Jeffrey Shirley 發表於 2005-6-29 13:54:40

想統計一下 - 誰有資格可以租 RC 0個八部車?

大家得閑就投下啦!

Billy 發表於 2005-6-29 14:01:44

個問題係: "誰有資格可以租 RC 0個八部車?"

答案就一個人叫"呀有"一個人叫"呀無".
我都唔識佢地 你叫我點去投呀.:em18:

Jeffrey Shirley 發表於 2005-6-29 14:04:52

個問題係: "誰有資格可以租 RC 0個八部車?"

答案就一個人叫"呀有"一個人叫"呀無".
我都唔識佢地 你叫我點去投呀.:em18:
你講o既係個 topic!
但係個問題係 "你有資格租車嗎?"

Billy 發表於 2005-6-29 14:08:19

oh so confused.
呢個問題要投咩.
係業主咪得囉.

同問題 "你係咪業主"有咩分別呢.... :em18:

Jeffrey Shirley 發表於 2005-6-29 14:13:19

oh so confused.
呢個問題要投咩.
係業主咪得囉.

同問題 "你係咪業主"有咩分別呢.... :em18:
再要加上:是否有車牌及是否有兩年駕駛經驗囉!

rstfung 發表於 2005-6-29 14:22:26

:em16: 就算無車牌都可以租 因為申請時要填兩個記名駕駛者 兩個都可以唔係業主本人!

所以個個業主都有資格租!

Jeffrey Shirley 發表於 2005-6-29 14:28:06

:em16: 就算無車牌都可以租 因為申請時要填兩個記名駕駛者 兩個都可以唔係業主本人!

咁即係可以租左搵人渣,都得? :face13:
本人未租過,所以吾知有個咁既情形 :?: ,吾該! :oops:

rstfung 發表於 2005-6-29 14:39:16

本人未租過,所以吾知有個咁既情形 :?: ,吾該! :oops:

:em17: 對!  我結婚 :oops: 日係搵Friend渣的 唔通新郎自己渣 :?:  只要有兩年駕駛經驗及25歲以上 影印張駕駛執照及HKID 任何人都可以填做記名駕駛者!

但記住唔好比沒有記名之Friend渣 :em16: 否則有事起上 :em07: 會無保險賠 什至可能犯法! :em02:

Jeffrey Shirley 發表於 2005-6-29 14:49:38

:em17: 對!  我結婚 :oops: 日係搵Friend渣的 唔通新郎自己渣 :?:  只要有兩年駕駛經驗及25歲以上 影印張駕駛執照及HKID 任何人都可以填做記名駕駛者!

但記住唔好比沒有記名之Friend渣 :em16: 否則有事起上 :em07: 會無保險賠 什至可能犯法! :em02:
因為我手頭上只有當初第一次派發o既租車條款,所以並不 update。
多謝你的 update 資料!好有用。
頁: [1]
查看完整版本: 想統計一下 - 誰有資格可以租 RC 0個八部車?