藍澄灣業主社群

標題: 唔記得可否安裝鐵閘 [打印本頁]

作者: dick queenie    時間: 2003-10-8 21:41:54     標題: 唔記得可否安裝鐵閘

服務式住宅,可以安鐵閘嗎?
之前係唔係要申請架,定要指定師傅做

:roll:
作者: hales    時間: 2003-10-8 21:44:36

其實唔關係唔係服務式住宅事呢
而係份契寫明左唔俾安..
作者: dick queenie    時間: 2003-10-8 21:46:22

[quote:1ad78a1e61="hales"]其實唔關係唔係服務式住宅事呢
而係份契寫明左唔俾安..[/quote]

下.....點解呀?而家好多私人樓都比安架....
嘩....大吉利是....比人老笠咪好慘
作者: wicyh    時間: 2003-10-8 21:48:38

好多私人樓都唔比安先啱
作者: dick queenie    時間: 2003-10-8 21:50:49

盈箤半島都得喎......
不過又係,可能我未住過新樓啦。
作者: Crystal    時間: 2003-10-8 21:54:45

唉... 早兩個星期我去過華人行 問左發展商既職員 佢地話正常唔會比安裝既 因為唔美觀 同埋安裝鐵閘既位置未必夠每個單位用....
作者: hales    時間: 2003-10-8 22:05:34

[quote:301fb1bb4f="dick&queenie"][quote:301fb1bb4f="hales"]其實唔關係唔係服務式住宅事呢

嘩....大吉利是....比人老笠咪好慘[/quote]

唔俾咖.....好多都唔俾 主要係因為個大堂既design...
裝鐵閘既話 兩間屋會閘撞閘..............

ps...果o的唔係叫老笠....係叫爆格..... :roll:
作者: Solskjaer    時間: 2003-10-10 02:07:14

而家新樓係唔俾安裝鐵閘但奇怪我去過"將廣"個討論區見佢哋討論緊裝咩鐵閘好.唔知你哋有無發覺 :?:  :?:  :?:
作者: Teresa and Fai    時間: 2003-10-13 14:07:03

裝鐵閘唔好睇................
作者: leebrian    時間: 2003-10-31 01:29:08

現在很多新屋都不可以裝鐵閘我現在住的灝景灣都不可以裝。 :
作者: Emily    時間: 2003-10-31 02:21:10

我之前去過我朋友"將廣"屋企,佢就冇裝鐵閘 :roll: ,但我覺得一係唔裝一裝就嗰層附近單位就一齊裝,如果唔係仲唔美觀!! 8)
作者: kc    時間: 2003-12-31 10:27:30

wow...leebrian現在住灝景灣...next year 住藍澄灣....u so rich woo....  :em12:
作者: FanStar    時間: 2003-12-31 12:51:47

[quote:deae604d2e="hales"][quote:deae604d2e="dick&queenie"][quote:deae604d2e="hales"]其實唔關係唔係服務式住宅事呢

嘩....大吉利是....比人老笠咪好慘[/quote]

唔俾咖.....好多都唔俾 主要係因為個大堂既design...
裝鐵閘既話 兩間屋會閘撞閘..............

ps...果o的唔係叫老笠....係叫爆格..... :roll:[/quote]

昨日港灣豪庭連環爆竊
http://plus.mhv.com.hk/viewtopic.php?t=3252
作者: CJ    時間: 2003-12-31 13:40:53

...保安唔掂 鐵閘都可以爆到...
作者: smallpotato    時間: 2003-12-31 19:55:53

Uhm...
不如鐵閘裝向大門後面呀...又唔違約...又有保護作用...

唔岩聽當我冇講過....
作者: 小yen    時間: 2003-12-31 23:15:28

[quote:a040a658e0="smallpotato"]Uhm...
不如鐵閘裝向大門後面呀...又唔違約...又有保護作用...

唔岩聽當我冇講過....[/quote]

mu..雖然呢個提議都幾好 :roll: but會唔會有d怪怪地呢 :?:
作者: candy-cheung    時間: 2003-12-31 23:48:34

[quote="smallpotato"]Uhm...
不如鐵閘裝向大門後面呀...又唔違約...又有保護作用

點開門呀?  大門係向內開嘅... :idea:
作者: handsomekwok    時間: 2004-1-3 11:07:46

[quote="candy-cheung"][quote:9ed83c7cb1="smallpotato"]Uhm...
不如鐵閘裝向大門後面呀...又唔違約...又有保護作用

點開門呀?  大門係向內開嘅... :idea:[/quote]

響走廊個假天花裝捲閘咪得囉用先拉落黎! :em16:
作者: calvin and mei    時間: 2004-1-5 01:38:59

唔岩聽當我冇講過....

ha ha hahaha!!!!!
作者: CJ    時間: 2004-1-5 10:31:11

捲閘 is not save. Easily raised by a simple crossbar.
Why don't  just change a steel door?! It save your space and save your flat!
作者: saga    時間: 2004-1-5 15:12:53

[quote:f5e66ad5f3="CJ"]捲閘 is not save. Easily raised by a simple crossbar.
Why don't  just change a steel door?! It save your space and save your flat![/quote]

大門如果可以任改 咁佢唔俾裝鐵閘既原意就無左 ...

secure 如果有問題 真係監守自盜 ...

但得個木門 佢劈爛門框住d 木 ...
都係有鋼閘安住少少
但有技巧既人一樣開到 ...
作者: CJ    時間: 2004-1-5 15:28:50

steel door可以做木包皮(喂喂 唔好心邪呀) 咪唔覺law!
作者: dick queenie    時間: 2004-1-5 15:31:59

話時話,聽人講過。D老笠者,成度門拆埋你,放在一二邊。
番到來中門打開,咩都冇,隔離鄰舍以為你裝修唔理呀。
大吉利是,好得人驚
作者: saga    時間: 2004-1-5 15:43:15

[quote:c4b28abee9="dick&queenie"]話時話,聽人講過。D老笠者,成度門拆埋你,放在一二邊。
番到來中門打開,咩都冇,隔離鄰舍以為你裝修唔理呀。
大吉利是,好得人驚[/quote]

所以左右鄰居有裝修 係最易有爆格

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2