藍澄灣業主社群

標題: 告別藍澄 [打印本頁]

作者: dick queenie    時間: 2007-5-15 11:51:04     標題: 告別藍澄

輕輕的我走了,正如我輕輕的來……

今天咱們終要俏然告別,留下的就只有眼淚及思念。
原來想著低調行事,待一切安頓下來,才向各位道別。

收到好多鄰居的慰問,教我如何忍著淚說再見呢? :|
這次離開藍澄,並非一時衝動,是經過無數深思熟慮,
及忍痛忘郤各位友情而作出決定。 :em06:

回想起2003年,恩緣際會底下,一班熱向年青人有緣相約在藍澄天空下。
我們一起向和黃打拼,為後人討過公道。流過汗水,流過熱淚。

如何有人問我,你有沒有後悔買藍澄灣,我夠胆講:沒有!
因為我所得到的,是其他人無法所體會及品嚐的。
我得到友情,我得到浪漫,我得到喜樂,無數肝膽相照的好鄰居,總總美好片段憶上心頭,
此刻我不禁再次流淚再鍵盤之上。 :face13:

2007年,新一屈業委選出,當日我如放下心頭大石,見到新一代充滿鬥心的鄰
居準裝待發,天空一片藍澄。

最後,我本來想打哂咁多人名出來,但太多而怕打漏。這些年來,感謝各位多
年的愛錫及關懷,雖然咱們今天搬離藍澄灣,好吾捨得。

但只要我們抬頭望向藍天白雲,在另一個角落,大家都心連心仍在一起。 :em21: 過去發生的永遠不會過去,因為無時無刻,
我們都是生活在同一個藍澄天空下。

輕輕的我走了,正如我輕輕的來,我揮一揮衣袖,不帶走一片藍澄~~

Dick & Queenie 2007/5/15
作者: P女    時間: 2007-5-15 12:18:01

我好唔捨得你地呀 ....:face13:

Congratulations 希望你地生個肥肥白白的bb........
作者: Jeffrey Shirley    時間: 2007-5-15 13:09:43

我心裡感覺到非常複雜,不知說什麼是好! :?
兄弟再見啦! :em01: 得閑就返下黎啦! :em06:
作者: Billy    時間: 2007-5-15 14:18:00

:em02:  :em02:  :em02:
作者: Sure Win    時間: 2007-5-15 14:18:02

無上一排 居然俾我一上就睇到有鄰居話要走 真係好唔開心.
但人總會有離必有聚 有聚必有離0既...

得閑多上 分享你bb野我知! :face13:
作者: wychan    時間: 2007-5-15 14:43:40

肝膽相照的好兄弟.. 得嫻同dd返來食飯飲酒啦...

有時間就上來吹水喎...
作者: FD    時間: 2007-5-15 14:51:36

真的估唔到你倆都要走...
天下無不散之筵席,只好祝你倆找到一個更好更完美的安樂窩。

Fanny & Dennis
作者: grassman    時間: 2007-5-15 15:21:58

其實你o係度住的時候都撞唔到你,所以有時會以為你已經搬o左。唔緊要o架,你留番把聲係呢度到一樣姐(如果你會上呢的話!)

另外,希望你為我們著想下,買樓的時候,要問清楚對方會否踢波、整蛋糕或是否靚仔靚女,否則貴貴都唔好賣俾佢! :mrgreen:
作者: Tomato    時間: 2007-5-15 15:35:12

好唔捨得你地......更加唔捨得Queenie :em06:
記返以前我地成班姊妹dump 老公男友 一齊傾計到深夜 時間過得好快!!
我會永遠掛住你地0架!!
作者: bikbark    時間: 2007-5-15 15:56:30

queenie & dick

或者rc已經唔單止係一個屋苑 可能已經變o左一個身份認同
祝你o地搬去新居之後 開開心心 bb快高長大
作者: FireFire    時間: 2007-5-15 17:06:15

香港好細....第日約出黎都唔難架~~~
:em02:  ...  :em02: ...
作者: 一家四口    時間: 2007-5-15 17:44:13     標題: Re: 告別藍澄

[quote:ea78bcf3ff="dick&queenie"]輕輕的我走了,正如我輕輕的來……

今天咱們終要俏然告別,留下的就只有眼淚及思念。
原來想著低調行事,待一切安頓下來,才向各位道別。

收到好多鄰居的慰問,教我如何忍著淚說再見呢? :|
這次離開藍澄,並非一時衝動,是經過無數深思熟慮,
及忍痛忘郤各位友情而作出決定。 :em06:

回想起2003年,恩緣際會底下,一班熱向年青人有緣相約在藍澄天空下。
我們一起向和黃打拼,為後人討過公道。流過汗水,流過熱淚。

如何有人問我,你有沒有後悔買藍澄灣,我夠胆講:沒有!
因為我所得到的,是其他人無法所體會及品嚐的。
我得到友情,我得到浪漫,我得到喜樂,無數肝膽相照的好鄰居,總總美好片段憶上心頭,
此刻我不禁再次流淚再鍵盤之上。 :face13:

2007年,新一屈業委選出,當日我如放下心頭大石,見到新一代充滿鬥心的鄰
居準裝待發,天空一片藍澄。

最後,我本來想打哂咁多人名出來,但太多而怕打漏。這些年來,感謝各位多
年的愛錫及關懷,雖然咱們今天搬離藍澄灣,好吾捨得。

但只要我們抬頭望向藍天白雲,在另一個角落,大家都心連心仍在一起。 :em21: 過去發生的永遠不會過去,因為無時無刻,
我們都是生活在同一個藍澄天空下。

輕輕的我走了,正如我輕輕的來,我揮一揮衣袖,不帶走一片藍澄~~

Dick & Queenie 2007/5/15[/quote]

你地就好啦 keep得咁好 我喺度住左兩年 重左好多呀 ops:

雖然只在網上"認識"你地 但睇完上面既留言 亦有一D唔捨得添。
作者: Kiliyan    時間: 2007-5-15 18:02:59

你地要搬走既消息好突然呀! 不過每個決定都必然有它的原因 希望你地儘快適應新環境啦! ^^

仲有 知道Queenie有左 好戥你開心呀!!! take care la~  :em21:

作者: Hotcake    時間: 2007-5-16 00:03:09

真係好唔捨得你地呀 :em01:

Dick 雖然大家見面的時間不多 但每次你們的出現 總會給人很深刻的印象 你的文采 你的幽默感 都曾為大家帶來歡樂和歡笑 最難忘的 是那天晚上 一大班人在你家裡欣賞你結婚的錄影帶 你的精彩演出 令全場觀眾情緒高漲 一再起哄 最終換來鄰居的投訴 當時的情景 歷歷在目.

如今 你們的離去 雖然令人傷感 但在此衷心祝賀你們身體健康 生活愉快 生番個肥肥白白的BB :em02:
作者: wychan    時間: 2007-5-16 08:43:19

[quote:d96ef049e0="Hotcake"]真係好唔捨得你地呀 :em01:

Dick 雖然大家見面的時間不多 但每次你們的出現 總會給人很深刻的印象 你的文采 你的幽默感 都曾為大家帶來歡樂和歡笑 最難忘的 是那天晚上 一大班人在你家裡欣賞你結婚的錄影帶 你的精彩演出 令全場觀眾情緒高漲 一再起哄 最終換來鄰居的投訴 當時的情景 歷歷在目.

如今 你們的離去 雖然令人傷感 但在此衷心祝賀你們身體健康 生活愉快 生番個肥肥白白的BB :em02:[/quote]

Farewell party 一定要o羅條片播多一次.... :yeah:
作者: Sure Win    時間: 2007-5-16 13:36:24

[quote:e2dd92ab74="wychan"][quote:e2dd92ab74="Hotcake"]真係好唔捨得你地呀 :em01:

如今 你們的離去 雖然令人傷感 但在此衷心祝賀你們身體健康 生活愉快 生番個肥肥白白的BB :em02:[/quote]

Farewell party 一定要o羅條片播多一次.... :yeah:[/quote]

真人表演仲好! :em12:
作者: kyu    時間: 2007-5-16 16:34:21

:em02: 及保重!
作者: H and H    時間: 2007-5-16 21:45:17

好"鄧"你地開心有個小生命降臨,在此送上無限祝福
好唔捨得你地呀~

恭喜晒
作者: Solskjaer    時間: 2007-5-20 02:13:41

[quote:b14ab71f7b="Jeffrey & Shirley"]我心裡感覺到非常複雜,不知說什麼是好! :?
兄弟再見啦! :em01: 得閑就返下黎啦! :em06:[/quote]
得閒我地去揾啊Dick都得啫.
聴到啊Dick你地就快有個新家庭成員真係替你地開心 恭喜你地呀!
作者: Ice    時間: 2007-5-21 20:41:16

真係好突然.... 突然知道阿 dick 佢地搬離 rc 又突然知道 queenie 有左 bb 又唔捨得 但又好戥佢地高興! 一定要出黎聚下呀!
作者: Tomato    時間: 2007-5-22 19:40:40

你地搬左 都可以上來傾計喎........我想知你地而家住成點呀!!
作者: milk    時間: 2007-5-22 23:26:49

queenie

上星期一雖然同妳通左三次電話,但當時大家都好匆忙咁講兩句就收線,講得都唔暢快, :roll:
點都好,妳以後自己要小心身體,唔好再咁操勞啦,如果妳返開RCo既話(孕期內),就早兩日打個電話話我知,有妳著數!

dick

喂~你呀~你要好好好好咁照顧 queenie 呀,佢家o下大肚淋 dum 好多o野都做唔倒o架,夾硬做o既話佢會好辛苦o架
買多o的好o野燉俾佢食,一星期批定幾個蘋果放係雪櫃,等 queenie 得閒就有得食(蘋果對大人同BB個肺好好o架,而且又正氣),o錫多o的 queenie 呀~~~
作者: Patrick Cherry    時間: 2007-5-23 00:33:16

你地走真係好唔捨得.  希望亞仔仲有機會見到你地同埋叫 一聲  "的士佬' 啦..take care...
作者: wychan    時間: 2007-5-23 11:29:55

[quote:a83458647f="milk"]queenie

上星期一雖然同妳通左三次電話,但當時大家都好匆忙咁講兩句就收線,講得都唔暢快, :roll:
點都好,妳以後自己要小心身體,唔好再咁操勞啦,如果妳返開RCo既話(孕期內),就早兩日打個電話話我知,有妳著數!

dick

喂~你呀~你要好好好好咁照顧 queenie佢家o下大肚淋 dum 好多o野都做唔倒o架,夾硬做o既話佢會好辛苦o架
買多o的好o野燉俾佢食,一星期批定幾個蘋果放係雪櫃,等 queenie 得閒就有得食(蘋果對大人同BB個肺好好o架,而且又正氣),o錫多o的 queenie 呀~
~~[/quote]

哈哈.... :em17:

唔好夾硬來呀.... 有需要咪打下機發洩下o羅...

你知啦 O個 D 家頭細務O既 O野 而家做起O黎會辛苦DO架... :nowords:

好好照顧你老婆同BB啦...

:em14:  :em14:
作者: milk    時間: 2007-5-24 07:20:50

[quote:b3a4844f0c="wychan"]哈哈.... :em17:

唔好夾硬來呀.... 有需要咪打下機發洩下o羅...

[/quote] :sweat: 可想而知,家o下點解有咁多人要睇幾份報紙都係睇同一單報導啦~

假以時日到 BearBear 懷有寶寶o既時候你就知味道! :em09:

歡迎光臨 藍澄灣業主社群 (http://rcrest.bzone.com.hk/Discuz/) Powered by Discuz! X2