online.eric 發表於 2011-11-15 19:59:28

除左3,邊間手機網絡在RC收得好?

想轉台,3上網實在太慢接收又差。在RC收得好只因係長實同系。聽講其它電信公司在RC係收唔到的。請問有冇鄰居用緊smartone,123或1010,邊間可以在家中(我住3座A室)及樓下商場內都收到的?謝謝提供資料!:handshake

kingi 發表於 2011-11-16 11:03:23

我用SMARTONE, 係商場及廁所收唔到,太太同一個台,適場都唔得,不過佢就係廚房收唔到.

xomama104 發表於 2011-11-16 17:58:26

我都係用smartone, 屋企任何位置打電話上網完全無問題wor.. 會唔會唔同座數接收唔同, 越近和記大廈就越收唔到呢 ?

yuthomas 發表於 2011-11-17 10:03:09

6座
smartone
常常斷線...
和記真好野

online.eric 發表於 2011-11-17 23:54:27

請問有冇鄰居用緊123或1010? 或者pccw?收得好唔好?

grassman 發表於 2011-11-18 11:43:58

Why you in RC still use telecom 上網?   You can switch to Wi-Fi at home.

online.eric 發表於 2011-11-18 20:00:06

我想知道在家中的接收主要係講電話呀!因工作關係一定要在家中收到電話。我係想轉一個在街上網快d ga台,但係怕轉左在家中收唔到電話呀!

moonmoon 發表於 2011-11-21 00:45:34

PCCW toilet收唔到。商場收到。

online.eric 發表於 2011-11-22 18:42:37

Pccw 好似收得幾好,唔知123 得唔得........

online.eric 發表於 2011-11-26 11:49:02

我都係要叫d friend 上黎順便測試吓邊間收得好,先決定轉邊間好。
多謝鄰居提供的資料!
頁: [1] 2
查看完整版本: 除左3,邊間手機網絡在RC收得好?