藍澄灣業主社群

標題: 跳掣 [打印本頁]

作者: kavinxp    時間: 2007-8-14 11:48:26     標題: 跳掣

前日返去RC 所有插蘇冇電到 開電箱睇 原來跳左掣 但應該冇電器壞左..
作者: Eddy Lam    時間: 2007-8-14 12:04:46     標題: Re: 跳掣

[quote:1af87a049a="kavinxp"]前日返去RC 所有插蘇冇電到 開電箱睇 原來跳左掣 但應該冇電器壞左..[/quote]

可能係個雪櫃散熱問題 我屋企都係咁 你試下張個雪櫃拉出少少 廚房個窗長期
開住 等空氣流通d 咁應該唔會再跳掣ga喇.
作者: bby    時間: 2007-8-14 14:46:31

我搬左黎個幾月 巳經跳左幾次       

仲以為自己d電器問題tim
作者: grassman    時間: 2008-1-21 23:22:46

今晚輪到我個雪櫃跳掣! :em08:
作者: grassman    時間: 2008-1-22 09:45:43

無辦法,一插就跳一插就跳,我諗要換一個。

有冇人有牌子介紹?
作者: bby    時間: 2008-1-22 12:16:10

係呀 個雪櫃係有問題 要整 唔整就要買個一個新

我住大單位 睇過日立先岩位又係3門 所以買左日立 全機5年保用 好似 $5xxx
作者: grassman    時間: 2008-1-22 14:12:32

是否換了就無事?
作者: bby    時間: 2008-1-22 16:28:45

係呀 換左雪櫃就冇事發生 不過你唸下整機定換機?
我又整又換 整左部機依家放左係度 早知唔整 掉左佢算數
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2008-1-22 17:13:14

[quote:a4b84ebdb3="bby"]係呀 換左雪櫃就冇事發生 不過你唸下整機定換機?
我又整又換 整左部機依家放左係度 早知唔整 掉左佢算數[/quote]
低價賣比有需要既人啦! :wink:
作者: Eddy Lam    時間: 2008-1-22 22:10:50

[quote:7997ad68b7="grassman"]無辦法,一插就跳一插就跳,我諗要換一個。

有冇人有牌子介紹?[/quote]

估唔到係個雪櫃一係唔壞 一壞就壞得咁澈低... 試下call人o黎睇下整唔整到
先決定買個新啦.
作者: bby    時間: 2008-1-23 12:11:25

$320 上門睇機 整機都整$590........唉 總之冇雪櫃就煩死人 冇洗衣機都冇咁煩 最多拎落樓下比人洗
作者: Eddy Lam    時間: 2009-6-16 11:14:05

我個雪櫃又跳制喇 睇o黎係時候換過部新 有冇鄰居換左 有冇好介紹呀?
作者: grassman    時間: 2009-6-16 12:44:54

[quote:aba79abe31="Eddy Lam"]我個雪櫃又跳制喇 睇o黎係時候換過部新 有冇鄰居換左 有冇好介紹呀?[/quote]

我上次修理完就無發生了!
作者: Eddy Lam    時間: 2009-6-16 12:56:49

我上次都整過一次 點知又o黎... :em05:

頭先打去維修部問 佢地話我地呢款雪櫃2007年某月已停產 所以未必有零件換
不過都約左聽朝o黎整 如果唔得要買過部了...
作者: grassman    時間: 2009-6-16 16:29:59

[quote:ff53681d1c="Eddy Lam"]我上次都整過一次 點知又o黎... :em05:

頭先打去維修部問 佢地話我地呢款雪櫃2007年某月已停產 所以未必有零件換
不過都約左聽朝o黎整 如果唔得要買過部了...[/quote]

佢講野啦,電器呢d野,一兩年就實換Model,我敢講,我全屋的電器款已經停產,但一般廠商都會有3~5年After Service。 佢咁講,想你心甘情願比錢。
作者: Eddy Lam    時間: 2009-6-17 12:17:09

師傅今朝o黎左check 佢話要番廠整 要一個week後先得 所以決定唔整 今晚放工去買個新雪櫃.  :em06:
作者: kingi    時間: 2009-6-17 14:12:19

好慘...個位咁細我估買D23K既機都得
作者: saga    時間: 2009-6-21 14:14:07

入伙踏入第六年 好多家電器具都壞了
作者: Eddy Lam    時間: 2009-6-21 22:48:25

[quote:87721217ce="saga"]入伙踏入第六年 好多家電器具都壞了[/quote]

係lu... 當年發展商提供o既都壞得就壞了 已更換o既有微波爐 煮食爐 雪櫃...
o黎緊仲會換埋個抽油煙機... :dead:
作者: grassman    時間: 2009-6-22 08:28:36

我換了門鐘、Toilet(鏡)燈N次、廚房燈,雪櫃修理過一次。
作者: kingi    時間: 2009-6-22 23:36:41

其實係咪我地一齊入伙所以大家d野都差不多時候壞.
其他新屋苑有無同樣情況既呢?
作者: annieannie    時間: 2009-6-27 12:12:54

我整左一次,之前又係一插就跳,師傅收左800,整左兩個月啦︿暫時都仲ok!

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2