: chicken    時間: 2007-11-21 18:54:59

我返工好遠呀,想搬去返工個頭
我冇諗住賣,想租出去,但又怕遇到衰租客
如果大家有朋友想租,我願意平d 租比好租客呀
我係一座低層F 架
作者: chicken    時間: 2007-11-21 19:06:36

5座 低層 C室  中原地產於03/11/07 促成  (租)$8200 683呎  呎價: $12  
5座 高層 G室  中原地產於28/10/07 促成  (租)$8800 680呎  呎價: $13  
1座 高層 A室  中原地產於23/10/07 促成  (租)$10500 638呎  呎價: $16  
2座 低層 F室  中原地產於16/10/07 促成  (租)$7800 683呎  呎價: $11  
5座 中層 B室  中原地產於23/09/07 促成  (租)$7800 683呎  呎價: $11
作者: milk    時間: 2007-11-21 21:13:52     標題: Re: RC租金

[quote:fb138b5cbc="Jess&Burns"][quote:fb138b5cbc="Tomato"]大家知唔知而家RC 638-683呎單位大約租多錢呢?

你放盤呀?[/quote]其實阿茄係租多個單位俾兩隻心愛o既狗仔住,哎...真係未必個個都做得到! 8)

喂~好耐...無見過妳個???樣喇~
作者: Jess and Burns    時間: 2007-11-22 00:23:55     標題: Re: RC租金

[quote:9c57475ee8="milk"][quote:9c57475ee8="Jess&Burns"][quote:9c57475ee8="Tomato"]大家知唔知而家RC 638-683呎單位大約租多錢呢?

你放盤呀?[/quote]其實阿茄係租多個單位俾兩隻心愛o既狗仔住,哎...真係未必個個都做得到! 8)

喂~好耐...無見過妳個???樣喇~[/quote]

係咩係咩  :em09:

而家先發現你家bb 個樣好趣緻  
作者: 公公婆婆    時間: 2007-11-22 03:57:11

租金都好視乎個景觀,有海好似貴好多!
而加普遍都升左!可能平均都8k!
作者: P女    時間: 2007-11-22 09:29:22

亞茄: 我要唱一句 你真偉大..............
作者: P女    時間: 2007-11-22 09:30:19     標題: Re: RC租金

係呀係呀 好趣緻架 幾時輪到你姐... :mrgreen:

係咩係咩  :em09:

而家先發現你家bb 個樣好趣緻  [/quote]
作者: Jess and Burns    時間: 2007-11-22 10:12:22     標題: Re: RC租金

[quote:3ea2374e6c="女"]係呀係呀 好趣緻架 幾時輪到你姐... :mrgreen:

[/quote]

又提起人地d 傷心事了. T^T

說過了呀  暫時我們 不打算生  h:

遲D 先諗下會唔會改變主意吧.
作者: Tomato    時間: 2007-11-22 10:32:20

呢幾日忙住d家事....所以無上來!!
其係咁ge....係我家姐想租 佢地一家三口 兩個大人一個bb (7個月大)
不過佢地而家住緊ge居屋好難放出去
佢地又為左bb要快d搬返入青衣....佢地無乜錢 如果搵到屋都要比兩邊錢 極其量只可以比到7000頭左右!!!
佢地搵過美景0個邊 不過無乜租盤 其他0個d又貴...
如果chicken你有興趣同我姐姐見0下面 你pm我啦...
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2007-11-22 14:04:09

[quote:ef3b301b80="Tomato"]呢幾日忙住d家事....所以無上來!!
其係咁ge....係我家姐想租 佢地一家三口 兩個大人一個bb (7個月大)
佢地又為左bb要快d搬返入青衣....佢地無乜錢 如果搵到屋都要比兩邊錢 極其量只可以比到7000頭左右!!!
如果chicken你有興趣同我姐姐見0下面 你pm我啦...[/quote]
到時就越黎越熱鬧。
作者: Tomato    時間: 2007-11-22 21:38:27

[quote:979eea8ee9="Jeffrey & Shirley"][quote:979eea8ee9="Tomato"]呢幾日忙住d家事....所以無上來!!
如果chicken你有興趣同我姐姐見0下面 你pm我啦...[/quote]
到時就越黎越熱鬧。 [/quote]

我都希望我家姐一家可以搬返青衣 到時我地全部屋企人都可以0向返埋一齊
大家真係要珍惜同家人相聚ge時光!!
作者: milk    時間: 2007-11-22 22:47:24

[quote:ac700ec66b="Tomato"]呢幾日忙住d家事....所以無上來!!

呀~~~仲記得前幾個月妳同我講話妳家姐生左個囝囝,依家就已經七個月大喇,
時間過得真係快,人地個BB都大得特別快,我都想我個仔快o的七個月大啊~ ops:
作者: Tomato    時間: 2007-11-23 09:05:56

[quote:35e4ba1a7c="milk"][quote:35e4ba1a7c="Tomato"]呢幾日忙住d家事....所以無上來!!

呀~~~仲記得前幾個月妳同我講話妳家姐生左個囝囝,依家就已經七個月大喇,
時間過得真係快,人地個BB都大得特別快,我都想我個仔快o的七個月大啊~ ops:[/quote]

真係眨0下眼就七個月 之前買0個d衫仔褲仔都唔0岩著喇.....
你阿b都滿左月係咪?不過我呢排好忙呀 而且心情低落 無去睇0下你地兩母子..... :face13:
作者: AandB    時間: 2007-11-24 19:39:24

[quote:f157edda70="chicken"]我諗8000 左右掛
我想放租呀,你係咪有朋友想租呢

如果有人介紹,我願意平一點呀,但求安心,有個好租客,平d 都冇所謂[/quote]

我都係一名好租客黎嫁 !!
今日問左d agent 都係 around $8000?  我想1月尾租 不過短租你肯唔肯呀 最短可能半年. 你pm 我啦...
thx.
作者: milk    時間: 2007-11-26 15:21:11

[quote:4aebd8b639="Tomato"]真係眨0下眼就七個月 之前買0個d衫仔褲仔都唔0岩著喇.....
你阿b都滿左月係咪?不過我呢排好忙呀 而且心情低落 無去睇0下你地兩母子..... :face13:[/quote]攪乜鬼心情低落 jack?我下星期要返工無咁多時間招呼人o架喇,
妳快o的過o黎睇o下Robert 仔啦,阿仔同我都會哄番妳開心o架,試o下啦!.............................優惠期內探訪,收費每分鐘十元,係您明智之選 :em11:
作者: Billy    時間: 2007-11-26 21:28:54

[quote:4fde8068e3="milk"]

時間過得真係快,人地個BB都大得特別快,我都想我個仔快o的七個月大啊~ ops:[/quote]

我都有咁既感覺... ops:
作者: AandB    時間: 2007-11-26 23:00:53

[quote:fcbde55529="Billy"][quote:fcbde55529="milk"]

我都有咁既感覺... ops:[/quote]

自從冇落club house 都冇見過你個囡囡lu....宜家幾大呀?!
作者: Billy    時間: 2007-11-27 13:39:24

[quote:7dcf755db4="A&B"][quote:7dcf755db4="Billy"][quote:7dcf755db4="milk"]

我都有咁既感覺... ops:[/quote]

自從冇落club house 都冇見過你個囡囡lu....宜家幾大呀?![/quote]

15個月大喇~~~
作者: Tomato    時間: 2007-11-29 00:46:45

[quote:d628ad122d="milk"][quote:d628ad122d="Tomato"]真係眨0下眼就七個月 之前買0個d衫仔褲仔都唔0岩著喇.....
你阿b都滿左月係咪?不過我呢排好忙呀 而且心情低落 無去睇0下你地兩母子..... :face13:[/quote]攪乜鬼心情低落 jack?我下星期要返工無咁多時間招呼人o架喇,
妳快o的過o黎睇o下Robert 仔啦,阿仔同我都會哄番妳開心o架,試o下啦!.............................優惠期內探訪,收費每分鐘十元,係您明智之選 :em11:[/quote]

唔得啦 我麻麻入左醫院 每日都要探佢 好夜先返屋企....我呢排病左 到而家仲有咳 我可以話係周身病菌 唔好散播細菌.... :em06:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2