bikbark 發表於 2005-6-30 11:41:09

小肥羊

今晚同個朋友慶祝生日 去食小肥羊 全部之前都未食過 有無d特別推介呀?
好似有個羊肉小籠包 好唔好食?

milk 發表於 2005-6-30 13:22:28

未去食過,幫唔到妳! :oops:   

以下圖片是朋友 send 俾我的,妳依家可以諗定今晚食o的乜先喇! :wink:

Sure Win 發表於 2005-6-30 13:55:25

我去食過一次打邊爐 主要點肥牛同肥羊.
重有點左一碟羊扒 好好味!  :o  不過 有的辣同埋好肥美.

bikbark 發表於 2005-6-30 15:02:26

milk 你俾我o個張好似係茶市o既點心紙喎   :oops:

sure win 我o地今晚都應該係打邊爐再加小食呀!
肥羊 麻辣火鍋 你o地等我呀!

milk 發表於 2005-6-30 16:22:12

哎唷~失禮晒添~ :oops:

茶市點心紙都照睇住先啦,下次去小肥羊飲茶o既時候咪唔駛左諗右諗o羅~ :em09:

leemoksau 發表於 2005-7-2 10:08:55

大陸小肥羊有得叫"燒羊肋骨" 唔知香港有冇得食呢?

bikbark 發表於 2005-7-2 19:13:09

i didn't notice that very delicious?
we tried "yeung yuk siu lung bau" my friend couldn't stand with the smell and taste of it  :dead:
in general the food is not bad.

leemoksau 發表於 2005-7-3 13:28:47

都幾好味o架. 菜單上面冇o既 不過落單果個會介紹俾你. 香港就唔知了 未食過.

Billy 發表於 2005-7-3 15:04:16

我係大陸都食過一次小肥羊.
不過睇完新聞之後.
都唔敢再係大陸食火"war".
怕佢連d湯底都係reuse.... :em15:

Sure Win 發表於 2005-7-7 22:22:26

milk 你俾我o個張好似係茶市o既點心紙喎   :oops:

sure win 我o地今晚都應該係打邊爐再加小食呀!
肥羊 麻辣火鍋 你o地等我呀!

你叫咗0的咩食火鍋 覺得麻辣火鍋辣唔辣呀?
我初時就唔覺得辣於是係咁食 之後就.....出事啦! :em08:
我第二日就開始胃痛.

我唔知"燒羊肋骨"同燒羊扒有咩分別 不過 我唸應該都係好好食架啦.  :face13:
你係唔係想食呀? :?:
頁: [1] 2
查看完整版本: 小肥羊