hales 發表於 2003-7-17 19:40:50

基本守則

1. 照片檔案上限為100KB
2. 請勿將貼色情 暴力 或不雅圖片

wychan 發表於 2003-8-10 22:40:55

Re: 基本守則

1. 照片檔案上限為100KB
2. 請勿將貼色情 暴力 或不雅圖片

上限可石大些呀? 我們有好多相都upload唔到

hales 發表於 2003-8-10 23:45:51

可以壓細張相嘛.....
其實100k以下800x600都唔會過100k了
而且都要睇住小弟個harddisk黎做人...@@

wychan 發表於 2003-8-10 23:51:07

係既係既hales 大人。但如果以前post過一兩張相,再post就會滿quota. 我們可否先delete舊相然後再post?

仲有,如果會友有舊harddisk(10g以上),我們可否給你用作forum 系統呢?

hales 發表於 2003-8-10 23:55:36

咁又唔駛.....而家相都唔係多 如果harddisk唔夠既話我會砍左o的好舊既post了
而且長遠計都唔係咁recommend加大呢 因為如果轉做hosting公司host之後
就會有disk limited所以到時就會更易爆quota......
不過而家大家係唔係會爆左quote連100k以下既相都post唔到??

wychan 發表於 2003-8-10 23:57:06

係呀,所以要就住就住

hales 發表於 2003-8-10 23:58:36

你post唔post到相? 而家每一個人既quota上限都有500mb.......

wychan 發表於 2003-8-11 00:05:13

thank q

Unique 發表於 2003-11-27 11:48:32

抱歉,小妹不太懂電腦,不知怎樣才可以上載圖片,要按什麼鍵呢?
點樣可以 Post 個嘜頭 :!:

FireFire 發表於 2003-11-27 11:55:06

抱歉,小妹不太懂電腦,不知怎樣才可以上載圖片,要按什麼鍵呢?
點樣可以 Post 個嘜頭 :!:
按頂上位置(個人資料)...進入後再按(個人資料)>>>進入(頭像)..修改便可.. :)
頁: [1] 2
查看完整版本: 基本守則