Robert 發表於 2004-9-3 13:21:10

生baby...

剛知道又有位朋友昨晚生左baby :o 真替佢開心 :lol:
雖然自己未結婚,但都有些少想生番個 :oops: 因我倆都非常鍾意小朋友
指可惜.....
1. 未結婚
2. 我倆工作都係簽contract...無保障
3. 依o家重要供樓tim
:cry:

dick queenie 發表於 2004-9-3 14:12:36

咁生小朋友,
喜歡仔定女呀...??

Robert 發表於 2004-9-3 14:41:00

R鍾意~女
我鍾意~仔.....發仔寒 :mrgreen:

但親戚朋友當中有八成都鍾意女
咁各位又鍾意仔定女呢???

Tomato 發表於 2004-9-3 20:17:15

我鍾意仔 因為做女仔好痛苦.....尤其係每個月0個d野

我暫時都唔會生....鍾意兩個人 :oops: 又無錢 養自己都養唔掂 :em18:

不過 有時見到d人有左唔要 落左個無辜小生命 有d人好恨生 又等極都無.....好慘 :|

abo and keung 發表於 2004-9-3 23:05:39

我哋個bb女剛滿月無耐,覺得生命的奇妙同時又覺得勁辛苦,所以大家一定要好好考慮先決定。
但bb女帶比我們的喜悅卻又超過我們的想像,回想起來,我還是覺得值得。

Robert 發表於 2004-9-4 01:24:29

恭喜妳bb滿月呀 :P
我同事有兩個小朋友
佢話最好同bb買醫療保(住院就唔需要)
大約6個月就受保
買到直至78歲

J and P 發表於 2004-9-4 01:52:00

最好,生個仔,再生個女。

男仔做大哥,會多D責任感,又可保護妹妹

Tomato 發表於 2004-9-4 02:15:53

我哋個bb女剛滿月無耐,覺得生命的奇妙同時又覺得勁辛苦,所以大家一定要好好考慮先決定。
但bb女帶比我們的喜悅卻又超過我們的想像,回想起來,我還是覺得值得。

生bb有幾痛???諗起就驚 :em07:

dick queenie 發表於 2004-9-4 09:12:51

我都覺得生仔好, :em11:
個仔去"握"人  8)
好個做女比仔"握"...... :cry:

有冇仔,會喊哂返去同阿媽講.....我...比人"握"左....鳴鳴~~~~ :em06:

P女 發表於 2004-9-5 11:54:34

生bb有幾痛???諗起就驚 :em07:

aiya, 我都好驚
我以前讀human biology, miss比d生仔0既錄影帶比我地睇, 我到而家都冇忘記.... :em07:

上個星期五晚係葵芳食飯, 咁0岩見到我同事帶仔仔出黎食飯
佢個仔仔得個半歲人仔, 但勁得意, 當我抱起佢, 佢係咁係到跳, 仲主動攬埋我到, 但流左好多口水係我膊頭度, 哈...
bb仔真係好得意架..... :em21:
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 生baby...