Andrew Jessica 發表於 2006-11-26 15:16:18

生仔問題

我好想問下d生完b仔無耐既媽咪 而家公立醫院生仔情形係點呀 我而家日日睇報紙講d大陸女人咁恐怖 我都想知實際情形係點呀 我仲有三個月到就生得啦 我而家真係開始心呀 情形係咪真係好似報紙所講咁 定係誇大左呢

P女 發表於 2006-11-26 17:21:35

Jessica

其實我都有留意醫院的情況,我都有問過醫院關於床位的問題, 佢地0既答覆就係話醫院每日都有人出院, 所以叫我唔使擔床位的問題 --->答左等於冇答 :oops:  

你會係私家定公立生呀?

我前兩個星期接到我私家醫生的電話, 佢話如果我諗住揾佢接生, 佢會優先reserve床位比我, 不如你都問下你個醫生點安排啦。

Andrew Jessica 發表於 2006-11-26 17:38:44

因為我本身係東區醫院staff呀 我諗我都會返去生呀 但係無位就係無位 staff都係咁話 但係私家而家除左頭等 時間咁迫都無得choose 咁你呢

kitty Raymond 發表於 2006-11-27 01:51:07

我哋有個朋友一直打算係香港 St. Paul 月頭突然去咗東區生 實際情況不太清楚 本人知道東區婦產科不俗.   :em11: 可以放心. :P

一家四口 發表於 2006-11-27 13:34:18

今日東方日報話有人發起唔知聖誕定除夕遊行反對D大陸人來生仔 你地去嗎 :lol:   不過如果大陸政府唔理 行咩都冇用!

P女 發表於 2006-11-27 13:53:33

因為我本身係東區醫院staff呀 我諗我都會返去生呀 但係無位就係無位 staff都係咁話 但係私家而家除左頭等 時間咁迫都無得choose 咁你呢

我會係私家生 所以我醫生同我講要reserve床位先
我朋友今日同我講 浸會同法國會要求產婦排no先 如果冇no. 0個d就唔會收。我朋友分別係法國 浸會同仁安排左no. 怕到時冇床位。
而家d床位真係好緊張....... :twisted:

grassman 發表於 2006-11-27 14:01:34

我覺得私家醫院唔會有欠床位問題,佢地拉生意罷了,問題只在公立醫院!

Eddy Lam 發表於 2006-11-27 14:04:30

我覺得私家醫院唔會有欠床位問題,佢地拉生意罷了,問題只在公立醫院!

Agree!!! 我諗大部份大陸人都會係公立醫院生 因為私家醫院冇得走數...

P女 發表於 2006-11-27 17:49:56

Agree!!! 我諗大部份大陸人都會係公立醫院生 因為私家醫院冇得走數...

可能私家比公立少大陸人 但係都有好多大陸人係私家生
有人因為私家冇位 所以去左公立生

Andrew Jessica 發表於 2006-11-27 18:25:35

因為我日日都見唔少大陸人 走數不得只 仲大聲夾惡 話我地唔俾佢呢樣 唔俾佢果樣 我地就要就埋佢幾時夠期俾人大陸 一定要俾佢返去前覆診 真係激到死呀
有錢既大陸人會係私家生 但係一般會走數既大陸人一定係公立生
頁: [1] 2
查看完整版本: 生仔問題