藍澄灣業主社群

標題: 想帶阿爸阿媽返教會 [打印本頁]

作者: Uncle O    時間: 2007-6-19 23:57:19     標題: 想帶阿爸阿媽返教會

有冇人返開附近教會架?我想帶阿爸阿媽返教會,我自已返開沙田教會,對父母不太方便,如果帶他們返阡陌(美景),又唔可能個個星期返嚟,如果有人識得,應該會好啲。
作者: Billy    時間: 2007-6-20 12:38:54

基督教 定 天主教???
作者: grassman    時間: 2007-6-20 17:18:46

[quote:1a18d06bdd="Billy"]基督教 定 天主教???[/quote]

I think he is 基督教,因天主教人會講"返教堂"or"返聖堂"。
作者: Billy    時間: 2007-6-20 17:37:58

[quote:97cd4e1aa0="grassman"][quote:97cd4e1aa0="Billy"]基督教 定 天主教???[/quote]

I think he is 基督教,因天主教人會講"返教堂"or"返聖堂"。[/quote]

又係喎. h:

如果你天主教就同我老婆一樣....
作者: Billy    時間: 2007-6-20 17:38:16

[quote:0ae799ea0d="grassman"][quote:0ae799ea0d="Billy"]基督教 定 天主教???[/quote]

I think he is 基督教,因天主教人會講"返教堂"or"返聖堂"。[/quote]

又係喎. h:

如果係天主教就同我老婆一樣....
作者: Uncle O    時間: 2007-6-23 08:34:18

基督教啊 !
上面美景阡陌浸信會主任牧師係林以諾牧師就是那個楝督笑牧師呢。

我知到青衣都有唔少教會 如果有街坊係度 父母會容易啲返到教會嘛。
作者: Billy    時間: 2007-6-23 08:44:37

[quote:6694e2f2c8="Uncle O"]基督教啊 !
上面美景阡陌浸信會主任牧師係林以諾牧師就是那個楝督笑牧師呢。

我知到青衣都有唔少教會 如果有街坊係度 父母會容易啲返到教會嘛。[/quote]

我知道有街坊去美景教會..
你地去去吓就會識到人架喇..

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2