菠蘿油王子 發表於 2006-9-1 23:02:01

想問 "中央鮮風系統" 進展如何 ?

係咪仲用緊 ? 改良左 or 無變過 ?
thx

Robert 發表於 2006-9-2 09:58:04

Re: 想問 "中央鮮風系統" 進展如何 ?

thx
而家仲用緊同埋系統暫未改良。
由專業顧問工程公司所進行之測試中央鮮風系統質素及改善建議報告,八月頭剛剛收齊咁多座,八月中既業委會會議亦通過去信發展商反映有關鮮風問題,並且要求發展商落黎商討細節,應該約兩星期左右有進一步答覆。

grassman 發表於 2006-9-2 10:24:14

Thanks your information Robert!

希望業委們多D在此傳達RC情報(特別是資信性的),這裡真有點缺乏!

一些如太敏感的事情,咪當精神分裂囉!(反正一直都當你地係! :lol: )

Robert 發表於 2006-9-2 11:15:38

Thanks your information Robert!

希望業委們多D在此傳達RC情報(特別是資信性的),這裡真有點缺乏!

一些如太敏感的事情,咪當精神分裂囉!(反正一直都當你地係! :lol: )

我成日都唔明,既然大家咁想知 RC 資訊性情報,點解每日唔用二至十分鐘 o係 L5 ,睇 o下 o的通告、信件或者係會議記錄呢?就算唔係每日,係每星期一次既話,我覺得已經好足夠架啦!我自己都有每星期睇一次既習慣。 :oh:

冇錯,我地絕大部份時間都係精神分裂既! 8)

grassman 發表於 2006-9-2 11:37:40

我成日都唔明,既然大家咁想知 RC 資訊性情報,點解每日唔用二至十分鐘 o係 L5 ,睇 o下 o的通告、信件或者係會議記錄呢?就算唔係每日,係每星期一次既話,我覺得已經好足夠架啦!我自己都有每星期睇一次既習慣。 :oh:

冇錯,我地絕大部份時間都係精神分裂既! 8)

你就有所不知,通告、會議記錄水蛇春咁長,又無插圖,又無互動,又無得離題,又無得add :HIT:  :hit:  :em13:  :em10:  :em14:  :em20:  :em15:  :em07:  :em08:  :twisted:  :evil:  :dead:  :em11: :evil:  :o  :x  :em19:  :em18:

你係咪想悶死我呀!  :em20:

Robert 發表於 2006-9-2 13:52:58

你就有所不知,通告、會議記錄水蛇春咁長,又無插圖,又無互動,又無得離題,又無得add :HIT:  :hit:  :em13:  :em10:  :em14:  :em20:  :em15:  :em07:  :em08:  :twisted:  :evil:  :dead:  :em11: :evil:  :o  :x  :em19:  :em18:

你係咪想悶死我呀!  :em20:

我真係俾你吹脹! :x

jacyun 發表於 2006-12-20 11:27:20

Re: 想問 "中央鮮風系統" 進展如何 ?

thx
而家仲用緊同埋系統暫未改良。
由專業顧問工程公司所進行之測試中央鮮風系統質素及改善建議報告,八月頭剛剛收齊咁多座,八月中既業委會會議亦通過去信發展商反映有關鮮風問題,並且要求發展商落黎商討細節,應該約兩星期左右有進一步答覆。

好想一問 單位入面個鮮風出口應唔應該封咗佢呢? 多唔多人咁做?
小弟個單位黎緊會裝修then入伙. 而家諗緊好唔封咗佢. 因為我見而家個出風口旁邊好黑... :em18:

一家四口 發表於 2006-12-20 11:57:42

我就用左D透明膠紙執晒 因為 :

(1) 之前我都有問裝修師傅 想封左佢 但係師傅話我貼牆紙唔好睇。

(2) 試過兩次有識飛既蟑螂入屋 第一次我唔知佢由邊度入屋 第二次就諗佢可能係由鮮風口入 因我坐喺房近窗口睇電視 如果佢由窗入 我實知道 (兩次都係間屋開晒燈未訓既時候)

(3) 從來唔覺佢有"鮮風"入。

肥度 發表於 2006-12-20 15:19:05

我係日本城買左隻靜電空氣過濾綿 一卷可以用成年.... 因為我半年先換一次... 真係可以隔到好多 用相面膠紙封四邊.... 真係阻到野(包括外星人外敵同塵)係個風口入屋  :em11:

vivian 發表於 2006-12-21 01:04:29

唔好嚇我啦,有無風唔緊要,千奇咪又整多款"小強"來  :x
那邊廂果隻 silverfish 都未驚完呀,大佬!!  :dead:
頁: [1] 2
查看完整版本: 想問 "中央鮮風系統" 進展如何 ?