SAMSON 發表於 2005-4-29 20:52:39

壞冷氣

泠氣又壞咗!請問有無人知保養期到時?点樣聯絡冷氣跟進小組?

因為星期一聯絡管業處杜生,到今日都未知幾時會安排豐澤檢查。 :em13:  :em20:

GT 發表於 2005-4-30 00:15:40

視乎你要唔要用吊船黎維修,我上次要吊船,足足等左三個月,同管理處林經理傾傾,你仲要惡D同強硬D才有用! 我估唔洗用吊船就容易D約!

藍澄小海豚 發表於 2005-4-30 00:22:11

我屋企果兩部上年年尾追到宜家都仲未搞好!唉,佢地話天台業主唔俾用吊船,所以要搭掤整,但係安排到宜家都無聲氣!

grassman 發表於 2005-4-30 00:24:33

我屋企果兩部上年年尾追到宜家都仲未搞好!唉,佢地話天台業主唔俾用吊船,所以要搭掤整,但係安排到宜家都無聲氣!

你係第幾座呀? 乜住親頂樓都咁............. :x

YY and KC 發表於 2005-4-30 00:34:07

咩道理呀??? :evil: 天台業主唔俾就hold住無得整? 禁個責任梗係管理處攪掂啦 唔可以話唔俾用吊船就唔整 禁咪永遠都唔駛整!!!!你問下佢 呢d理由佢過唔過到自己呀?? :em20:

SAMSON 發表於 2005-4-30 10:57:10

我是04年4月收樓當時已報壞冷氣(客廳)但到78月至有吊船再10月至修理好(整咗56次廳果部OK但主人房果部有d什声)當時天氣已轉涼無法再試到上星期再開機又無泠氣宜家都吳知点算. :em06:  :em06:  :em06:  :em06:  :em06:

Billy 發表於 2005-4-30 11:11:33

我是04年4月收樓當時已報壞冷氣(客廳)但到78月至有吊船再10月至修理好(整咗56次廳果部OK但主人房果部有d什声)當時天氣已轉涼無法再試到上星期再開機又無泠氣宜家都吳知点算. :em06:  :em06:  :em06:  :em06:  :em06:

好慘喎一於同管理處flight過啦.... :evil:

加菲 Melody 發表於 2005-4-30 22:38:59

我家廳的冷氣機都壞咗早幾日都同管理處傾過話要過完5.1假期先回覆我激氣!!東芝d人話部冷氣機竟然冇雪種(你話幾不可思議)所以我打算如果佢地星期二唔覆我我就會去信發展商complaint到時睇下佢地點!(因為我地係04年尾收樓所以根本無可能在冬天試個冷氣凍不凍) :em13:   :em13:

藍澄小海豚 發表於 2005-4-30 22:51:47

乜住親頂樓都咁............. :x

咁又唔怪得晒個業主 o既,用唔到吊船咪拿拿林安排搵人搭掤 o羅,都唔知管理處因咩解究搞咁耐! :em05:

P女 發表於 2005-5-1 00:09:26

乜住親頂樓都咁............. :x

咁又唔怪得晒個業主 o既,用唔到吊船咪拿拿林安排搵人搭掤 o羅,都唔知管理處因咩解究搞咁耐! :em05:

每日都打電話比佢追問情況,睇下佢幫唔幫你攪惦
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 壞冷氣