bikbark 發表於 2005-7-21 14:39:32

虛榮......(我認o架)

上個禮拜Department Head請我o地食飯
佢由我o地話事決定去邊樹食
唯一o既條件係要食日本o野
然後......我提議去半島o既今佐食日本放題(星期三至五)
其實兩三年前同朋友食過 食物好新鮮 但係選擇唔係好多
但半島喎 虛榮嘛.  :mrgreen:

不過其實佢個日本buffet會抵食好多(星期六及日)
因為有海膽任食 我另一個同事之前同屋企人去食(一家三口) 每人食o左板幾海膽  :shock:

如果有喜慶節日 試o下都好o架 半島嘛!

vivian 發表於 2005-7-21 14:45:27

個bufffet要幾多錢嫁?
我未食過半島的食物
只係多年前過飲tea
咖啡一般
純粹見識下!

bikbark 發表於 2005-7-21 14:51:47

390+10%
其實以海膽任食o黎計 唔係真係好貴
好似我同事一家三口食o左人o地成4板海膽有多喎
反而可能會抵過去食tea

milk 發表於 2005-7-21 14:55:08

Re: 虛榮......(我認o架)

因為有海膽任食 我另一個同事之前同屋企人去食(一家三口) 每人食o左板幾海膽  :shock: 海膽呀,我同R.都勁鐘意 :em04: ,但有時未必會遇到有新鮮海膽!

bikbark 發表於 2005-7-21 15:04:49

海膽呀,我同R.都勁鐘意 :em04: ,但有時未必會遇到有新鮮海膽!
喂 佢個海膽好掂喎 無怪味 好新鮮
我食放題都有海膽 但每人只得一份 唔可以再order
大約係1/3板多少少o既份量
聽同事講buffet仲有蟹同蒸蛋都好正 都係食放題無o既
不過食放題有一樣好正 就係有日本空運過o黎o既鮮果雪糕

如果鍾意有人serve 就o岩食放題
如果無所謂 就真係食buffet會抵好多

Jess and Burns 發表於 2005-7-21 15:12:02

因為有海膽任食 我另一個同事之前同屋企人去食(一家三口) 每人食o左板幾海膽  :shock: 海膽呀,我同R.都勁鐘意 :em04: ,但有時未必會遇到有新鮮海膽!

(唔好意思. 當你們在講食貴野時.. 我又有個好介紹.)

我都好鐘意食海膽架.

在太子果頭 有間食日本野既...丫............唔記得叫咩名.
一板海膽 $20 炸.. 好好食架. 無異味架.
只限每枱一板.

不過好似唔係日日供應就真.

milk 發表於 2005-7-21 15:18:06

我地o係其他食店叫一板海膽都要$250-左右,咁如果係胖倒食到一板海膽以上同埋加上其他食物,都應該可以叫回本o羅~

bikbark 發表於 2005-7-21 15:59:49

我地o係其他食店叫一板海膽都要$250-左右,咁如果係胖倒食到一板海膽以上同埋加上其他食物,都應該可以叫回本o羅~
所以就話佢唔算貴囉 特別係有人請 :mrgreen:
仲有即叫即整手卷/天婦羅

其實舊年老闆請去見城食仲甘 因為佢舊年份bonus大好多
(又係日本o野 不過係日本人開o既)

積肥 發表於 2005-7-21 23:50:23

上幾次去日本吃海膽,先知叫造 "U ly"。
之後去到邊間都只叫"U ly、U ly"。
好味呀,我又想去日本喇! :)
頁: [1]
查看完整版本: 虛榮......(我認o架)