Ice 發表於 2006-7-10 20:31:13

醫龍

呢個 weekend 做完野之後 係屋企煲呢套日劇.
我本人就覺得正喇 但可惜 未有大結局果集 好心急 >_<~

Stephen@RC 發表於 2006-7-10 21:52:36

有個日本comics都係呢個名. 唔知係咪漫畫改編呢  :?:

ma2004cm 發表於 2006-7-10 22:51:25

total 11集..我都睇左3集未有時間...
係同名comics改篇內容都幾似不過原著"鬼頭"係男人黎架...

Ice 發表於 2006-7-11 10:13:53

我未睇漫畫 但電視劇版本 d 演員演得唔錯 而 d 音樂就超正!
雖然有評論話佢某 d 場景太誇張 但佢本身就係漫畫改篇 誇張 d 都正常既~
我唔知真正手術情況 但呢套劇既手術場景滿足到我.
我超眼淺 除左第一集之外 每一集都喊 結果煲完之後 對眼腫左 :p

我會睇返漫畫版

Robert 發表於 2006-7-11 12:22:03

我未睇漫畫 但電視劇版本 d 演員演得唔錯 而 d 音樂就超正!
雖然有評論話佢某 d 場景太誇張 但佢本身就係漫畫改篇 誇張 d 都正常既~
我唔知真正手術情況 但呢套劇既手術場景滿足到我.
我超眼淺 除左第一集之外 每一集都喊 結果煲完之後 對眼腫左 :p

我會睇返漫畫版

可愛既冰冰姐姐,可唔可以借黎睇睇呀? :face13:

Ice 發表於 2006-7-11 20:53:39

你講電視版? 係電腦睇 vcd 黎架咋喎 而且未有大結局果集 如果你都唔介意既 我可以借你 :p

FireFire 發表於 2006-7-11 22:43:06

ICE妹我搵到最後一集可以幫妳download.... :mrgreen:

Ice 發表於 2006-7-12 10:14:45

真既  :face13:
多謝你  :em21:
遲 d 請你食飯丫  :o

ma2004cm 發表於 2006-7-12 11:21:13

醫龍真係唔錯呀男主角幾型...哈哈....
不過呢套唔叫場喊一公升的眼淚先強不過我未睇.. :mrgreen:

我個frd話佢睇完一公升的眼淚流一公升的眼淚....

Ice 發表於 2006-7-12 13:34:02

我睇過一公升第一集 係會喊到眼痛
但呢套野本來就係催淚彈黎架啦 :p
反而我估唔到一套講日本醫療腐敗既劇可以咁感人

可能因為先入為主既關係 睇完電視劇後反而覺得漫畫處理得無咁好~

以前認識既阪口憲二 只係覺得佢好靦腆 幾有型靚仔 但做戲好似木頭人咁. 但今次覺得佢做得好好 尤其佢係街幫藤吉醫生開胸果段~

overall 黎講 成 team 演員都做得好好~
頁: [1] 2
查看完整版本: 醫龍