dick queenie 發表於 2003-9-28 22:58:41

由apple到P4,由雅達利到xbox,歡迎分享你們的電腦及Video-games

開版序:
多謝hales大人給大家一個園地,共同分享成長中對電腦及電視遊戲的苦與樂,
年請時呆在街上,看見人家玩麻鷹機.....見到最尾太空堡壘,以及1943中的大和號,一切一切陪伴成長。及後....自己哥哥的第一部appleII,還有人記得
load-runner嗎.....。但來到今日....我仍然最懷念的是咭片遊戲機的"過橋抽版"。

FireFire 發表於 2003-9-28 23:12:56

Re: 由apple到P4,由雅達利到xbox,歡迎分享你們的電腦及Video-g

開版序:
多謝hales大人給大家一個園地,共同分享成長中對電腦及電視遊戲的苦與樂,
年請時呆在街上,看見人家玩麻鷹機.....見到最尾太空堡壘,以及1943中的大和號,一切一切陪伴成長。及後....自己哥哥的第一部appleII,還有人記得
load-runner嗎.....。但來到今日....我仍然最懷念的是咭片遊戲機的"過橋抽版"。
我最記得係果隻咭片遊戲機(消防員救人).... :mrgreen:

dick queenie 發表於 2003-9-28 23:17:01

Re: 由apple到P4,由雅達利到xbox,歡迎分享你們的電腦及Video-g

開版序:
我最記得係果隻咭片遊戲機(消防員救人).... :mrgreen:

我當然記得,係藍色的......下面兩個救護員,左左右右地接人去隔離部救護車。

hales 發表於 2003-9-28 23:19:28

開版序:
Game & Watch既消防員
後期Gameboy gallary有翻出一餅帶有四隻game & watch既game
1. 消防員
2. 過橋抽板
3. 滴油果隻
4. 八爪魚
餅帶唔見左了 gameboy仲響度...

FireFire 發表於 2003-9-28 23:22:17

開版序:

我當然記得,係藍色的......下面兩個救護員,左左右右地接人去隔離部救護車。
係呀係呀......
哈哈~~~救極都有人跳.... :mrgreen:

FireFire 發表於 2003-9-28 23:23:18

開版序:
後期Gameboy gallary有翻出一餅帶有四隻game & watch既game
1. 消防員
2. 過橋抽板
3. 滴油果隻
4. 唔記得左
唔知出面仲搵唔搵到?

hales 發表於 2003-9-28 23:25:05

Game and Watch既game 小弟以前擁有過既有
過橋抽板
獅子出籠
八爪魚

期後開始有一o的可以摺埋既game 還有一些開蓋既game
當中有幾隻都幾好玩咖 例如:
西部牛仔 donkey kong等等

hales 發表於 2003-9-28 23:26:08

開版序:
1. 消防員
2. 過橋抽板
3. 滴油果隻
4. 唔記得左
唔知出面仲搵唔搵到?
Gameboy版應該仲有 不過都幾難搵
game and watch就一定冇了 就算有 好多人都唔會放出黎阿...
如果只係想玩既話 其實玩gameboy版都ok咖
因為佢學到有99%足的

dick queenie 發表於 2003-9-28 23:26:11

好開心,竟然有人玩過game&watch......
當時係非常貴的,果時邊有錢買,都係拍埋些富家子弟做刷鞋仔
先可以玩番野。

hales 發表於 2003-9-28 23:27:14

好開心,竟然有人玩過game&watch......
當時係非常貴的,果時邊有錢買,都係拍埋些富家子弟做刷鞋仔
先可以玩番野。
而家game and watch有錢都買唔到了...呵~~
如果真係有我都想買返一部做記念~
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 由apple到P4,由雅達利到xbox,歡迎分享你們的電腦及Video-games