FireFire 發表於 2007-1-22 19:27:23

有冇人試過長青間新酒樓

唔知得唔得呢......... :?:

grassman 發表於 2007-1-22 19:51:53

我冇試過,但知呢度有人第一日就試左! 出黎講下啦!

Tomato 發表於 2007-1-22 20:46:34

搵日約埋一齊過去試啦 橫掂好耐無一齊飲茶 :)

FireFire 發表於 2007-1-22 20:51:41

都好喎~~

Robert 發表於 2007-1-23 10:32:26

我冇試過,但知呢度有人第一日就試左! 出黎講下啦!
而家出黎啦! 8)  

第一日(18/1/07--開張日)~~~我地係打電話預約七點鐘八個大人

唔好︰
食物種類一般,間間火鍋鋪都有得食; :roll:
如果自己拎蔬菜既話記得要睇清楚,有部份洗唔乾淨同埋老; :!:
記得唔好坐近汽水櫃o個邊,因為佢地用裝雪糕既櫃裝汽水,好多時擺耐左o的汽水就會變冰,一開蓋就變噴泉,
除左當事人成身係汽水外,o係佢背後坐既o個兩圍都會中招; :evil:
因為全場爆滿(晚上七點半開始已經要等位),人手極度不足(已經請緊多o的人手),上食物比較慢,有漏單既情況出現; :dead:

好︰
任食火鍋配料,質素可接受;
小食任食~炸雞亦、炸蝦片、炸番薯等
汽水及飲品種類足夠;
有八種雪糕及兩種糖水供應;
每位有一碗街邊食到既雞絲翅;
每兩位送大支裝嘉X伯一支;
每位總共六十七蚊;

第二次(20/1/07)~~~我地又係預約七點鐘九大一小(除左我倆公婆外,其他唔同人腳)

冇改善︰
食物種類一般,間間火鍋鋪都有得食;
蔬菜有部份比較老;
晚上七點已經全場爆滿,人手極度不足(仲請緊人手),上食物比較慢;

有改善︰
蔬菜乾淨左;
當晚已經唔見有噴泉出現過;
冇漏單既情況出現;

不過星期六及假日要收貴 D,每位大人總共九十蚊,小童四十五蚊;
補充少少,酒樓分兩段時間食任食火鍋,晚上七點至九點( 大人 $48、小童 $38 )及九點至十一點( 大人 $38、小童 $28 ),以入單計;
星期六及假日收多十蚊,我地兩次都由七點食到十點,佢地十一點收鋪。

報告完畢!

Jeffrey Shirley 發表於 2007-1-23 12:18:32

補充少少:
某 D 杯及碟有上一手剩底既菜葉及飯等情況,不太乾淨。 :dead:
而有關 20/1/07 當晚是有漏單既情況,我要的牛柏葉都無到,另外價錢應該為每位80蚊,因為我地另外有叫多一碟餸。 :wink:

H and H 發表於 2007-1-23 13:50:18

搵日約埋一齊過去試啦 橫掂好耐無一齊飲茶 :)都好呀好耐冇見喇

Robert 發表於 2007-1-23 14:49:45

補充少少:
某 D 杯及碟有上一手剩底既菜葉及飯等情況,不太乾淨。 :dead:
而有關 20/1/07 當晚是有漏單既情況,我要的牛柏葉都無到,另外價錢應該為每位80蚊,因為我地另外有叫多一碟-R。 :wink:
o個碟係價值七十蚊既手切肥牛,完全唔掂! :dead:

grassman 發表於 2007-1-23 23:18:41

有冇試過早市?

Robert 發表於 2007-1-24 00:01:02

有冇試過早市?
冇!不如哩個禮拜日一齊去囉? :mrgreen:
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 有冇人試過長青間新酒樓