P女 發表於 2004-10-28 23:04:52

擺酒音樂

請問大家有冇進場, 敬酒, 食乳豬...等
音樂推介呀?

Jess and Burns 發表於 2004-10-28 23:17:58

進場: 要有氣勢...
1. 豬腩肉 ( 個人認為好common )
2. star war ( 勁呀 )
3. IQ 博士 ( 得意 )

敬酒.
1. 向全世界說愛我 ( 許志安 )
2. 每天愛你多一些 ( 張學友 )
3. WE'VE ONLY JUST BEGUN
4. YOU BELONG TO ME
... 重有多好多....

送客:
小玩意 .
LOVING YOU
WHEN I FALL IN LOVE...

重有好多....

P女 發表於 2004-10-28 23:22:16

Jessica
多謝你的提供
進場我會用結婚進行曲
食乳豬時用豬腩肉
其他仲未決定呀
知唔知一晚要準備幾多首音樂? 係咪多數都係用純音樂?

bikbark 發表於 2004-10-28 23:24:41

進場: 要有氣勢...
1. 豬腩肉 ( 個人認為好common )
2. star war ( 勁呀 ) <--- 我聽過mission impossible  :shock:
3. IQ 博士 ( 得意 )

敬酒.
1. 向全世界說愛我 ( 許志安 )
2. 每天愛你多一些 ( 張學友 )
3. WE'VE ONLY JUST BEGUN
4. YOU BELONG TO ME
... 重有多好多....

送客:
小玩意 .
LOVING YOU
WHEN I FALL IN LOVE...

重有好多....

Jess and Burns 發表於 2004-10-28 23:29:25

咁樣...

6 點到 你去到酒樓/ 店. 應該要切蛋糕及開始拍照. 咁要播一首 咁就一直播到入席架啦... 最好就只係音樂 ( 要不有人唱既 ). sweet d 既歌啦... 悠長假期啦. 月半彎啦.. 我覺得都唔錯.

到進場 通常會播: Conon in D major ( 即結婚進行曲 )
食乳豬又會播一首啦..
敬酒又有一首.
送客又有一首.

一般是有5 首要預備定啦~

我上星期剛做完姐妹 所以還是很清楚.
我有份rounddown  你是否須要參考下?

P女 發表於 2004-10-28 23:34:27

好呀, my email address:   thanks Thanks............. :em21:

Jess and Burns 發表於 2004-10-28 23:36:06

好呀, my email address:  wynnelui@yahoo.com
Thanks............. :em21:

個soft copy 在公司 明天send 給你.

P女 發表於 2004-10-29 09:22:33

好呀....thanks again!

Jess and Burns 發表於 2004-10-29 10:57:50

send 左.

grassman 發表於 2004-10-29 11:12:01

2. star war ( 勁呀 ) <--- 我聽過mission impossible  :shock:

唔通你個friend=我個friend? 佢姓鍾!

個mission impossible好出,十分難忘!
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 擺酒音樂