Mo仔媽媽 發表於 2005-7-31 13:28:13

落雨廚房抽氣扇勁入水........怎辦?救命呀!

每逄落雨,尤其係大雨,廚房個抽氣扇就勁入水,直頭滴水滴到成個灶都係,最慘就係o的水由爐邊滲到落灶底個櫃內,所有o野濕哂。

請問各位有無這情況?點解決好?(我已「zip」定好多布o係窗邊同埋爐邊,但都無用......) :em01:

救救我吧! :poor:

P女 發表於 2005-7-31 16:24:49

係咪應該打電話比管理處呢?

Eddy Lam 發表於 2005-7-31 18:27:57

好耐以前講過了 click入去睇下啦~

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=5026&postdays=0&postorder=asc&start=0

Mo仔媽媽 發表於 2005-7-31 21:25:22

非常感謝!我明天便會致電管理處.......不過,我係二手業主,如果舊業主沒有提出過,唔知佢會唔會話太耐,唔幫我整?

希望唔會啦!如果唔係就麻煩!

Billy 發表於 2005-7-31 22:19:53

我冇題出佢地都有幫我整.
可能佢整果時contact唔到你地或上手業主.
所以你間屋冇整到...

grassman 發表於 2005-7-31 23:42:25

我都唔知我樹整左未!

Eddy,上你樹望下咩樣得唔得?

Eddy Lam 發表於 2005-8-1 09:14:42

我都唔知我樹整左未!

Eddy,上你樹望下咩樣得唔得?

好呀! 順便帶埋澄澄上o黎玩囉.  :)

不過話時話 我都唔知係點o既樣 因為我當時冇睇住佢裝... :oh:

維也納 發表於 2005-8-24 11:54:47

我 F 單位 同樣位置都有入水 滴洒落黎

diedsee 發表於 2005-8-24 13:07:40

我唔係抽風扇入水 係沿窗邊流入廚房

cuijunhk 發表於 2005-8-29 14:03:12

我是B單位,上次統一處理時已經整過,但看來還是經不起考驗,前幾天大雨又漏了,聯繫了管理處仍是那個作風-一拖再拖......無限彷徨中
頁: [1] 2
查看完整版本: 落雨廚房抽氣扇勁入水........怎辦?救命呀!