FireFire 發表於 2004-11-9 13:51:51

結婚展後

上星期六去過結婚展...發覺已經有好多酒店/樓.... 滿晒 先前仲以為預一年時間預備差不多點知...... :lol: 下年仲要係盲年...乜都可以咁full架.....
因為原先都係諗住下年年尾結婚所以而家要再遲多2-3個月都冇所謂... :)
咁就有多d時間儲$$$ ...  :mrgreen:

grassman 發表於 2004-11-9 13:58:45

Re: 結婚展後

上星期六去過結婚展...發覺已經有好多酒店/樓.... 滿晒 先前仲以為預一年時間預備差不多點知...... :lol: 下年仲要係盲年...乜都可以咁full架.....
因為原先都係諗住下年年尾結婚所以而家要再遲多2-3個月都冇所謂... :)
咁就有多d時間儲$$$ ...  :mrgreen:

你有冇咩指定要求,如min 抬數、地區或地點、Burget、日期,睇下幫唔幫到你! :wink:    我都有D朋友係酒店做。

P女 發表於 2004-11-9 14:02:39

今年係好年 好多酒店酒樓都full左 我今年年頭book 都好難book到
所以我諗上年打算結婚d人要等到今年至擺酒掛

FireFire 發表於 2004-11-9 14:03:01

你有冇咩指定要求,如min 抬數、地區或地點、Burget、日期,睇下幫唔幫到你! :wink:    我都有D朋友係酒店做。
thx~~~~grassman...
之後都擇左啦.....但就要去到06年初... :lol:

Billy 發表於 2004-11-9 14:08:37

嘩要咁耐o架.
重有咩要注意o架.

grassman 發表於 2004-11-9 14:09:55

你係咪酒店擺,記著sign contact之前firm哂所有offer,寫落contact到,因之後冇人會采你(新要求),要求要主動提出。 :x

FireFire 發表於 2004-11-9 17:26:29

嘩要咁耐o架.
重有咩要注意o架.
酒水...椅套...包場.......etc  :!:

你係咪酒店擺,記著sign contact之前firm哂所有offer,寫落contact到,因之後冇人會采你(新要求),要求要主動提出。 :x

grassman想問一問你老婆知唔知06年2月有乜野好日子...

bikbark 發表於 2004-11-9 17:39:28

嘩﹐火火﹐乜你o地搞晒啦﹐果然有planning呀!

FireFire 發表於 2004-11-9 18:56:35

其實只係搞左酒家....映相果d仲未搞... :)

grassman 發表於 2004-11-9 19:45:53

嘩要咁耐o架.
重有咩要注意o架.
酒水...椅套...包場.......etc  :!:

仲有泊車位、泊車時數、生果盤、交場時間…  呢D都係可Bargan既地方!

grassman想問一問你老婆知唔知06年2月有乜野好日子...

你咪book o左酒席law!  Mud 仲未定日子咩?  
2月有好多選擇,Date 4 7 10 11 16 22 23 25 28。   4 11 25就係星期六黎!

其實只係搞左酒家....映相果d仲未搞... :)

多提一聲,因為2005是盲年,好多人都等2006,所以2006年2月(農曆一月)勁多人結婚! 因此如果你準備影相的話,請注意: 1)會拍外景的,最遲在9月中,天氣開始轉涼,會舒服D!  而且外景拍攝易受天氣影響,可能要改期數次才完成。   2)只拍studio的,最好在7、8月,多D時間睇相同執漏。 因為大部分人都集中10、11、12月影相,影樓勁忙,Quality同Lead Time都冇咁容易控制!
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 結婚展後